iPon Hírek

Filléres viselhető kiegészítőt mutatott be a Huawei

Dátum | 2016. 05. 11.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Xiaomi úgy került az élmezőnybe a viselhető kiegészítők piacán, hogy egy valóban filléresnek titulálható viselhető kiegészítőt hozott létre. A Huawei pedig úgy fest, hogy ezúttal a saját pályáján szeretné lenyomni a Xiaomit, ugyanis a Honor Band A1 hasonló ársávban próbál majd érvényesülni, mint a Mi Band. Az árversenyt minden bizonnyal a felhasználók fogják leginkább élvezni, akik így már válogathatnak is az olcsó, de minőségi megoldások között.
A Huawei remek formaterveket szokott létrehozni mostanában, és bizony az újonnan érkező Honor Band is letisztultra, szépre sikeredett. A kiegészítő lényegét jelentő egység gyakorlatilag rejtve marad a felhasználók szeme elől, ugyanis a hozzá tartozó szíj az egész szerkezetet körül öleli, csak az egység kerete látszik, ami a szíj rögzítésére szolgál. Az uraknak fekete, a hölgyeknek pedig arany modellel kedveskedik a Huawei. A Honor Band A1 rendelkezik egy LED-es jelzőfénnyel, valamint rezgőmotorral is, szóval többféle módon is képes lesz „szólni” a felhasználónak, ha valamilyen értesítést kapott vagy akár egy bejövő hívása van. Ahogy fentebb utaltunk rá, itt a szíj meghatározó lesz a dizájnt figyelembe véve, így nagyon nem mindegy, hogy milyen ez a rész. A Huawei többféle pántot is kínál majd a Honor Band A1-hez, az anyaghasználatot tekintve bőr vagy szilikon jöhet szóba, és mindegyikből négy szín lesz.
A Honor Band A1 jobbára az átlagos aktivitásmérők képességeivel rendelkezik, vagyis számolja a megtett lépéseket, a mozgás intenzitását, illetve figyelemmel kíséri az alvási ciklusokat is. A hozzá tartozó alkalmazás a mobiltól beszerzett információkkal kiegészítve a fitneszkarperec méréseit, kiszámolja az elégetett kalória mennyiségét, jegyzi a megtett távot és még az éjjeli viselkedést is elemzi (pl. megállapítja a mélyalvásban töltött időt). Az eszköz a megszokott mozgási szenzorokon felül tartalmaz még UV szint érzékelőt is, így a karperec képes figyelmeztetni a viselőjét arról, ha túl hosszú ideje tartózkodik a napon, és érdemesebb lenne már egy kicsit minimum árnyékba húzódni, illetve meg tudja állapítani, hogy hány faktoros naptejet érdemes éppen alkalmazni. Ami viszont itt nincs, az a pulzusmérő, márpedig a legújabb Xiaomi Mi Band Pulse (1S) ilyen érzékelővel is fel lett már vértezve. A kütyü viszont képes önállóan felismerni, hogy a felhasználója sétál, fut vagy éppen biciklizik, és elég megbízhatóan teszi ezt: a Huawei mérései szerint 97,14%-os pontossággal meg tudja állapítani a mozgás típusát.
Mint minden fitneszes eszköz, a Honor Band A1 is Bluetooth modul használatával kommunikál, egészen pontosan Bluetooth 4.2 támogatásról beszélhetünk már, azon belül is a Low-Energy kiterjesztés jut majd itt szerephez. Maga a szerkezet csak 20 gramm, erre jön még persze a szíj, aminek változó lesz a tömege attól függően, hogy a bőrre vagy a szilikonra tart igényt a felhasználó. A Huawei szerencsére nem feledkezett meg arról sem, hogy vízálló legyen a készülék, IP57 minősítést szerzett a Honor Band A1. A töltése Micro-USB porton keresztül történik, és egy 70 mAh-s akkumulátor dolgozik benne. Az üzemidejéről nem esett szó, de vélhetően 2-3 naponta töltésre szorul majd a használat intenzitásának függvényében. A Huawei nem korlátozza a kompatibilitást az Androidra, iOS operációs rendszert futtató okostelefonokkal is lehet majd társítani – a Windows viszont most is kimaradt a sorból, mint oly sok alkalommal, ha viselhető kiegészítőkről van szó. A Huawei Honor Band A1 valóban vonzóra sikeredett még az árától eltekintve is, viszont az árcédula lesz az, ami igazán népszerűvé teheti. A készülék 100 jüanos áron nyit, ami átszámítva kb. 15 dollárnak felel meg, ezért az összegért a szilikonpántos, sportolóknak szánt megoldásra lehet benevezni; az elegánsabb modellért már kétszer ennyit, nagyjából 30 dollárt kell majd leszurkolni, szóval a bőr azért rendesen megdobja a büdzsét. Május 25-én kerül kereskedelmi forgalomba Kínában, arról viszont nem esett szó, hogy más régiókban mikor válhat elérhetővé.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. Gyurkov
2016.05.11. 17:47
Amire ideér hazánkba jó lesz a 15 dollár 15 ezer forintnak is...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Keksz03
2016.05.11. 18:00
Az vicces mert a Xiaomi Mi Band elmegy másfél hónapot egy töltéssel és 10ezer alatt lehet kapni, kb semennyire nem lesz ez neki vetélytárs...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Renhoek
2016.05.11. 18:06
Hát ez egy fos Mi Band 2 hamarosan jön, kijelzővel pulzusmérővel stb... remélhetőleg 20 dolcsi körül.

