iPon Hírek

Filmet forgatnának Margaret Thatcher-ről

Dátum | 2007. 03. 21.
Szerző | Borisnyikova
Csoport | SZÓRAKOZTATÓ

Margaret Thatcherről, az Egyesült Királyság volt miniszterelnökéről készülő filmet terveznek.

Pathe és a BBC Films egy dráma-dokumentumfilm forgatókönyvét készítik majd el  az Egyesült Királyság és Argentína közötti konfliktust (Falkland) megelőző történelmi periódusról. Damian Jones lesz a film producere. Ő áll a nemrégiben bemutatott, Alan Bennett által írt The History Boys-ból készült film mögött is.

”A jövőben elkészülő film Margaret Thatcher-t mutatja be, amint azon küzd, hogy megmentse karrierjét a háborút közvetlenül megelőző 17 napban.” – mondta el  Pathe nyilatkozatában. ”Ez a 17 napot felölelő időszak nagyon fontos, mert ez alatt az idő alatt ért oda a brit flotta Falkland-re. Ezalatt az idő alatt Thatchernek saját félelmeivel kellett megküzdenie, szembe kellett néznie azokkal a férfiakkal, akik kételkedtek benne, és azt a hamis látszatot kellett keltenie, ami még ma is árnyékot vet a politikai képre.”


Iain Dale, Thatcher bárónő című sikeres könyv szerzője, ezt a korszakot a Downing Street számára „kritikus periódusként” írta le, különösen annak utolsó 11 napját. ”Ekkor került a miniszterelnök asszony a legközelebb ahhoz, hogy eltapossák végleg." – mondta el az író.

A múl hónapban egy másik életrajzi mű, a Queen Elizabeth II Oscar-díjat hozott Dame Helen Mirrennek a legjobb női főszereplő alakításáért.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. papszi
2007.03.21. 18:17
Margaret Thatcherről, az Egyesült Királyság volt miniszterelnökéről készülő filmet ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!