iPon Hírek

Firmware frissítés ADATA SSD meghajtókhoz

Dátum | 2014. 03. 04.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A DRAM memóriamodulokat és SSD meghajtókat gyártó ADATA előrukkolt egy új firmware frissítéssel, amely ezúttal a vállalat LSI SandForce 2200-as sorozatú SSD vezérlővel ellátott SSD meghajtóit veszi célba. A szóban forgó firmware frissítés a vállalat SX910-es, SX900-as, SP900-as, SP800-as, S510-es és S396-os modelljeihez készült. Hogy mire számíthatunk vele kapcsolatban? A gyártó állítása szerint az új firmware optimalizálja a TRIM támogatás működését és a SATA kapcsolat stabilitását. Emellett a meghajtó-helyreállítás hatásfoka is javult, ami szabálytalan leállítás alkalmával jöhet jól.
A firmware frissítést innen szerezhetik be az ADATA SSD tulajdonosok a felsorolt ADATA SSD sorozatok tagjaihoz. A folyamat megkezdéséhez először le kell tölteni a becsomagolt, 5.2.5-ös verziószámú firmware fájlt, majd ki kell azt csomagolni. Fontos, hogy a letöltéshez be kell lépnünk ADATA felhasználói fiókunkkal, illetve létre kell hoznunk egyet, ha esetleg még nincs. Ezután rendszergazdai jogosultság mellett futtatnunk kell az ADATA_SF_FieldUpdater alkalmazást és követni kell az utasításait. A folyamat – a csomagban található leírás szerint – mindenképpen adatvesztéssel jár, így az operációs rendszert futtató ADATA SSD meghajtó alól nem végezhető el. Az adatokat előbb le kell menteni, majd az SSD szoftverét egy másik meghajtón futó operációs rendszer alól kell frissíteni.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. Mamajama
2014.03.04. 18:53
Nyugodtan frissítsétek a meghajtóitokat, nem fog elszállni semmiféle adat. Ez a harmadik update amit az SP900-amra teszek, és mindig ott van a pdf-ben, hogy adatvesztéssel járhat, de konkrétan egyszer nem volt még leírva, hogy biztosan elveszik minden. A hír írója legyen szives szerkeszteni, mert ez eléggé félrevezető, és ijesztő.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Reinkz
2014.03.04. 21:34
Szóval akkor nincs probléma?, épp gondoltam hogy fölteszem de aztán elolvastam és gondoltam mégsem,.

Nekem a win8 van egy adasat sp900-ason rádobhatom akkor simán?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Mamajama Reink...
2014.03.05. 09:41
Mint írtam, az SP900-hoz kiadott eddigi 3 frissítést (ezt is beleértve) gond nélkül tudtam telepíteni, semmiféle adatvesztés nem volt!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. kekegsm Mamaj...
2014.03.05. 10:21
És honnan tudod, hogy itt sem lesz?

Szerintem nem véletlen emeli ki a cikkíró, hogy MINDENKÉPPEN és nem csak VALÓSZÍNÜLEG.

Szerintem más adatával ne játsz.

Reinkz, csinálj egy mentés, mielőtt felteszed.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Mamajama kekeg...
2014.03.05. 16:32
Mert tartottam a pisztolyt a fejéhez, hogy "márpedig mentés nélkül fogsz frissíteni!" ??

Kicsit figyelmesebben olvasd el újra, miket írtam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!