iPon Hírek

Flash Player 3D támogatással

Dátum | 2010. 07. 13.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

A CNET News információi szerint a FlashPlayer a nem is oly távoli jövőben 3D-s grafikus támogatással bővülhet, de az újítással kapcsolatban egyelőre szinte csak egy-két információmorzsa áll rendelkezésre. Annyi már tudható, hogy a gyártó az Adobe Max 2010 konferencián mutatja be az új tulajdonságokkal felruházott szoftvert. Ez a rendezvény október 23-án nyitja meg kapuit a látogatók előtt, és egyelőre a hivatalos weblapon ennyi információt találunk az újdonsággal kapcsolatban:


A rendezvényen a Flash Player 3D-s jövőjével kapcsolatban tartanak majd előadásokat és ismertetik azt is, hogy milyen újításokkal áll a fejlesztők rendelkezésére a friss program. A kezdeményezés hatására az eddigieknél jóval ütőképesebb Flash alapú játékok készülhetnek majd.

Így vagy úgy, mindenképpen érdekes lesz látni, hogy mit talált ki az Adobe. Természetesen mások is dolgoznak a webes 3D megjelenítés témakörében, jó példa erre a Khronos Group. A csapat, akik az OpenGL mögött állnak, márciusban bemutatták a WebGL technológiát, amely webböngésző-alapú 3D-s játékok futtatására alkalmas. Az első WebGL alapú próbálkozásról korábban már beszámoltunk, akkoriban a Google szakemberei webböngészőre ültették a népszerű Quake sorozat második kiadását.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Stark
2010.07.13. 13:44
Inkább a 64 bites támogatást oldanák már meg végre...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. axe
2010.07.13. 14:11
amúgy igen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. grumpy
2010.07.13. 14:44
a flash playernek jelenleg szerintem nem a 3d hiánya a legnagyobb hibája...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. RCAy1ZSpT5 grump...
2010.07.13. 15:14
Az egesz pocsek, nem epp a 64 bit a legnagyobb problema. Ha vegignezi az ember, nem igazan talal rajt hibatlan reszt, sot... meglepo hogy ennyire elterjedt.

A HTML5 sehol sincs, tehat sehova nem jutottunk. Talan idovel megoldjak a HTML5 fele video gyorsitast es meg sorolhatnam mifele problemakat, de jelenleg egy normalis megoldas sincs.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!