iPon Hírek

Flash memória bővítés Eee PC 901-hez

Dátum | 2008. 07. 30.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

Az ASUS Eee PC 901-es modellje elég kevés flash memóriát tartalmaz alapesetben: az Atom processzorral szerelt készülék Linuxos változatában 20 GB-os, míg a Windows operációsrendszerrel ellátott verzióban csak mindössze 12 GB flash memória található, amelyen a felhasználók állítása szerint elég nehezen lehet "elférni". A Buffalo felismerte a helyzetben rejlő lehetőségeket és készített két bővítőkártyát, amelyek közül az egyik 32 GB-os, míg a másik 64 GB-os adattároló kapacitással kedveskedik az Eee PC 901 tulajoknak.


A 32 GB-os adattároló kapacitással rendelkező flash bővítő modul SHD-EP9M32G típusjelzéssel kerül majd forgalomba, az egység 155 dollárnak megfelelő japán jenért kínálja a vállalat. A másik bővítőkártya már 64 GB-os adattároló kapacitást kínál, ez a termék SHD-EP9M64G típusjelzéssel lesz ellátva és 315 dolláros ajánlott végfelhasználói árral kerül a boltok polcaira. A Buffalo két újdonsága hivatalosan majd csak idén szeptember közepén kerül kereskedelmi forgalomba.

A Buffalo japán nyelvű közleménye szerint a bővítőkártyák kapacitása az Eee PC-ben található 4 GB-os flash adattárolóval összeadódik, így akár 68 GB-nyi flash adattároló kapacitásra is szert lehet tenni. A Buffalo közleménye szerint a bővítőkártyák csak egy bizonyos Eee PC 901-x modellben lesznek képesek működni, de a Bit-tech információi szerint a kártyák az eredeti Eee PC 901-es modellbe is passzolni fognak.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások