iPon Hírek

Firefox 3: 8 millió letöltés 24 óra alatt

Dátum | 2008. 06. 20.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

A Mozilla a Firefox 3-as böngészőjét az elmúlt napokban indította hivatalosan is útjára, mint arról korábban már beszámoltunk. A vállalat a böngészőhöz nagy reményeket fűz: a szoftverrel be kívánják állítani a 24 óra alatt legtöbbet letöltött szoftver világrekordját, amire az eredmények tekintetében rendkívül jó esélyük van, ugyanis a Firefoxot az első 23 órában több, mint 8 millióan töltötték le világszerte a keddi és szerdai nap folyamán.

A Firefox 3.0-t rengetegen töltötték le.
A letöltés számláló azóta is folyamatosan üzemel, így mostanra már átlépte a 12 milliós határt is. Azt, hogy a különböző országokból hányan töltötték le a böngészőt, egy okos, javascript motorra épülő térkép segítségével követhetjük nyomon. A hír írásának pillanatában az Amerikai Egyesült Államok vezeti a listát a maga 3,6 millió letöltésével, Nyugat-Európa hasonló értékkel rendelkezik. Érdekesség, hogy Kanadából annyian töltötték le a szoftvert, mint Indiából és Kínából összesen, valamint az is érdekes, hogy Hollandiából több letöltés érkezett, mint Oroszországból.

A Mozilla Firefox 3 országokra lebontott letöltési térképét itt lehet megtekintetni. A Mozilla szakemberei és vezetősége remélik, hogy a letöltésekkel sikerült beállítani a Guinness-világrekordot, ám a pontos válaszra még néhány napot várni kell, ugyanis még zajlanak a vizsgálatok és hitelesítések.

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások