iPon Hírek

Fiktív dedikált memóriát mímel az új Intel Graphics driver

Dátum | 2015. 06. 04.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Intel egy új HD Graphics drivert készített, ami a negyedik generációs Haswell és az ötödik generációs Broadwell processzorokat támogatja, beleértve a frissen bejelentett asztali- és mobil újdonságokat is.
A 15.36.21.4222-es kiadás több érdekességet is tartogat, ezek közül a legszokatlanabb egy új szolgáltatás, ami fiktív dedikált memóriát mutat az operációs rendszer és a különböző alkalmazások felé – ennek mérete 0 MB és 512 MB között foglalhat helyet, az alapértelmezett mennyiség pedig 128 MB. Erre azért van szükség, mert néhány játék futása előtt mindenképpen "dedikált memória után néz", ami az Intel szerint azért van, mert nem kódolták beléjük a processzorba integrált videóvezérlőknél alkalmazott egységesített memória-architektúra támogatását. A fiktív dedikált memória értékét a regisztrációs adatbázisban található egyik kulcs segítségével bármikor módosítani lehet — értéke 0 MB-tól 512 MB-ig terjedhet, ahol a 0 a kikapcsolást jelenti. Ha az említett regisztrációs kulcs nem áll rendelkezésre, a driver az alapértelmezett 128 MB-os méretet állítja be. A DedicatedSegmentSize névre hallgató kulcsot a HKEY_LOCAL_MACHINESoftwareIntelGMM ágon belül kell létrehozni, típusa pedig DWORD kell, hogy legyen. Az új kiadás kijelző skálázás tekintetében is kínál némi extrát: míg eddig a skálázási opció a kiválasztott felbontáshoz kapcsolódott, a felbontás váltásával a skálázási beállítás is elveszett. Az új implementáció jóvoltából ez már a múlté, ugyanis a skálázási beállítás ezentúl beállítástól függetlenül aktív marad – akár az Intel driveren belül, akár az adott operációs rendszer beállításainál módosítjuk a kijelző aktuális üzemmódját, hisz a driver emlékezni fog a skálázási beállításra. Újítás, hogy a driverben mostantól erőltetett alkalmazás skálázást is be lehet állítani, így a kiválasztott skálázási opció a teljes képernyős alkalmazások – főként a játékok és a médialejátszó szoftverek – esetében is aktív lesz, akármilyen egyéb skálázási módot is érvényesítene a DirectX futtatókörnyezet, vagy maga az operációs rendszer. Ezzel a módszerrel a felhasználók erőltethetik a "Stretch Full Screen", illetve a "Maintain Aspect Ratio" skálázási módot, így a középre igazított skálázást használó DirectX 10-es és 11-es játékok alatt tapasztalt problémák orvosolhatóak lesznek. Utóbbiak főként Windows 8 és Windows 8.1 alatt jelentkeztek. Az új driver számos hibajavítást is tartalmaz, amelyek a Call of Duty: Black Ops 3, a Jo's Dream Organic Coffee 2, a Wolfenstein: The New Order, a Dead Rising 3, a Dragon Age: Inquisition, a Need for Speed Rivals, a Galactic Civilizations III, a Diablo 3, a GTA V és a Far Cry 4 alatt tapasztalható, főként megjelenítéssel kapcsolatos rendellenességeket orvosolják. A többi hibajavításról a hivatalos dokumentáció ad bővebb tájékoztatást. A támogatott termékek listáját az alábi táblázat tartalmazza
A Windows 7, Windows 8 és Windows 8.1-es operációs rendszerekhez készített driver 32- és 64-bites kiadásban egyaránt letölthető. A csomag a megjelenítő-eszközillesztő mellett a Display Audio Drivert, a Media SDK Futtatókörnyezetet, az OpenCL Drivert, illetve a Graphics Control Panelt is tartalmazza. A 32-bites kiadás innen, 64-bites társa pedig innen tölthető le.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. Riddick77
2015.06.04. 09:50
Erre nem az új Broadwellek integrált edramja miatt van szükség?

Egyébként ,kemény az INTEL,mert simán letud kicsit faragni CPU erőből,és növelni GPU teljesítményét. 1-2 generáció és kemény kis INTEL APU-k lesznek,komoly videóteljesítménnyel. Ha,nagyon felfejlődnek,akkor a következő konzolokban akár INTEL APU-k is lehetnek simán szerintem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. tibaimp Riddi...
2015.06.04. 10:22
Benne van a pakliban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Joseph0319 Riddi...
2015.06.04. 11:43
+1
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. noPublicFG
2015.06.04. 13:13
4. generációs I5-öm van HD 4600 -zal. A táblázat szerint támogatott, a valóságban viszont nem települ a frissítés. Érdekes.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.06.04. 16:06
Hát ezt én kétlem, sőt az sem biztos, hogy APU lesz a következő konzolban is. Ha jobban megoldható lesz a hűtés és a jó telejsítmény, akkor külön GPU lesz a lapra forrasztva.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Zotya21
2015.06.04. 16:13
én inkább azt nem értem miért nem gyártanak olyan i7 es procikat amiben nincs igp

én pl amióta megvettem a 3770k-t egy percig nem használtam az igp-t
azon kívül hogy heccből kipróbáltam mit bír

igen tudom ott az extrém kategória amiben nincs de az meg 100 ezerrel többe kerül és ha nincs 2-3 videókártyád nagyon nem éri meg

szóval lehetne igp nélküli kicsit olcsóbb proci is
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. arn
2015.06.04. 20:57
A broadwell most is ad kb 20-30%ot a leggyorsabb amds apunak jatekokban. Legalabbis az anand szerint.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Terror Zotya...
2015.06.04. 21:29
Ha külön gyártósort tartanának fent IGP-mentes chipeknek, az nem olcsóbb lenne, hanem pont hogy drágább. Nem véletlen, hogy a két gyártó szinte kizárólag egyfajta chip butított verzióit árulja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!