iPon Hírek

Final Fantasy infóbomba

Dátum | 2009. 11. 12.
Szerző | Svindler
Csoport | JÁTÉK

Haladjunk is szépen sorban, hogy ne legyen nagy káosz. A japán Famitsu magazinnak hála, megtudhattuk, hogy a fejlődésnek az alapja a Final Fantasy XIII-ban a Crystanium rendszer lesz, amit az IGN-en (ők fordították a japán cikket) az FF X Sphere rendszeréhez hasonlítottak. Karaktereink nem XP-t fognak gyűjtögetni, hanem elhasználható Crystal Point-okat, amiket a csaták után kapnak. Akárcsak a X-ben, itt is lesz egy stat/skill térkép amin mozoghatnak, és csak rajtunk áll majd, hogy milyen irányba barangolunk el, és mit erősítünk majd az adott karakteren. Az elődben azért valamennyire be voltunk határolva, hogy ne próbáljunk meg mágust csinál a harcosból már az elején, így érdekes lesz látni, hogy ez változik-e. Hogy mennyire barangolhatjuk be a térképet az a Crystarium szintünktől lesz függő. Még kicsit ködös, hogy ez alapján léphetünk-e egyet-egyet mint a X-ben, és a pontokból aktiválhatjuk majd az adott csomópontot, vagy nem, de ez legkésőbb egy hónap múlva, a játék szigetországi startján kiderül.

Megtudhattuk, hogy Hope nem mást, mint Alexandert lesz képes megidézni a csaták alatt, aki vagy bepancsol ellenfeleinknek egy óriásit, vagy felveszi egy erődítmény formáját, és agyú tűzzel köszönti őket.

Lightning idézéséről egy ideje már tudni, hogy Odin lesz az
Már tudjuk egy ideje, hogy ezúttal sem maradunk Chocobo nélkül, de most az is kiderült, hogy kétfélével hozhat minket össze a sors. Az alap „csirkén” kívül ott lesz még a Pulse Chocobo, amivel látszólag megközelíthetetlen helyek is elérhetővé válnak (hasonlóan mint a Golden Chocobo-val az FF VII-ben).

Ha mindez nem lenne elég, akkor akinek van egy PS3-ja odahaza, az holnap mindenképpen nézzen fel a HOME-ra, mert jön egy exkluzív trailer és egy nagy bejelentést is ígértek a Square-es fiúk. Remélhetőleg nem csak a trailer lesz az, ha valami érdekesség is jön, akkor mindenképpen beszámolunk róla. Apróság, hogy aki vesz egy japán FF XIII PS3 pakkot az kap valami játékbeli cuccot az FF XIV-hez is, remélhetőleg a többi régió is megkapja majd a magáét.

Sajnos a mágus kasztokról még mindig semmi infó
Ha pedig már az FF XIV-nél tartunk akkor abban is bejelentettek két karakterosztályt. Az egyik a Gladiátor, a másik Pugilist (bokszoló?), mindkettő a Disciples of War-hoz tartozik. A játékban ugye négy Disciple (tanítvány) csoport lesz: Magic (ezt azt hiszem, hogy nem kell magyarázni), Land (gyűjtögető), Hand (kovács, alkimista, stb.). Ahogy az már régebben kiderült, az, hogy épp mibe tartozunk bele a rajtunk lévő felszereléstől függ, tehát váltogathatjuk és fejlődhetünk több kasztban is. Így lesz képes az emberünk a harc mellett gyűjtögetni és kardot készíteni is. Ha időmilliomosok vagyunk még egy ezermestert is készíthetünk belőle. A Gladiátor nehéz páncélzatos közelharcos lesz, aki mehet pajzzsal, és anélkül is (tank/dps), míg a Pugilist elsődlegesen az ökleit használja, és komoly sebzést tud osztani (lesznek azért fegyverei, de ütni fog).

Az FF XIV a jövő év folyamán érkezik PC-re, PS3-ra és talán Xboxra.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Zoe01
2009.11.12. 23:22
Lehet, hogy e kijelentésem miatt nem leszek valami népszerű , de szerintem a FFX volt a legjobb a sorozatban (én majdnem bőgtem a végén, de ez komoly ).

Ürülök, hogy a tízből vesznek át pár (kicsit másképpen persze) dolgot a játékmenetbe. Amúgy már nagyon várom ezt a játékot. Kár, hogy még nagyon sokat kell aludnunk addig.

Kíváncsi leszek a holnapi bejelentésre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. gabest
2009.11.13. 06:40
A vége nekem is nagyon tetszett, de én inkább komplexitás szerint rangsorolom őket, hogy mennyi mindent kell fejben tartani a tökéletes végigjátszáshoz. Úgy talán a 8 jön ki elsőnek, a kártyák nagyon megdobják.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Svindler
2009.11.13. 13:15
Lehet azért, mert első élményem volt, de számomra a VII a kedvenc. Viszont nagyon szerettem a VIII-at és a X-et is, nehéz dönteni
Csak a X-2 lett kicsit öhmm fura...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!