iPon Hírek

Firmware frissítés az Intel hibás SSD-ihez

Dátum | 2009. 08. 11.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

Örömteli hír volt, amikor az Intel bejelentette második generációs SSD meghajtóinak érkezését. Ezek az első generációs modellekhez képest több, mint 50%-kal olcsóbban kínálnak ugyanakkora adattároló kapacitást, elődeiknél valamivel magasabb adatátviteli sebességek mellett. Az örömbe hamar üröm vegyült, ugyanis kiderült, hogy a meghajtók egy bug miatt nem tűrik a BIOS jelszavának megváltoztatását, törlését vagy megadását sem, erre a lépésre adatvesztés a válasz. Az Intel hamar befagyasztotta a hibás, 34 nm-es NAND Flash chipekkel ellátott termékek szállítását és ígéretet tett rá, hogy rövidesen javítást kínál a felhasználók számára, ám addig senki se piszkálja a BIOS jelszót.

A frissítést eredetileg sokan az elmúlt hétre várták, de most végre megérkezett, így mindenki, akinek sikerült szert tennie a 34 nm-es SSD-k első szállítmányainak valamelyikére, most frissítheti a meghajtó firmware-ét, így megszűnnek majd a kellemetlen, BIOS jelszóval kapcsolatos problémák. A firmware az Intel letöltő központjából érhető el, egészen pontosan innen. A gyártó utasításai szerint az ISO formátumú fájlt ki kell írni CD-re (InfraRecorder vagy IMGBurn, de egyéb alkalmazások is megfelelnek erre a célra), majd a rendszert erről a lemezről kell elindítani és le is zajlik a frissítés folyamata. A pontos utasításokról itt olvashatunk.

Az Intel külön felhívja arra is a figyelmet, hogy a frissítés megkezdése előtt a BIOS jelszót le kell tiltani, csak így tudja elvégezni az alkalmazás a firmware frissítését. Most már reméljük, hogy hamarosan megindul a második SSD szállítmány, amelyen az új, hibamentes firmware foglal helyet.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Movolif
2009.08.11. 19:14
VISSZA A HIRHEZ

lol
csak tudnám, ezt hogy hozták össze
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. pluto
2009.08.12. 00:28
Movolif, nem lehet mindent belekalkulálni. Ez ilyen egyszerű. Gondolom te is hibáztál már...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!