iPon Hírek

Fizetős szolgáltatásként éled újra a Kazaa

Dátum | 2009. 07. 20.
Szerző | Freeman07
Csoport | IT VILÁG

Az egykori renegát fájl- és zeneszám-cserélő hálózatok újjászületésének vagyunk tanúi, melyek azonban már csak nevükben hasonlítanak az illegális elődjükre. Legutóbb a Napster vezetett be előfizetés-alapú szolgáltatást, most pedig a Kazaa nyújt ilyen lehetőséget a regisztráló felhasználóknak.

Az Altnet és a tulajdonosa, a Brilliant Digital Entertainment egy zeneszámokat és csengőhangokat kínáló előfizetéses szolgáltatáshoz szeretnék csatolni a Kazaa márkát. A kínálatra nem lehet panaszunk, ugyanis a négy legnagyobb lemezkiadó-céggel szerződött le a vállalat, az elmúlt hónapokban pedig egy bétaváltozat is világott látott az új Kazaa-ból. Az online zenebolt több mint egymillió számmal fog megnyitni, a TorrentFreak blog értesülései alapján pedig mindezért a kínálatért korlátlan számú letöltést biztosít 20 dolláros havidíj ellenében a vállalat.

A Kazaa-t Niklas Zennström és Janus Friis fejlesztette ki, és akkor vált igazán prominens szereplővé az illegális fájlmegosztók között, amikor az peer-to-peer hálózatok első hulláma lecsillapodott. A bíróság végül leállította az illegális szolgáltatást, és arra utasította a készítőket, hogy olyan lépéseket tegyenek, melyekkel meggátolhatják a felhasználók jogsértéseinek lehetőségét. A mostani sajtóközlemény után úgy látszik a  Napster és Pirate Bay után a Kazaa is legális vizekre próbál evezni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. mtrx220
2009.07.20. 15:52
VISSZA A HIRHEZ

a nagy legalitásra való törekvésben csupán a cél és a közönség veszik el, amikért megirták ezt a programot és a többit is...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Szerzetes
2009.07.20. 15:58
Cél a profit...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. pluto
2009.07.20. 21:01
Nem hiszem hogy vki is fizetni fog...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. pdx06
2009.07.21. 08:33
A napsterről is azóta nem hallani amióta legális lett. Akinek van pénze az megveszi legálisan, aki sajnálja rá az úgysem fogja. Majd megszerzi máshonnan.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!