iPon Hírek

Fizetések a Szilícium-völgyben

Dátum | 2012. 10. 24.
Szerző | Jools
Csoport | IT VILÁG

A Szilícium-völgyben óriási harc megy a gigacégek között a tehetségek elszipkázásáért, és ez a fizetésekben alakulásában is megmutatkozik. A Glassdoor nevű álláspiaci elemzőcég legújabb felmérése szerint a legjobban a Google szoftvermérnökei keresnek, akik tavaly óta 10 százalékos béremelésben részesültek, nyilvánvalóan részben azért, nehogy elcsábuljanak a fiatalabb, több kihívással kecsegetető új cégek felé.

A Google programozói tehát ebben az évben már bruttó 128 336 dolláros (körülbelül 27 millió forint) átlagos alapfizetést tehetnek zsebre, őket követik a Facebook szoftvermérnökei 123 626 dollárral, míg az Apple-nél 114 413 dollárt, az eBay-nél 108 809 dollárt, a Zyngánál pedig 105 568 dollárt keres egy programozó. A fizetéshez persze a legtöbb cégnél tőzsdei részvények is társulnak, amelyekkel további jelentős összegeket lehet kaszálni, így arról, hogy valójában mennyit visz haza alapfizetésén felül egy programozó, nem nagyon lehet pontos képet alkotni. Az elmúlt évek tendenciája egyébként egyértelmű: egyre jobban közelítenek egymáshoz a nagy cégeknél biztosított fizetések.

A szilícium-völgyi bérek jelentősen meghaladják az amerikai átlagot, egy másutt tevékenykedő programozó átlag 92 ezer dollárt keres évente, az összesített amerikai átlagfizetés pedig tavaly 47 ezer dollár volt.


 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

34. 5hR3kY
2012.10.24. 09:57
De sajnálom őket.....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. robi772
2012.10.24. 10:09
Megrozsdált a csavar...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. Keksz03
2012.10.24. 10:19
jónak kell lenni és akkor bárkit felvesznek! ezeknek mind1 h milyen a bőrszíned vagy van-e tetoválásod...ha jó vagy és vannak ötleteid szó nélkül felvesznek!
ez pont olyan mint a hackerek! egyik nap román kis panelodból hackeled a NASA-t, elkapnak, lesittelnek, 1 hónap múlva meg a NASA-nak vagy biztonsági asszisztense milliókért!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. DogTheDog
2012.10.24. 10:37
A Zynga ilyen jol fizet,kozben meg leepit?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. hEngi
2012.10.24. 10:40
Ez azért nem teljesen így működik. Számít az is hogy mennyire tudsz csapatan dolgozni. Ami azért nem olyan egyszerű mint ahogy hangzik. Mennyire tudod magad határidőkhöz tartani. Fontos a nyelvtudás, nem tudnak úgy felvenni hogy nem tudod magad százszázalékosan megértetni és itt nem a simán megértem angolul is a trónok harcát szintű nyelvtudásra kell gondolni. Ráadásul fontos hogy abban az irányban legyél "jó" amit éppen ők használnak. Gondolva itt a programozási nyelvre etc. Ráadásul a multiknál legtöbbször nehéz előre haladni rangban/fizetésben. És akárhova költözöl is ha a munkahelyedet nem is zavarja a lakókörnyezetedben te nekik akkor is kelet európai muksó maradsz
Azt meg hogy a nasa ilyen fontos pozícióba bármilyen erkölcsi bizonyítvánnyal felvenne embert nagyon kétlem Mert bizony nem csak a nasa tud nagy pénzeket kifizetni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. NKing
2012.10.24. 10:46
DogTheDog: A szoftvercégeknél saját bevallásuk szerint a sok ezer alkalmazottból maximum !!!100!!! fő az, aki kulcsember. Ők az ötletszülők, akik nélkülözhetetlenek. A többi csak sallang, kiegészítő munkaerő vagy adminisztrációs munkatárs. Bill Gates is megmondta egyszer, hogy talán 30 ember van a Microsoft-nál, aki nélkülözhetetlen - közben foglalkoztatnak majdnem 100 000 alkalmazottat.

