iPon Hírek

Flash alapú PCI-Express adattároló

Dátum | 2007. 10. 09.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A Fusion io egy mindennapinak egyáltalán nem nevezhető PCI Express-es adattároló kártyával jelentkezik. Az egység tulajdonképpen egy Flash alapú adattároló, amely az ioDrive nevet viseli. Az újdonság a mai merevlemezekhez képest hatalmas teljesítménnyel bír: a kártya 800 MB/s-os olvasási- és 600 MB/s-os írási sebességet garantál, ami a hagyományos merevlemezek teljesítményeit többszörösen felülmúlja.


A terméknek a hatalmas teljesítményhez illő ára van: a 640 GB tárolókapacitással büszkélkedő kártya 19.000 dolláros árcédulával lesz ellátva, ez körülbelül 3,4 millió forintos árat takar, ami fergetegesen soknak tűnik, az is. A Fusion io az ioDrive kártyát kifejezetten üzleti felhasználóknak kínálja SAN (Storage Area Network) szerverekhez, valamint munkaállomásokhoz. Az ioDrive természetesen többféle kapacitással kerül a boltok polcaira: 80 GB-os, 160 GB-os és 320 GB-os tárterülettel rendelkező termékekkel is jelen lesz a piacon a vállalat.

Az ioDrive várhatóan 2008. első negyedévében kerül kereskedelmi forgalomba, a legkisebb, azaz 80 GB-os tárterülettel büszkélkedő modell ára várhatóan 2400 dollár magasságában fog elhelyezkedni, ez átszámítva hozzávetőlegesen 430.000 forintos végösszeget jelent, amiért cserébe hihetetlen teljesítmény kapnak az üzleti felhasználók.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2007.10.09. 21:20
vissza a hírhez

A Fusion io egy mindennapinak egyáltalán nem nevezhető PCI Express-es adattároló kártyával jelentkezik. Az egység tulajdonképpen egy Flash-alapú adattároló, amely az ioDrive nevet ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!