iPon Hírek

Filmletöltés két pillanat alatt

Dátum | 2007. 10. 15.
Szerző | Gabriel
Csoport | HÁLÓZAT

A Koreai Elektronikai és Telekommunikációs Kutatóintézet sikeresen kifejlesztette a mobil kommunikációs technológiák negyedik nemzedékét, ami nem kevesebbet tesz lehetővé, mint másodpercenkénti 3,6 gigabites (gbps) adatátviteli sebességet. Ilyen sebesség mellett egy, az Encyclopedia Britannica teljes egészét tartalmazó fájlt (amiegy teljes 4.7GB-os DVD-t elfoglal) kevesebb, mint 10,5 másodperc alatt át lehet küldeni a forrástól a célba.

Ez az új technológia egy átlagos mozifilm letöltésének az időtartamát is lefaragná mintegy két másodpercre. A jelenleg rendelkezésre álló leggyorsabb - 100 mbps sebességű - hálózatokon ugyanez nagyjából egy percet vesz igénybe. A koreaiak a világon elsőként fejlesztették ki ezt a 3.6 gbps-es átviteli technológiát, így jelentős helyzetelőnyt élvezhetnek majd, amint megkezdődik a 4G-s mobilkommunikáció szabványosításáért folytatott versengés.

A Kutatóintézet előrejelzése szerint a technika 2012 körül kerülhet majd kereskedelmi forgalomba, és így lehetővé teszi bármilyen vezeték nélküli hálózat felhasználói számára, hogy bárhol - irodában, osztályteremben, vagy épp otthon - valós időben nézhessenek HD-videókat. Az intézet mobil telekommunikációs részlegének vezetője, Hwang Seung-koo elmondása szerint ez az új fejlesztés több milliárd dollár forrása lehet a jövőben.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2007.10.15. 08:30
A Koreai Elektronikai és Telekommunikációs Kutatóintézet sikeresen kifejlesztette a mobil kommunikációs technológiák negyedik nemzedékét, ami nem kevesebbet tesz lehetővé, mint ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!