iPon Hírek

Firmware frissítéssel gyorsulnak a Vertex 4-es SSD-k

Dátum | 2012. 07. 06.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS


Az OCZ nagyjából két hónappal ezelőtt tette elérhetővé az 1.4RC verziószámot viselő firmware frissítést, amely a Vertex 4-es SSD család tagjait vette célba. Most egy újabb firmware is érkezett, amely még tovább javítja az adatátviteli sebességeket, így a Vertex 4-es SSD-k tulajdonosainak annak ellenére is érdemes lehet kipróbálniuk, hogy a szoftver még csak béta státuszban van.


Az 1.5-ös béta firmware a tesztek szerint a 128 GB-os, 256 GB-os és 512 GB-os Vertex 4-es SSD meghajtók esetében 550 MB/s-ról 560 MB/s-ra növeli a maximális olvasási tempót, a maximális írási sebességet pedig átlagosan 6,5%-kal javítja. Írási sebesség tekintetében az új szoftver a 256 GB-os Vertex 4-es SSD meghajtókra gyakorolja a legjelentősebb pozitív hatást: ezeknél az adattárolóknál 10% körüli gyorsulást hoz.

A frissítést az OCZ Tolbox segítségével lehet elvégezni. Akkor, ha az adott SSD 1.4-es vagy újabb szoftverrel rendelkezik, a rajta tárolt adatok megmaradnak, de frissítés előtt ennek ellenére is érdemes adatainkról biztonsági mentést készíteni. Amennyiben az adott Vertex 4-es SSD 1.3-as, illetve 1.4RC firmware-t használ, az adatok mindenképpen elvesznek, így frissítés előtt feltétlenül biztonsági mentést kell készíteni az SSD tartalmáról.
 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. dj
2012.07.06. 14:09
Nekem a rendszer van az ssd-n, nem tudom megéri-e a macerát ez a pár %-os gyorsulás?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Lazahunter
2012.07.06. 15:25
Ezt rühellem Én is ezekben a fw frissítésekben. Fszom, rendszernek veszi az ember, mi a szarért kell lepucolni az egészet? Biztos, hogy nem fogok ezzel szarakodni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. nyerek01
2012.07.06. 15:56
Használni kéni az agyadat is néha. Egyrészt, nem vagy köteles foglalkozni vele. Ha mégis frissíteni akarsz akkor sem biztos hogy kell másolatot készítened, de ezek le vannak írva, csak nem értessz hozzá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Semin
2012.07.06. 16:13
Ghost-oljatok srácok és max. egy fél órás macera ..

mát ha nem akarjátok újrarakni a rendszert

Csak 1 ötlet ^^
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. kingkong
2012.07.06. 17:45
Bírom hülyenyerek01 hozzászólásait. Ő az aki mindenhez ért! DDDP
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. grog
2012.07.06. 19:44
kingkong

Ő csak azt közölte ami az ocz honlapján is le van írva.
Tehát nem kell érteni neki mindenhez, csak egy picit angolul kellett tudnia, hogy el tudja olvasni azt ami le van írva!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Lazahunter
2012.07.06. 20:15
nyerek01

Azt Én nem tudom, hogy Te mihez "értessz", de lehet használni "kéni" valami beépített helyesírás ellenőrzőt ... utána lehet osztani az észt

Mivel oprendszer alatt ezek a sebesség növelések semmit nem érnek, csak felesleges macera a frissítés.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. grog
2012.07.06. 20:48
A firmware frissités nem csak a sebesség növekedését javította hanem:

Enhancements:
•Improved sequential file transfer performance for 128GB, 256GB and 512GB models
•Optimized idle garbage collection algorithms to extend the benefits of performance mode by enabling the feature across a greater percentage of the drive
•Improved HBA / RAID card compatibility
•Further improved compatibility with desktop and mobile ATA security features Fixes:
•Corrected a corner case issue where the ‘Remaining Life’ SMART attribute could be reported incorrectly

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Alamos
2012.07.07. 10:59
Akkor hogy tiszta legyen mindenkinek a kép:
1. nem kötelező frissíteni, mivel SATA II-n ha észreveszed azt a tempó különbséget...
2. Nem csak a sebesség, de a TRIM és más egyéb adatvédelem és memória kihasználás, és élettartam is javul tőle.
3. Csak és kizárólag az 1.3-as és 1.4RC firmware-ről való frissítés okoz adatvesztést, mivel olyan mértékű változás következik be, ami kötelezően csak így érhető el. Főleg a biztonsági és élettartam javítások miatt.
4. Amivel én xopok lész az az OCZ technology ökrömsége. Ez alatt mit értek. Pórul jártam vele, mert nvidia chipset-es alaplapom van, ami nem 100%-ban AHCI nyelvet kezel, hanem az nV sajátja. Ennek hála AHCI híjján csak ha tökön lövöm magam és veszek egy Intel alaplapot oldható meg a frissítés - hozzáteszem akkor már proci, és memócsere se árt. A Toolbox-ból csináltak egy Linux telepítős változatot, ami olyan űber hiper-szuper hogy csak a wifi kártya kb. made in china 99%-ban alkatrésszel a gépemben inkompatibilis. Így Nyert-wörk nélkül frissítésképtelen az ocztechnology.
Mindezt előadtam nekik és segítséget kértem, hogy akkor a telefonomat szépen felhasználva hálózatot csiholjak ki, mire közölték hogy nekik nem ez a...
Szóval maradok az 1.3-as Firmware-nél, Trim és egyéb biztonsági frissítés nélkül az 1.3-as verzión, amíg nem találok valakit egy Intel alaplappal, aminek csak belső SATA csatlakozóján át lehet frissíteni, csak AHCI felületen, és csak internetet használva...

Ja a Toolbox régi verziója látja az SSD-t, az új nem, ha frissítem az nV drivert, akkor egyik se, AHCI-be meg a gép finoman szólva el se indul szinte...

Ennyit az OCZ-ről. Cserélhetek gépet, és akkor majd frissíthetem az új alaplap segítségével, ami jobb ha Intel, mert más chipset esetén nem garantálják, és ott nagyobb mértékű sebességnövekedést vettek észre a felhasználók pár százalékkal ugyan.
Remek az üzletpolitikájuk. Kár hogy ezek után még a tápegységüket se ajánlanám a felhasználóknak, mert olcsó árú híg leve... Ha azon is firmware-t kell frissíteni, előbb süsd ki az 1200 Wattost, és küld vissza gariba, mert akkor tuti új firmware-t kapsz, és nem kell izzadnod, hogy a gépet is viszi-e magával az édes!

Bennem legalább is ez a vélemény alakult ki róluk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!