Ezt a funkcionalitást meg kb megkapom 10-12 dollárból az első Banddel. UV mérő nélkül. de szerintem annak nem túl sok értelme van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. DemonDani Renho...
2016.05.11. 19:05
Szóval megkapod 12 dollárért a Mi Bandet, ez pedig 14 dollár egészen pontosan pillanatnyilag, és akkor már fos?

És mint mondtad, abban nincs UV-mérő, amivel ez jobb, akár kell, akár nem esetlegesen.

Keksz03

Aligha lesz több mint 10k, és ismerve a Huawei-t, szolgáltatókon keresztül több okostelefon mellé is ajándékként fogják adni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. ncc1701
2016.05.11. 19:25
Amelyik tudna vérnyomást mérni, azt már venném is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Renhoek Demon...
2016.05.11. 19:30
Ahhoz képest fos, hogy nemsokára jön a Mi Band 2, amiben lesz kijelző és pulzusmérő. Ez csak egy drága karperec első látásra.

A címből másra következtettem.

ncc1701: Sajnos a vérnyomásmérés egy nehéz dió... főleg folyamatosan nem is lehet, csak ha az érbe van beültetve egy szonda. Valószínűleg ez is lesz a megoldás, beültethető szenzorok. Vércukor, pulzus, vérnyomás 24/7. Wireless töltéssel. Egyelőre vérnyomásmérésről nem tudok, ilyen formában, pedig aktívan érdekel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. DemonDani Renho...
2016.05.12. 08:37
Egyetlen jobb ár/érték arányú termék akad a piacon, a Mi Band Pulse. A legtöbb fitneszkarperec ára ennek a többszöröse, és pontosan ugyanezt tudják azok is, mint ez.

Távol álljon tőlem, hogy megpróbáljak változtatni a véleményeden, de a piac 2. (szigorúan véve talán 3.) legjobb ár/érték arányú fitneszkiegészítőjét élből lefosozni nagyon erős.

Mintha mind az összes okostelefont lefozosoznád, amin nem a Xiaomi márkajelzése szerepel, de még azon belül is inkább csak a Redmi 3 lenne "nem fos".
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. SnowCat
2016.05.12. 09:28
"vélhetően 2-3 naponta töltésre"
Ez tuti nem igaz.
A Mi Band 1s-t kell kb havonta tölteni, és annak 45mAh-os aksija van.
Ha ebben egy 70mAh-os van, és pulzust sem mér, akkor simán legalább az egy hónapot kéne bírnia ennek is, de tippre inkább többet.
Amúgy érdekes, és szerintem jó ötlet az UV mérő, de sajnos a Mi Band 2 várósabb.
Az appra lennék még nagyon kíváncsi, mert a Mi Band 1s-é még kicsit fapados, de fejlődik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Renhoek Demon...
2016.05.12. 11:03
Jó igazad van, nem szép dolog fosozni.

Csak a cím alapján egyetlen helyre vártam konkurenciát, mégpedig a kijelzős, pulzusmérős szegmensbe, ami a "jövőt jelenti" az okosperecek világában. Emellett Xiaomi fan vagyok, nehezen fognak eltéríteni a Bandtől... ezért lenne jó egy erős konkurencia.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. DemonDani Renho...
2016.05.13. 14:46
Én is jobban örültem volna neki, ha erősebb konkurenciát jelent még ennél is, de én így is ürülök neki, már csak azért is, mert szerintem egyébként szebb lett, mint a Mi Band, és azért ez sem elhanyagolható, hiszen minden ember látja a csuklódon. Oké, hogy ez már egy tech kütyü, de attól függetlenül, amint felteszed a csuklódra, onnantól meghatározza a stílusodat is mások szemében.

Reméljük a Huawei nem áll meg itt, és hamarosan már a Mi Band Pulse vagy a Mi Band 2 riválisáról pötyöghetem nektek a sorokat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!