iPon Hírek

Final Fantasy minőségbiztosítás?

Dátum | 2013. 10. 18.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Jelentések szerint a Square Enix Final Fantasy Committee névvel bizottságot hozott létre, melynek tagjai neves szakmabeliek. Feladatuk az FF franchise színvonalának magas szinten tartása, és a széria védelme a "katasztrófák" ellen. A japán rajongói oldal, az FF-Reunion szerint az újonnan kijövő címeket már ez a bizottság fogja felügyelni. A társaságot olyan nagy nevek vezetik, mint Yoshinori Kitase (az FF6, FF7, FF8 és FF10 rendezője), Hajime Tabata (az FF Type-0, Crisis Core: FF és Before Crisis: FF rendezője), Motomu Toriyama (az FF13, FF13-2, Lightning Returns: FF13 és FF10/10-2 HD remaster rendezője), és Naoki Yoshida (az FF14: A Realm Reborn rendezője és producere). Yoshida részvétele abból a szempontból érdekes, hogy azt mutatja, a Square Enix nagyon bízik az újraélesztett FF14 sikerében, a fejlesztő ezelőtt ugyanis a Dragon Quest szérián dolgozott. Az is érdekes, hogy az FF15 rendezője, Tetsuya Nomura nem szerepel a listán, annak ellenére, hogy a franchise legkedveltebb karakterei az ő tervei alapján készültek. Jelentések szerint más elfoglaltságai miatt nem tagja a csapatnak, feltehetően ezek közé tartozik a Kingdom Hearts széria is. A többi FF rendező hiányára (Akitoshi Kawazu - FF2 és 12, Takashi Tokita - FF4, Hiroyuki Ito FF6 és 12), egyelőre nincs magyarázat. A Final Fantasy márkanévre nehéz idők jártak az utóbbi években, az FF14 MMO eredeti verziója katasztrofálisan rossznak bizonyult (bár az újjáélesztett verzió ígéretes), az FF13 és első folytatása pedig nem talált olyan jó fogadtatásra a kritikusok körében, mint azt várták tőle. A rajongók hosszú ideje hiába várják a Fabula Nova Crystallis széria folytatását is.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

12. Szefmester
2013.10.18. 19:08
Számomra az FF10 volt az utolsó jó rész, a többi inkább hagyjuk...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Shinjiii
2013.10.18. 20:10
Így van, 8-10-ig (+Crisis Core) voltak a TÖKÉLETES FF-ek, a 7-et csak azért nem csapom hozzá, mert mai szemmel extra csúnya és viszonylag kiforratlan.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Szefmester
2013.10.18. 20:52
Mondhatni ezt a 7. rzészre, ellenben a története, a karakterek, és úgy a hangulata valamiért annak jött be leginkább. A 8. is elég pofás lett, annak ellenére hogy a stílusváltás az aranyosról a nyurga élethűbbé nem igen fogott meg. Az más kérdés hogy abból a generációból a 9 volt a mélypont számomra, két kedvelhető szereplővel, és sok ellenszenvessel. A mai napig nem tudtam végigjátszani mert elmegy tőle a kedvem az első lemez végén. A Dirge of cerberus is érdekes volt még, nagyon sajnálatos hogy csak konzolra jelent meg, mert az fps mód ott nem az igazi szerintem. Főleg a vége felé amikor már cikáznak az ellenfelek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Fratello Szefm...
2013.10.18. 21:04
Kár így leírnod a 9-et, pont az benne a lényeg, hogy a (valóban) "gyerekes" karakterekkel egy megdöbbentően durva holokauszt-sztorit mesélnek el, ami pont így üt igazán nagyot. Gyakorlatilag ebben a részben több értelmes cuki "lényt" (mert ugye közel sem mind ember) mészárolnak le tömegpusztító fegyverekkel (sztori szerint!), mint kb. a 7-8-10-ben összesen, nagyon durva videókkal szemléltetve...

Másfelől a rendszere valóságos felüdülés az FF 8. draw/junction értelmetlen és időrabló borzalmához képest...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Szefmester
2013.10.18. 23:13
A sztori az bejön, de a karakterek... A főszereplő is ellenszenves, a hercegnőt sem menteném ki a toronyból, és a Steiner + Vivi duót nem múlja felül semmi benne. A rendszere is jó, csak ez a viziló sétál az utcán mint madame... Nem tudom beleélni magam. Szeretek fura megjelenésű, és érdekes játékokkal játszani, de ez nem megy. Elhiszem hogy szép és jó, de nem az igazi. Nem fogott meg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. gabest
2013.10.18. 23:37
Megmondom miért nem sikeresek, mert nincs PC-re, nem tudja boldog-boldogtalan végigjátszani, nem beszélnek róla sehol.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Magrathea
2013.10.19. 02:26
gabest: Az FF sorozat nagyon is sikeres, az húzta ki anno az FF1-el az egész kiadóját a kakiból! Ennek a minőségbiztosításnak az a célja, hogy konzisztens maradjon a sorozat és minden egyes spin-off-ja és része hozza azt a minőséget, amit egy FF-től vár az ember. Az FF14-nek először nem sikerült, ami valósággal leforrázta a japánokat, akik a fejükhöz kaptak mert észrevették, hogy ez mennyire sokat ártott az FF franchise-nak és névnek.