A tudásgazdaságban a leépítés nem a cég eredményeinek értékmérője többé, hanem a racionalizálás és a hatékonyságnövelés jele. Amelyik cég elszáll és minden bürokratikus szintre új vezetőt vesz fel, meg ezrével növeli a munkások számát, az hamar csődbe fog menni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. Balucsek
2012.10.24. 10:58
hEngi: nem toom te hogy vagy vele, de én évi 20 milláért inkább lennék egy kelet európai muksó mint itthon csóró paraszt, köcsög magyar, hülye f.... és egyéb jelzők akár a honfitársaktól akár a többségben lévő kisebbségtől... Főleg, hogy itthon a programozók évi bére ha jól rémlik 7 millakörül mozog.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. hEngi
2012.10.24. 11:03
Én most vagyok pályakezdő programozó. Az átlag kereset így kezdőként nagyjából 3 milla körül mozog(netto). Ami nem túl combos szóval én is az el innen mellet vagyok lassan Csak tudod az ismerősöktől is az jön vissza hogy hiányzik az a biztos nyelvtudás. Azok a kis szóviccek vagy irodalmi utalások amiket az ember elvárna magától társaságba. És ez még jó darabig nem lesz meg ha odakint. Jah és ki marad itthon ha mi is elmegyünk?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. vivanto
2012.10.24. 11:04
@NKing
Akkor még sokat is mondott, senki sem nélkülözhetetlen, mindenki pótolható. Kivéve persze az az egy, aki az ilyen észrevételeket közli, bár Bill Gates esetében még ez sem igaz, ahogy az Apple-nél sem volt az.

A sallang meg éppúgy érthető a managerekre, mint a fejlesztőkre. Azért van az a tévhit, hogy ők az igazi fontos valakik, mert egyedül a felső-vezetést szokták kérdezni. Természetes, hogy többnek próbálják mutatni a saját munkaköri felelősségüket, ha meg beüt a vészcsengő, jól elbújnak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. dfsz34
2012.10.24. 11:25
NKing - 2012-10-24 10:46:16
Ez máskülönben tényleg így van, az alkalmazottak 10-15%-a az, akiknek van valamilyen kreatív képességük és nem csak a mechanikus és sablonos dolgokat képesek megcsinálni.

Van egy volt évfolyamtársam, aki vp rangot ért el egy kis(ebb) multi cégnél és az évi fizetése 90-100e EUR. Ha azt nézem, hogy ezért mennyit kell idegeskednie, mert emberekkel bánnia, ami tudvalevőleg a legnagyobb stresszt okozza, akkor a programozók erősen túlfizetettek. Egy programozónak igaz, csapatban kell dolgoznia, de ez csak annyit jelent, hogy megosztják a munkát, meg elméletben egymást segítik, gyakorlatban, meg úgy tesznek be egymásnak, ahogy akarnak, ha akarnak de összeségében egy programozó szépen elvan magában a feladatival meg a határidejével, nem kell azzal foglalkoznia, hogy a micikének már megint megjött és akkor mostt szépen beszéljünk vele pár napig, mert külkönben nagyon ideges lesz, meg éppen x mit szólt be y-nak és hogy a z nem dolgozik (annyit, mint x, ezért x fúrja és beszólogat). Nekem volt szerencsétlenségem embereket vezetni, nem is keveset, de mivel maximalista vagyok, igyekeztem jó légkört megteremteni, levenni a vállukról a nehéz döntéseket, elsimítani a viszályokat már csírájában. B+ annyi ősz hajszálam lett abban a 2 évben, mint azóta a 12-ben, ha nem több. Van aki arra születik vagy csak buta és érzéketlen, ezért alkalmas emberek vezetésére, de én nem vállaltam azt a stresszt többet, inkább prjektekben dolgozom, ahol maximum a szponzor cseszeget, de nekem nem kell különösebben az emberek lelki nyűgjével foglalkoznom, mert azzal menjen a "people" manageréhez.

Dolgozok programozókkal is és tényleg nagyon ritka az értelmes ember. A legszebb, hogy állandóan a követelményekkel basz..atnak. Hogy adjam meg részletesebben meg nem értik, de mlyen érdeke az értelmes programozónak elég elmondani a feladatot és ő maga javasol megoldást, a hülye, lusta nemtőrödöm, meg komolyan mondom olyan szintű leírást vár tőlem, hogy szinte már SQL kódot kell neki adnom, meg hogy hol és mit írjon át mire a programban és még azt is képesek elrontatni, tehát nagyon figyelnem kell a tesztnél.

