iPon Hírek

Fiatalos színekben tűnt fel a műanyag Pebble

Dátum | 2014. 08. 06.
Szerző | DemonDani
Csoport | IT VILÁG

Az okostelefonok körében már megszokott, hogy egy-egy készüléket a megjelenését követően némi idővel azzal próbálnak népszerűsíteni, hogy új színekbe burkolják. Most az okosóráival ismerté vált Pebble játssza ezt el az első termékével a #FreshHotFly kampány keretében.
A Pebble-é az elmúlt évek egyik legnagyobb sikertörténete. Még 2012-ben kezdett el gyűjteni a frissen alapított cég egy egészen érdekes specifikációval rendelkező okosórára, ami végül a Kickstarter talán legismertebb, és legtöbbször emlegetett projektjévé vált. A tervezőknek az ötlet megvalósításához, valamint a gyártás beindításához 100 ezer dollárra lett volna szüksége, de a Pebble annyi ember érdeklődését keltette fel, hogy végül csaknem 5 millió dollárt szedtek össze 30 nap alatt a Kickstarteren. Az óra az előzetesen kijelölt ütemtervnek megfelelően meg is érkezett, 2013 elején kereskedelmi forgalomba került. Az E Ink technológiás megjelenítővel felvértezett eszköz egészen nagy népszerűségnek örvend még most is, de egyre több a konkurense. Új modellt jelenleg úgy fest, hogy még nem terveznek, de újult erővel vennék célba a fiatalabb generáció tagjait. Ehhez különböző élénk színeket alkalmaztak a gyártás során a műanyag Pebble esetében.
A Pebble órák színválasztéka egyébként eddig sem volt sivár, ugyanis a fekete kivitel mellett a kezdetektől fogva készült fehér és bordó variáns is, plusz egy ideje már a narancssárga és a szürke is ott van a palettán. És hogy ezúttal milyen árnyalatokra kell számítani? Nos, a Pebble dizájnerei a tipikus UV reaktív színekhez nyúltak, tehát lesz élénkzöld, rózsaszín és világoskék modell is. Továbbá itt már újdonság, hogy ezúttal a szíjakat is befestették az óra házával pontosan megegyező árnyalatra, ami korábban nem volt jellemző – különböző színű szíjakat lehetőség lesz eltérő színű órával is társítani a még egyedibb kivitelek létrehozásáért, ahogy azt a vállalat által kiadott videóban is demonstrálják. Alapból a szíj eddig mindig fekete volt, függetlenül attól, hogy milyen színben pompázott a szerkezet. De egyébként szinte a legtöbb 22 milliméteres szíjjal összepárosítható a Pebble, így igazából az sem jelent gondot, ha valakinek kényelmetlen lenne a gyári megoldás, vagy nem jönne be az anyaghasználata.
A készülékek semmilyen más módosításon nem estek át azon felül, hogy már egészen szélsőséges megjelenéssel is hazavihetőek. A Pebble egy 1,26 hüvelykes, E Ink alapú megjelenítővel van ellátva, amely ugyan saját fénnyel nem rendelkezik, de egy beépített LED-es világításnak köszönhetően este is problémamentesen használható. Az eszköz rendkívül könnyű, mindössze 38 gramm a gyári szíjjal együtt véve. Mindenféle szenzor megtalálható a karórában, ami a mindennapos testedzések során is jól jön, és mivel tényleg egy pehelysúlyú kiegészítőről van szó, a hobbisportolók számára nem lesz kellemetlen visélse a különböző gyakorlatok végzése közben sem. Az értesítések és egyéb adatok az okostelefonról Bluetooth 4.0 kapcsolattal „szárnyalnak” az órára, illetve ugyanez a helyzet visszafelé is. A Pebble operációs rendszerét futtató eszközök kompatibilisek az Androiddal és az iOS-szel egyaránt, valamint már a Windows Phone-t sem vetik meg. Egyetlen feltöltést követően 5-7 napig tudnak folyamatosan a felhasználó rendelkezésére állni, és a megfelelően kidolgozott szigeteléseknek köszönhet 5 ATM-s nyomásig (~50 méter) vízben is viselhetőek minden probléma nélkül.
A Pebble okosórák a #FreshHotFly kampány keretében is változatlan áron lesznek megvásárolhatóak, tehát az új színekkel együtt is csak 150 dollárt kell ezekért kifizetni. Azok, akik komolyabb okosórára vágynak, de a Pebble E Ink kijelzője elnyerte a tetszésüket, a Pebble Steel mellett tehetik le a voksukat, ám az már 250 dollárt kóstál.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. DogTheDog
2014.08.06. 16:45
En ket het alatt teljesen rauntam a Steel-re,el is adtam.
Sajna alig van egy-ket hasznalhato app a milliardnyi watchface kozott.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!