Ráadásul Japánban annyira jelentéktelen, hogy szinte nincs is PC játékos kultúra, a szigetországban mindenki konzolokon játszik, nekik az elképzelhetetlen, hogy nyugaton ilyen sokan "prüntyögnek számítógépen".
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Koldi
2013.10.19. 08:06
gondoltam hogy jön majd a "nincs pc-re" dolog. (a 7 és a 8 van.) de ezt soha nem is értettem. sztm konzolon sokkal kényelmesebb játszani, eltekintve az fps-ektöl, illetve a starcraft szerü startégiáktol, ami tul pörgös hozzá. egy kényelmes fotelban játszol, avagy ágyban fekve, és nem kell évente valamit venni a géphez. veszel egy konzolt, és remélhetöleg 4-6 évig játszol vele(nekem még megvan a ps2-m is, hogy tudjam nyomni a régi FF-eket. ) pc-hez meg uj vid kari, uj provi, uj hütö, uj memoria, stb(remélem azt majd nem hozza fel senki hogy na de pc a játékok ingyen vannak, mert igazság szerint nincsenek ).

a témához meg: remélem tényleg jobb lesz ettöl. 7-8-at nagyon imádtam, illetve a 10et is(X-2 sztm a sorozat lehetö legrosszabb tagja.). 9 is aranyos volt, de azt elég volt egyszer vagy kétszer végigjátszani, a ellentétben a nyolccal. amugy nekem tetszik a 13 is, tény hogy közel sem olyan nehéz, mint régen voltak a seria többi tagja, de nekem karakterek egy két kivételtöl tetszenek, illetve a történet sem rossz. a harcrendszer kicsit monoton, de van egy szakasz a fejlödésben amikor pörgös tud lenni. persze amikor meg táp az ember, akkor nem, de a 8ban sem volt nehéz dolgom Lionheart-tel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Szefmester
2013.10.19. 09:07
Koldi ne kezd már te is a baromságot. Fogom a jelet és kikültöm a tévére, fogom a vezeték nélküli kontrollert és ledőlök az ágyba. Szóval EZ NAGYON NEM ÉRV!
A PC-s fejlesztgetést is felejtsd el kérlek, mert nem egyszer lett kifejtve hogy azonos felhasználás mellett a konzol drágább, és kevesebb mindenre használható!
A pc-s játékok nincsenek ingyen de a móka kedvéért leírom: A héten 227Ft-ért vettem Steames játékot. 6 címet! És ezt akár hetente megtehetem hogy tetszik legalább az egyik cím a listából!

Szerintem az igazi FF egy taktikus harcot kínáló, elég erős történettel rendelkező monumentális játék. Az új részek azok jóformán csak folyamatos nyüzsgés, és kapkodás. Az FF12-ben pl Yiazmat legyilkolása felér egy robotolós túlórával a rizsföldön.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Shinjiii
2013.10.19. 09:13
Szefmesternek igaza van. Túl egyszerű, nincs logika a harcban (FF XII az automata harc-algoritmusával jó ötlet, csak nem egy FF-be), és kb. nulla NPC van a XIII-ban, ráadásul egy zsákutca nincs, annyira csak előre kell benne rohangálni egészen a végéig.

Kár felhozni a XIV-et, akár jónak sikerül, akár nem. Mert az online, ebben a tekintetben szerintem nem mérvadó.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Koldi
2013.10.19. 18:02
Szefmester: Számomra a XII önmagában felért az általad emlitett rizsföldes tuloraval. nem is nagyon tudok nyilatkozni, éppen csak végigszaladtam rajta, hogy ne legyen olyan rész, amivel nem játszottam. kb ennyi. A másik dologban lehet igazad van, lehet nincs, nem tudom, és nem is dolgom eldönteni, de sajnos legalább annyira unalmas olvasgatni hogy miért nincs PC-re ez meg az, minthogy amit én is irtam hogy a konzol jobb. Mindkettö már ezerszer volt fent mindenhol. Egy dolog ami biztos, hogy a játékgyártok valami okbol nem csinálják meg PC-re és valszeg meg van az okuk.
Amugy a stream az tényleg jo hogy megjelent illetve mondhatni pörög, mert igy végre tényleg megveszik az emberek a játékokat. Természetesen nem erre gondoltam az irásommal, illetve sztm még mindig vannak olyanok akik a 230 forintot is sajnálják, mert ingyen torrentezhetik és az pont 230 forinttal kerül kevesebbe.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. patrik2991
2013.10.19. 20:53
Koldi/Szefmester: Teljesen igazat adok Szefmesternek + tegyük fel, hogy minden játékot megjelenéskor veszel meg, már akkor is jobban jársz. És nem azért, de ha valaki ügyesen egy konzolnyi pénzből összerak magának egy PC-t, akkor abba nem kell évente cuccot venni (az más kérdés, hogy lehet.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!