Sajnos az utóbbiból van több, sokkal több. Értelmes programozóba belefutni nagy ritkaság, nem is csodálkozom amúgy, hogy ilyen fizetéseket kapnak csak azért legyünk már tisztában azzal, hogy ez egy erősen túlfizetett munka mindentől függetlenül, ahhoz képest, hogy mennyit kell dolgozni és milyen stressznek van kitéve az ember más munkakörben.

Ezért is mondom öcsémnek, hogy programozónak tanuljon, ne a semmit nem érő info diplomát tegye le, aztán elmegy valami trágya fizetésért. Csak ugye itt is az van, hogy a hobbiprogramozó nem fog ilyen összegeket keresni, hanem azért valamit le kell tenni az asztalra vagy mehet töltelékembernek, ha sikerül bejutnia, akit a projekt végével kirúgnak. Igaz a fizetés már ott sem rossz.

Ezen röhögök különben sokszor, mikor volt évfolyamtársaim mondják, hogy milyen agresszíven kell nyomulniuk, hogy feljebb kerüljenek a ranglétrán aztán abba nem gondolnak bele, hogy minek ez a stressz? Menjen el programozónak és bár ott is lesz stressz, de másmilyen szerintem, maximum a határidő meg a feladat bonyolultsága miatt, de ezek leküzdhető dolgok, mert csak az egyén hozzáállásan múlik, meg ahogy írom ráadásul a normális hozzáállású programozó még ilyen fizetések mellett is ritka.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. I.Jozsef83
2012.10.24. 11:54
hEngi - 2012-10-24 11:03:45

És mit mondjanak azok , akik meg valóban építik is az országot ? termelnek , hogy tudjál mit zabálni ! he ... szerintem a fontossági sorrend nagyon megfordult ! Aki termel dolgozik látszatja van a munkájának !!! az aztán megvan fizetve mi ? Az meg aki elhenyél itt ott pofázik a jónak mondható nettó 3és több millás fizuk miatt hogy kevés ...
Aztán mit kezdő programozni , hogy az a lóvé olyan jajj de kevés ? Mennyira vagy hasznos tagja az országnak ? Minimum 10évet aláíratnák azzal akiket közpénzen , azaz államilag támogatott iskolákban végeztek ! Vagy kilehet menni , de aztán az iskoláztatatási díjat előbb leperkálni ... Röhejes ez az ország tényleg !
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. vivanto
2012.10.24. 12:10
Kedves I.Jozsef83
Newsflash, alá is kell írni a röghöz kötést, ez elég nyilvános információ, nem csak azok tudják, akik egyetemre járnak és következésképpen már alá is írták.

aláíratnák -> aláíratnék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. hEngi I.Joz...
2012.10.24. 12:15
Nem teljesen vagy tisztában a gazdaság működésével De azért annyit elárulok hogy nem csak az termel hasznot ami a földből kinő Az hogy a mezőgazdaság ahol olvasatom szerint dolgozol igen ramaty helyzetben van elég szomorú. Nem igazán értek a részleteihez a dolognak de az alulfizetettségednek az oka valószínűleg a gyenge termelékenység vagy az alacsony iskolázottság lehet. Esetleg az alkalmatlan vezetőség. Testvérem mezőgazdasági gépészmérnök és jobban keres mint én . Azt a pénzt amiből engem taníttattak bizony az én szüleim is fizették be szép hosszú évek során adóként hogy majd a fiuk a már nekik is megadatott körülmények között tanulhasson. Nem azt mondom hogy ez jó vagy rossz és hogy ez továbbra is fenntartható ebben a formában. De hogy engem azért mert tanultam és szereztem egy diplomát bárki is bármire kötelezzen vagy felelősségre vonjon utólag... Előtted is ott volt a lehetőség ha jól gondolom. Az államilag támogatott képzés is. Lehet levelezőn is végezni ha dolgoznod kell mellette tehát ez se lehet kifogás. Az viszont hogy ennyi rálátással ilyen hangnemben kommentelsz igen sokat elárul erről a "Röhejes ez az ország"-ról
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. hEngi vivan...
2012.10.24. 12:25
Én el se kezdtem kijavítani a hibáit
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. legyes
2012.10.24. 12:31
Az ams.at oldalon 2 hete láttam ablakpucoló állást, 1.200€-t kínáltak. Nyelvtudás gondolom korlátozott is megfelel (Putze die Fenster, LOS!). Itthon informatikusként csak akkor lehet jól keresni, ha olyat tudsz, amit rajtad kívül max 2-en.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. NKing
2012.10.24. 15:01
I.Jozsef83: Csak egyet kérdezek - A fogyasztói társadalomban ki és hogyan venné meg az általad oly nagyra becsült termelő szféra által túltermelésben dömpingelt sok limlomot, aminek "látszatja van", ha nem termelne ki egyúttal fizetőképes keresletet is?

