iPon Hírek

Fogkefével bővült a Xiaomi kínálata

Dátum | 2017. 07. 04.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Xiaomi néha egészen meglepő eszközökkel tud előállni, ezúttal például egy elektromos fogkefe érkezéséről számolt be. A Mi ökoszisztéma friss tagja azon eszközök közé tartozik, amik nem konkrétan a Xiaomi fejlesztései, csak felkarolta őket a vállalat – ahogy korábban például a nagy sikert elérő YI akciókamerát.
A Xiaomi Mi Ultrasonic Toothbrush a vállalat egészségügyi termékeinek kínálatába sorol be, és ahogy a neve is mutatja, ultraszónikus eljárással dolgozik majd, ennek köszönhetően lesz képes elérni az egészen lenyűgöző, 31 000 rezgést percenként. A Kínából érkező fogkefe magas minőségű, DuPont StaClean sörtét alkalmaz, ami többször is bizonyított már ezen a területen. Ennek köszönhetően megfelelően kényelmes használatot biztosít majd a szerkezet, miközben kellően alapos lesz, és remélhetőleg a tartósság tekintetében is jól fog vizsgázni. Egy elektromos fogkefe esetében alapvető elvárás, hogy bírja a vizet, és ezzel nincs is gond a Mi Ultrasonic Toothbrush esetében, hiszen IPx7 minősítést szerzett, szóval akár huzamosabb ideig is a víz alatt lehetne, akkor sem esne semmi baja.
Mivel a Xiaomi a szárnya alá vette a terméket, mindenki azonnal sejtheti, hogy itt bizony extra funkciók is lesznek, nem egy mezei fogkeféről van szó. És nem is okoz csalódást a Mi Ultrasonic Toothbrush ugyanis képes okostelefonhoz kapcsolódni és alkalmazás segítségével lehet profilozni a különböző mosási módokat. Így minden ember a saját igényeinek megfelelően konfigurálhatja majd be a fogkeféjének a működését. Megadható előre, hogy a fogmosás ideje alatt mikor milyen intenzitással és ritmussal rezegjen, milyen mozgást végezzen. Továbbá azt is be lehet állítani, hogy mennyi ideig tartson egy program, a fogorvosok ajánlása szerint például egy normál fogmosás kb. 2-3 percet vesz igénybe. A fejrész cserélhető, így ha elhasználódik a sörte (ez igénybevételtől függően átlagosan 3 hónap lehet), akkor csak azt a részét kell eltávolítani, és a helyére pattintani az újat.
A Mi Ultrasonic Toothbrush esetében a tervezők a hordozhatóságot is szem előtt tartották, éppen ezért az akkumulátora például átlagon felüli üzemidőt nyújt. Az ígéret szerint egyetlen töltéssel 18 napon keresztül fogja húzni az eszköz, ha naponta kettő alkalommal mossa a fogát a tulajdonosa. Egy 700 mAh-s telep található a fogkefe burkolata alatt. Apró figyelmesség még itt, hogy a töltése megoldható hordozható akkumulátorról is, tehát akár a hosszabb túrákra indulva is magával viheti az ember az elektromos fogkeféjét – ráadásul a Xiaominál bőven van választék az energiabankokból akár húszezer milliamperes kapacitással is.
A Xiaomi Mi Ultrasonic Toothbrush 200 jüanba kerül majd, ami nagyjából 30 dollárnak felel meg. Így drágább lesz, mint például a Braun (Oral-B) belépő elektromos fogkeféi, azok viszont nem rendelkeznek semmilyen modern funkcióval, csak egy kétperces visszaszámlálóval. Az újdonság július 18-án kerül forgalomba Kínában.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. atiska007
2017.07.04. 09:05
nem ez az egyetlen fogkeféjük...
[LINK]

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. _Allen
2017.07.04. 11:01
Vajon mikor rukkolnak elő vibrátorral?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. MarkCraftW...
2017.07.04. 14:47
Amíg nincs rajta 16,7 milliós RGB LED, kell a francnak! Ez jelen formájában semmire nem jó, max fogat mosni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Avisto MarkC...
2017.07.04. 17:43
Az majd a gamer fogkefe lesz. Szigorúan szögletes designal, fekete-vörös színben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!