iPon Hírek

Final Fantasy XIII-2: hivatalosan is bejelentve (UPDATE)

Dátum | 2011. 01. 18.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Nem kellett soká várni a pletykák felbukkanása után a Fintal Fantasy XIII-2 hivatalos bejelentésére a Square Enix által. A játék közvetlen folytatása lesz Lightning, Snow és a többiek kalandjának és várhatóan még idén kijön PS3-ra és Xbox 360-ra.

Az eredeti játék készítői viszik a projektet, beleértve a rendező Motomu Toriyamát is. Az RPGSite információi szerint jön egy új karakter, aki mellett Lightning lesz a főszereplőnő. Az FFXIII-2 honlapja már elindult és a bejelentés mellé kaptunk egy rövidke bemutatkozó trailert is, de ezt csak a bejelentés színhelyén mutatták be és a hír keltének pillanatában még nem került fel a netre.


Ha már Final Fantasy akkor tegyünk említést a másik két projektről is, a Versusról és az Agitoról. Az utóbbival kapcsolatban annyi újdonság van, hogy átnevezték Final Fantasy Type-0-ra és megerősítették, hogy idén nyáron kijön, nem sokkal a XIII-2 megjelenése előtt. A japán honlapja már ennek a játéknak is él, ha még nem hallottatok volna róla, akkor ez egy PSP spin-off a XIII-hoz.


A 2006-ban bejelentett PS3 exkluzív Versus-szal kapcsolatban annyit mondhatunk el, hogy ismét megerősítették, hogy hiába minden remény az Xbox 360 tábornak, a játék marad exkluzív a Sony konzoljára.

Update: Útközben egy beszélgetésből az is kiderült, hogy megváltoztatják a harcrendszert, ami talán nem annyira meglepő azoknak akik követik a Final Fantasy-k fejlődését. Ha nem lesz olyan a játék, mint a X-2, akkor nincs baj. A trailer is felkerült youtube-ra, de csak azok nézzék meg akik már végigvitték a játékot, mert spoileres. 

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. comegetsom...
2011.01.18. 15:36
update: kijött róla egy trailer is
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Login
2011.01.18. 16:38
Így van:

Lightning Teaser
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!