Gondolom sejted, hogy az élelmezési piac a GDP csekély százaléka volt már régen is. Azzal se mondok újat, hogy a SZOLGÁLTATÓ SZFÉRA aránya pedig ugyanakkor hihetetlen méreteket ölt. Pistabácsi nyilván 300 évig termeli a répát, hogy megvegye a bővítéshez szükséges 80 milliós traktort szerelvényekkel együtt. Még szerencse, hogy van lízing, ahol az okosok kiszámolhatják, hogy miért éri meg nekik bérbe venni a traktort, mint 300 évig gürizni, hogy megvegyék.

Na ennek van kézzelfogható eredménye, vagy nincs?

De azt is megnézném, hogy ma, amikor emberek milliói akarnak egyedi kocsit, egyedi TV-t, személyre szabott hangrendszert, PC-t, notebookot, stb. - akkor vajon melyik földhözragadt ipse ülne oda egy asztalhoz és fogná a tollat és papírt, hogy ő most akkor megcsinálja at optimális termékösszetételt a cégének vagy az év végi beszámolót? Szóval én a helyedben nem kapálnám el a szellemi tőkét és az immateriális gazdaságot ilyen egyszerűen...

ui: Tudod, az a számítógép, amiről írsz - na annak a 98%-a NEM ANYAG. Hanem TUDÁS. Erre varrjál gombot aztán fogd meg kézzel azt a 98%-ot. Ott van egy karnyújtásnyira.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. Keksz03
2012.10.24. 15:07
hEngi: erkölcsi bizonyítvány nélkül nem veszik fel? ébresztőőő! Osama-t elnökké választanák ha az érdekeik ezt kívánnák...

Természetesen csapatmunkára alkalmasnak kell lenni, egy idegen nyelven min. társalgási szinten tudni kell beszélni stb stb de ez alapkövetelmény, főleg h diplomához középfokú nyelvvizsga szükséges ami már azért elég arra h elbeszélgess vkivel!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. _DiEGO_
2012.10.24. 17:58
Nah , látom megszólaltak a nagyonokosok B vagyis csak úgy gondolják ) ... Programozók mi ? akkor miért nem a munkahelyen nyomjátok a billentyüzetet ! nem itt kellene szájkaratézni ... de ahogy nézem mintha valakinél duplaacc volna ! Majd jó lesz erre odafigyelni .
Egyébként Józsefnek elég sok igaza van , kár ezen vitázni .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. zorrd023
2012.10.24. 18:58
Programozókat szellemi munkáért fizetik meg.
Földművest a fizikaiért. Sajnos vagy nem sajnos tetszik vagy nem a fizikai munkát nem értékelik annyira mint a szellemit. Ezen kár vitatkozni nem is a "munkásokon" múlik hogy ki mennyit keres. Sajna a nép arra van hogy termeljen a vezetőknek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. NKing
2012.10.24. 21:00
Földművesnek tanulni? Most vessük össze a c++ programozás bonyolultságát azzal, hogy valaki megmutatja nekem, hogy hogy kell kapálni. Melyik egyszerűbb? Most rajtam kívül még x millió embert lehet betanítani kapálni. De hány olyan embert tudsz mutatni, aki olyan bravúrosan használja azt a kapát, hogy azzal 3-400%-os terméshozamot garantál? Most mondd meg ugyanezt egy programozónál? Szerintem nem kérdés, hogy miért fizetnek jóóóóóóóval többet a szellemi munkáért.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. jozsefm NKing
2012.10.24. 21:05
Majd fizetnek még a földmunkásnak, csak győzzék megkeresni a rávalót, programozással. Mondjuk egy-kettőnek lehet sikerülni fog.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Rodolffo
2012.10.24. 21:06
Ez is igaz, de legalább állandósítani kéne a mostani fizetést, mert akkor hiába jó programozó valaki, az ekét nem fogja a kezébe fogni, az garantált. Most persze azzal lehet érvelni, hogy van elég ilyen ember, de hogy egyre többen lesznek diplomások, és sokan városba költöznek (ellenurbanizáció csak a gazdag rétegnél fordul elő, aki megteheti hogy naponta akár több száz km-t autózik). De egy akármilyen programozó, informatikus, ügyvéd nem fog ilyen munkát végezni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. hEngi Rodol...
2012.10.24. 21:17
Jajaj ne keverjük a a kettőt Attól hogy diplomás még nem lesz programozó. Rengeteg bölcsész szociológus közgazdász kerül ki az egyetemekről. Sajnos ők a túlnyomó rész
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. rieper
2012.10.25. 00:08
Én szeretem amikor az álatgokkal jönnek.
Ha én keresek 1milliót egy másik ember pedig 1 forintot, akkor ez átlagban 500.000,5 forint szóval, átlagban mindketten jól élünk. A probléma csak annyi, hogy én valóban jól élek a másik meg éhezik.

