iPon Hírek

FIFA Vitára

Dátum | 2011. 10. 25.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

A Vitás FIFA Football elsőként szeli át sikeresen a kézikonzolos és konzolos szimek közötti szakadékot – legalábbis a játék producere szerint. Matthew Prior, az EA-tól azt nyilatkozta, hogy a Vita verzió majdnem tökéletes reprodukciója a nagy konzolosnak. "Teljes egészében az új generációs motorra épült. Vannak bizonyos részei a FIFA 12-nek, melyeket nem tudtunk beletenni, mert menet közben kellett portoljuk. Az új fizika nem került bele, de minden más igen. A Vita nem olyan erős, mint a PS3, ezért minden elismerés kijár a fiúknak, akik képesek voltak a motort implementálni rá. Nagyon vájtszeműnek kell lenni annak, aki észre akarja venni a különbségeket."

A Vita verzió része az érintőképernyős irányítás, ami nagy pluszt jelent a PS3-ashoz képest. Bárhol megérinthetjük a képernyőt, vagy megpöckölhetjük a hátsó érintőképernyőt, ha passzolni akarunk. Az érintőképernyő segítségével több részt is irányíthatunk egyszerre, hasonlóan, mint az iPhone-os Flick Kick Footballban.

"Mindez új szintre emeli intelligens játékot" – magyarázta Prior. "Régebben hiába láttam a lehetőséget a tökéletes lövéshez, ha az irányítás finomságának hiánya miatt nem tudtam azt pontosan megvalósítani. Ez már a múlté, az egész sokkal egyszerűbb lett."

Az Eurogameresek egy rövid időre kipróbálhatták a játékot, és azt mondták, hogy a lövések irányítása valóban jól működik. A hátsó érintőképernyő kissé problémás, mert könnyű véletlenül meglökni. Prior ragaszkodott hozzá, hogy idővel belejövünk majd, és hozzátette, hogy a hagyományokat kedvelők akár ki is kapcsolhatják az érintőképernyős irányítást.

"Az érintőképernyős kiegészíti az alap irányítást. Ha úgy szeretnénk irányítani a játékot, ahogyan a PS3-on, azt is megtehetjük. Nem erőltetjük rá a játékosokra az érintőképernyő használatát, ezzel a lehetőséggel csak gazdagítani és egyedivé tenni szeretnénk a játékélményt a Vita platformon."

Az online részek már nem annyira minden részletre kiterjedőek, mint a nagy konzolokon, de az EA-nak sikerült működésre bírnia az ellenfélkeresőt.

"Bármelyik másik felhasználó ellen játszhatunk az egész világon. Benne van a barátok invitálása, és még sok minden más. Arra törekedtünk, hogy az alapvető, legnépszerűbb funkciók benne legyenek. Lehetséges, hogy a jövőben a FIFA 12 egyéb játékmódjait is megpróbáljuk behozni."

Prior elmagyarázta, hogy sosem könnyű egy vadonatúj hardveren felállítani az online játékot, és az EA hozzáállása inkább konzervatív ezzel kapcsolatban, nem akarnak színvonalon aluli terméket kiadni a kezeik közül.

"Egyik rendszeren sem könnyű elsőnek lenni. Sok kihívást jelent, részben ez az oka annak, hogy nem akartuk az Ultimate Team-et és társait rátenni a legelején. Biztos a bukás, ha túl sok az ismeretlen."

Prior nem értett azzal egyet, hogy a Vitára a sportjátékok felhígított verziói kerülnének.

"Régebben pl. egy Xbox és egy DS játékot összehasonlítva világosan látszott a minőségbeli a különbség. Sosem voltam nagy kézikonzol játékos, de mostanra megtérültem: a Vita a nagykonzolos élményt adja a kezünkbe"

A FIFA Football megjelenése februárban várható Vitára.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!