iPon Hírek

Flash 10 ARM-alapú okostelefonokhoz is

Dátum | 2008. 11. 18.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

Annak idején, amikor az Intel az Atom processzorait bemutatta a tavalyi év folyamán, a gyártó büszkén kihangsúlyozta, hogy az új chip x86-os architektúrájának köszönhetően tökéletesen internet képes, azaz gond nélkül futtat minden olyan alkalmazást, ami a zökkenőmentes internetezéshez szükséges, így például az Adobe Flash-t is, ami a jelenlegi okostelefonokon csak lebutított módon vagy egyáltalán semmilyen formában nem fut.


Az Atom processzorok még nem jelentek meg az okostelefon piacon, de a tökéletes Flash kompatibilitásuk megjelenésükkor sem lesz már túl nagy újdonság, ugyanis az Adobe tervei szerint az új Flash Player 10-es változata hamarosan elérhető lesz ARM alapú platformokhoz, vagyis okostelefonokhoz is. A CNet news értesülései szerint a vállalat bejelentésére San Fransisco-ban került sor, ahol az Adobe egyik illetékese, Kevin Lynch tartott bemutatót az újdonságról. A demonstráció keretein belül Lynch egy Nokia Symbian rendszerű telefonon, valamint egy Microsoft Windows Mobile és egy Google Andoid készüléken mutatta be az újdonságot. Az Apple iPhone telefonja sajnos hiányzott a listáról.

Az Adobe egyébként régóta kínálja az okostelefonokhoz a Flash "karcsúsított" változatát, amely Flash Lite néven fut, a tájékoztatón megerősítették, hogy ez a szoftver továbbra is elérhető marad, azaz a gyártó ezentúl is fejleszti. A teljes értékű, ARM kompatibilis Flash Player 10 alkalmazással az Adobe szakemberei a felsőkategóriás mobil piacot kívánják majd célba venni. A Flash magas erőforrás igényeinek a gyengébb készülékek nehezen felelnek meg.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. bszoke88
2008.11.18. 17:47
64 bites verziót csinálnának inkább...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!