#legyes csak jó helyre kell menni és kapsz sokat

Lusta voltam végigolvasni a földműveléses vitát, valami kapálásról volt szó.
Nagyon egyszerű a fizetés számítása. Mennyit kell tanulni ahhoz, hogy jól kapálj? 1 hét?
Mennyit kell tanulni, hogy egy kezdő programozó legyél? Kicsit a gimiben, elvégzel egy egyetemet, közben még dolgozol is. Mennyit is kell ezért a pénzért gürizni akkor?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Solero77
2012.10.25. 01:08
rieper
Én olyan ember vagyok, aki mind az it világában, mint a mezőgazdaságban benne vagyok.
A probléma a te és mint olvasom mások hozzászólásában is megtalálható az, hogy mig 8+4év+10 szemeszter alatt lehetsz programozó, addig tökéletes mezőgazdász soha. Ahoz 50 év tapasztalat is kevés. Minden év más, a klíma folyamatos változása, a szélsőséges időjárás, stb.
Ezeket a szélsőséges változó tényezőket egy mezőgazdász mindig meg fogja tapasztalni, egy it-s soha.
Nem árt megjegyezni, hogy a kapálás nem a XXI. század munkaeszköze, téhát minden ebben a témában megnyilvánulónak fogalma sincs, hogy hol tart a mezőgazdaság a mai világban.
U.i.: A mezőgazdaság nem a családi ház mögött a kiskertben kezdődik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. DogTheDog
2012.10.25. 10:03
Azert az vicces,hogy az IT guruk kapasbol egy napszamos melojaval hasonlitjak ossze az sajat vegzettseguket.Kapalas,lol.
Adjatok egy borosgazdanak egy vodor alkatreszt,meg egy jo konyvet programozasrol,ti meg ugorjatok neki nehany hektar szuz domboldalnak.
Meglatjuk mi lesz elobb,nektek ihato borotok,vagy neki hasznalhato programja.
Aki a kapalassal akarja magat osszevetni,az nagy kaliberu programozo lehet.
Nem mindenki alkesz,segedmunkas a mezogazdasagban,es ugye messze nem lesz sztar programozo mindenkibol,aki befejezi az egyetemet.Nagyreszuknel egy jobb fagyiarus is tobbet fog keresni kereskedelmi kozepiskolaval(jo esetben).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. CyberPunk6... DogTh...
2012.10.25. 10:33
Szerintem átesel a ló másik oldalára.
Szerintem nem lenne se bor se program, egyik sem jutna semmire. Legalábbis kereskedelemben értékesíthető szinten biztosan nem.
A kettő nem egymás ellensége, hanem egymás barátja, hiszen a munkás tapasztalata nélkül a mérnök nem tudja milyenre építse a gépet, a gép nélkül meg a munkás belerohad a melóba és alig halad (mai léptékkel).

Totál felesleges összehasonlítani a kettőt.

A nem egyeteme szakembert, meg ne keverjük össze a segédmunkással, azért a szakember többet keres, mint a segédmunkás, a segédmunkát bárki meg tudja csinálni, max kell pár hét mire beleerősödik, tanulni viszont nem mindenki tud, és bizony a szakmunkát is tanulni kell. El kell vonatkoztatni a jelenlegi magyar állapotoktól, a ma onnan kikerülő emberek túlnyomó többsége csak papírt kap, valójában nem tekinthető szakembernek.

