iPon Hírek

Firefox 3.0: megvan a Guinness-rekord

Dátum | 2008. 07. 04.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

A Mozilla vezetése a Firefox 3.0-s verziójának megjelenése előtt egy nagyszabású rekordra hívta fel a felhasználók figyelmét: a vállalat célja az volt, hogy a szoftver megjelenését követő 24 órán belül a lehető legtöbb ember töltse le a webböngészőt, ezzel pedig a Guinnness-rekord beállítását szerették volna elérni a "világ legtöbbet letöltött alkalmazása a megjelenést követő 24 órán belül" elnevezésű kategóriában. Végre hitelesítették az eredményeket, így örömmel jelenthetik be a készítők, hogy a lelkes felhasználóknak köszönhetően sikerrel zárult a próbálkozás: megvan a Guinness-rekord.


A Firefox 3.0-s változatának megjelenését követő 24 óra leforgása alatt egészen pontosan 8.002530-an töltötték le a webböngészőt a világ minden tájáról. Ez az eredmény egyelőre egyedülálló teljesítménynek minősül a szoftverek világában. A megjelenés napján elindított letöltés számláló a hír írásának pillanatában egyébként 28,6 milliót mutat, azaz rengetegen voltak kíváncsiak a szoftverre, pontosabban rengetegen töltötték le azt.

A vállalat egy percig sem pihen: a szakemberek már a Firefox 3.1-es változatának megjelenésére készülnek. A Firefox következő frissítése már a Gecko 1.9.1-es motorra fog épülni. A szoftver első béta verziója augusztus folyamán válik elérhetővé, ám a végleges verzióra a jelenlegi információk szerint az idei év negyedik negyedévéig vagy a következő év első negyedévéig kell várni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. danee91
2008.07.04. 13:53
Igen, videóknál nálam is befagy néha. De ez régebben is előfordult, igaz ritkán, és itt is csak ritkán.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!