iPon Hírek

FireFox 3.6 Namoroka: gyors és hatékony

Dátum | 2009. 04. 07.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

A Mozilla szoftverfejlesztő mérnökei beszámoltak hosszabb távú terveikkel kapcsolatban: a szakemberek elmondták, hogy mit várhatunk a FireFox 3.6-os változatától. A 3.6-os kiadás a 3.5-ös Shiretoko kódnévre keresztelt verzió után kerül forgalomba. Az új változat Namoroka kódnévre hallgat, ezt a nevet a Madagaszkár északnyugati részén található Namoroka Nemzeti Park után kapta a szoftver. A Namoroka a Gecko 1.9.2-es motorra épül majd, várható megjelenéséről egyelőre annyit lehet tudni, hogy valamikor 2010 közepén érkezik.


A mérnökök ígérete szerint az új verzióban felhasználói szemmel is jól látható gyorsulás fog jelentkezni mind a szoftver indulását, mint pedig az új fülek megnyitását illetően, sőt, a kezelőfelület reakcióideje is jobb lesz. A mindennapi feladatok elvégzése így érezhetően gyorsabban és zökkenő mentesebben zajlik majd. A böngésző lehetőség szerint a felhasználó böngészési szokásainak megfelelően alakul: ennek megoldásához a felhasználó érdeklődési körét, böngészési szokásait és az egyénről rendelkezésre álló információkat fogja felhasználni a szoftver. Erről a megoldásról egyelőre részleteket nem árultak el.

A Firefox 3.6 lehetőséget teremt arra, hogy a felhasználók egy adott feladat szerint csoportosítsák majd a böngésző füleket, a letöltött fájlokat és az előzményeket egyaránt. Az újdonság támogatást nyújt majd általános web alapú feladatok elvégzésére anélkül, hogy az adott weblapot meg kéne látogatni. Az új FireFox elmossa a határokat a web és az asztali alkalmazások között: a fejlesztők olyan eszközöket kapnak, amelyekkel még gazdagabb alkalmazásokat és felhasználói élményt nyújthatnak attól függően, hogy a felhasználó éppen csatlakozik-e vagy sem az internethez. A program közvetítő szerepet tölt be az operációsrendszer asztala és a webes alkalmazások között. Végül, de nem utolsó sorban, a fejlesztők arra is oda fognak figyelni, hogy az új FireFox dizájnja az adott operációsrendszerhez a lehető legjobban illeszkedjen, illetve az adatszintű feladatok is kapcsolódhassanak olyan rendszerszolgáltatásokhoz, mint például a szótár.

Reméljük hamarosan jelennek majd meg olyan új informciók, amelyek a friss funkciók bővebb magyarázatával is szolgálnak.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Svindler
2009.04.07. 11:34
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. tomyhardve...
2009.04.07. 17:58
Mikor jön ki az új Firefox?

(nem ez, hanem ami következőleg esedékes 3.X
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. bigmac
2009.04.07. 18:23
gigabyte tuning érdemes megnézni
http://www.hoc.hu/index.php?p=13&xref=25584
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Noki
2009.04.08. 18:50
Nem értem gyerekek hogy most mi van. A cikkek a neten azt írják hogy a 3.6-os firefox az csak 2010-ben jön majd csak ki. Erre nekem most 5 percel ezelött frissített automatiusan a firefox a 3.0-ra Akkor most mi van?

http://kepfeltoltes.hu/view/090408/firefox...ltoltes.hu_.jpg
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!