A több fizetés azért jár, mert valaki olyat tud amire nagy szükség van és kevesen tudják.
Kereslet-kínálat. Illetve nyilvánvaló, (skandináv példán is látszik), ha az emberek kényelmesen megélnek a szakmákból, akkor nem fognak továbbtanulni. Ezért kell többet fizetni annak aki ilyet tanul, hogy legyen értelme tanulni.

Persze azért nem ártana, ha amúgy nem halna éhen az egyszerű munkás sem, hiszen rá is szükség van, de ez egy másik probléma...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. vivanto
2012.10.25. 11:03
@Solero77
Ez így igaz, programozó igen, tökéletes mezőgazdász soha.

Csak hogy a programozó is igen messze marad a tökéletestől, de még az is ritka hogy egyetem után legtöbbjüket felvegyék junior programmer beosztásban. Ugyanúgy kell nekik is akár további 5-8 év (attól függ hogy ugyanazon a területen tudnak-e maradni eddig) mire senior lesz belőlük, és bizony még az sem tökéletes.

Nem illik így ferdíteni a minősítéseket. Egy mezőgazdász is lehet jól képzett és jó minősítésű hasonló befektetett idő után, nem kell hozzá 50 év.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. _DiEGO_
2012.10.25. 17:24
No meg ugye aki ugy megy el tanulni oda : csak görbüljön a végén - nah ezektől mentsen meg mindenkit a jóisten...
Nem mindegy , hogy átment a vizsgán , vagy épp példamutató , dícséretes 5-el végzett ! Mert ahova jelentkezett meg is akarja tanulni , mert az akar lenni - ezért minimum 4-esre végez . Többi csak mennyiségi ember ... ez van , ha tetszik ha nem !
Aki tud az úgyis egyetért velem , aki meg görbülgetett az hőzönghet .
Van aki érti miről beszélek ... köszi a PM -eket .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Asagrim vivan...
2012.10.25. 17:31
Minden szakmára el lehet mondani, hogy a szakma folyamatos fejlődése miatt, egy életen keresztül tanulni kell annak, aki profi akar maradni, vagy egyáltalán azzá válni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. DogTheDog Cyber...
2012.10.25. 20:00
En esek at a lo tuloldara?
Nem hinnem.A peldam sokkal eletszagubb volt mint a kapalas.Ha valaki atesett a lo tuloldara,az szerintem a korai kommentek kozott lehetett.
Teljesen irracionalis ervelesek hangzottak el elottem szemelyeskedo,oktato stilusban,holott a valosagtol piszok messze jartak.A vegzett diplomasok jo tiz szazaleka hordhatna fent az orrat,mert maximalisan,vagy ahhoz kozel teljesitett,es magas szinten tudja amit tanult.
Az a reteg az en tapasztalatom szerint nem igen veri a nyalat a vegzettsegere es fizetesere,mert vagja,hogy mi a sztori.A tobbi meg ott eros,ahol barki az,szaj es ego.
Felhivnam arra is a figyelmed,hogy nem en huztam parhuzamot a mezogazdasagi munkas es a kapalas kozott.Ez engem is meglepett,hogy egy meno programozo ilyen szuk latokoru,es szinten ratalalhatsz az idezett tartalomra a korai kommentek kozott.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. franc0 _DiEG...
2012.10.25. 20:19
Keveset látsz a világból, ráadásul az utolsó előtti sorod alapján nem is akarsz többet látni belőle.
Az viszont tisztán levehető, hogy nem ott tartasz, ahol te azt elképzelted.

Regélhetnék itt több emberről, akivel napi szinten kapcsolatban vagyok és területén kiváló szakember, holott teljesen másról van diplomája. Te ez téged úgyis hidegen hagyna, ahogy látom.

A világ nem fekete-fehér.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. CyberPunk6... DogTh...
2012.10.25. 22:31
Csak az első bekezdés szólt neked. Az, hogy nem lenne se bor se program...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. CyberPunk6... _DiEG...
2012.10.25. 22:36
A statisztikák nem téged támasztanak alá.
A statisztikák alapján a kitűnőkből tökéletes munkagépek, a közepesekből pedig vezetők lesznek.
Amúgy mindenből kettesért nem jár diploma, összesen is meg kell lennie asszem 3-asnak, nem kell mindent nagyon tudni, egy területen elmerül, átlag 3, mehet is a piacra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!