iPon Hírek

Final Fantasy 14: Realm Reborn kezdeti problémák

Dátum | 2013. 08. 26.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

A Final Fantasy 14: Realm Reborn augusztus 27-én nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt, de az előrendelők már múlt hét péntektől élvezhetik a játékot - azaz csak élvezhetnék, ha rendben mennének a dolgok. A viszonylag simán lezajlott bétatesztek után az indulás sok más MMO-éhoz hasonlóan meglehetősen döcögősre sikeredett. A problémák ott kezdődtek, hogy sokan nem a régiójuknak megfelelő előrendelői kódot kapták, Európa és Észak-Amerika valahogy sokaknál összekeveredett, de ezt a szemfüles játékosok még fórumos cserebere segítségével megoldották. Azzal a helyzettel viszont már nem tudnak mihez kezdeni, hogy a legtöbb szerver teljesen megtelt, és a meglévők sem bírják a rájuk zúduló játékosok rohamát. A játék rendezője és producere a fórumon ismertette a helyzetet a játékosokkal, és egyben elnézést is kért tőlük, azért, mert a túlterhelt szervereken már nem lehet karaktereket létrehozni. "Majdnem minden szerver elérte azt a populációhatárt, amire számítottunk, és ha nem csökken az egy időben történő kapcsolatok száma, nem tudjuk megszüntetni a korlátozást. Ha megszüntetnénk a korlátozást, nagy lenne rá az esély, hogy az adott szerverek összeomlanának, vagy problémákat okoznának, ezért úgy gondoljuk, hogy egy ideig nem fogjuk tudni megszüntetni. Arra kérünk mindenkit, hogy ha lehetséges olyan szerveren játsszon, ahol kisebb a populáció és nincs korlátozás. Elnézést kérünk az okozott kellemetlenségért és szeretnénk, ha továbbra is mindenki együttműködne velünk." A fórumokon javában dúl a vihar, de ha sikerül kijavítani a hibákat előbb-utóbb lecsillapodnak a kedélyek. Hátra van még persze a keddi indulás, amikor PC-s és PS3-as játékosok újabb áradata fog rázúdulni a már amúgy is túlterhelt rendszerre, kérdés, hogy ezzel mihez fog kezdeni a Square Enix.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Shinjiii
2013.08.26. 14:37
"Majdnem minden szerver elérte azt a populációhatárt, amire számítottunk"

Akkor mi a rákért nem csináltak valamit még a béta alatt? Ezek is nyitott szemmel alszanak...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Avisto
2013.08.26. 18:03
Ezt valahogy mindenkinek sikerül minden mmo startjánál eljátszania.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Szefmester
2013.08.27. 08:53
Persze hogy sikerül, hiszen mindenki ilyenkor akar vele játszani. Ha két hét múlva venné meg akkor már nem lenne meg a friss játék érzése. Ő akkor már lemaradt.

Majd amikor a kezdeti roham enyhül, akkor szépen stabilizálódik. Ciki is lenne egy szerverrel többet beindítani, és két hónap múlva leállítani mert üres...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. krisztian9...
2013.08.28. 00:26
Pedig úgy lenne ésszerű, hogy x-el több szervert indítani, hogy ne legyen gáz és ha nem lesz szükség mindre akkor azok kapnak egy free server transfert.
Azért ha tényleg sok szeróról van szó és nem 4-5volt és 6-7 kellett volna akkor nem olyan gáz az ha így indítanak, főleg ha ezt szóvá is tennék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!