iPon Hírek

Fokozott veszélyben az iPhone-ról netezők?

Dátum | 2009. 08. 18.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZOFTVER

Az iPhone-felhasználók jelentős hányada majdhogynem védtelen a netes fenyegetésekkel szemben, állítja a Trend Micro friss felmérése, amelyet 1.000, 18 éves vagy annál idősebb okostelefon-felhasználó bevonásával végeztek.

Az eredmények tanúsága szerint más okostelefon-felhasználókhoz képest az iPhone-osok lényegesen gyakrabban használják a mobiljuk böngészőjét, többet is vásárolnak neten keresztül, látogatnak médiamegosztó oldalakat, és nagyobb mailforgalmat is bonyolítanak - ám sokuk mindezt gyakorlatilag teljesen védtelenül teszi. Ez a felállás pedig valósággal vonzza a támadókat.

Konkrét számokat tekintve, a felmérésben megkérdezettek 44%-a véli úgy, hogy a mobiljukon biztonságosan (még akár a PC-jüknél is biztonságosabban) netezhet - viszont mindössze 23%-uk használ is ténylegesen különböző biztonsági- és védőprogramokat (amelyek egyébként mindenki számára könnyen hozzáférhetőek). Ötből egy válaszoló pedig nem hiszi, hogy bármilyen program telepítésével fokozhatná a biztonságát.

A megkérdezettek 20%-a már találkozott adathálasz csalókkal, bár az sajnos nem derült ki a felmérésből, hogy szenvedő alanyokká is váltak-e, vagy hogy sikerült-e elkerülni a csapdát, és ha igen, akkor hogyan. Az azonban ennyiből is jól látszik, hogy a fenyegetettség valós (főleg a 3.0-ás iPhone-firmware-ben nemrégiben felbukkant súlyos biztonsági rések nyomán), és sokan ugyanúgy nem gondolnak a védekezésre a mobiljukon, ahogy a gépükön sem.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. Menthix
2009.08.18. 17:25
...és sokan ugyanúgy nem gondolnak a védekezésre a mobiljukon, ahogy a gépükön és az ágyban sem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. jano12
2009.08.18. 17:48
flameking: vegyél egy Zune HD-t, meg egy max 25 ezer forintos nem okos telefont és szia. Még a legdurvább mobiltelefon is ratyi egy lejátszóhoz (célhardver) képest.

ja és flameking, a Zune HD-vel lehet netezni, de az nem okos telefon, csak egy lejátszó. Azon nem lehet vírust futtatni, mivel nincs amin lefutna. Hisz nincs rajta operációs rendszer. Azaz nincs ami lefuttassa.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. adamgery
2009.08.18. 18:20
jano12: azért oprendszer van rajta csak nem enged mindent futtatni, ahogy az ipod sem. szerintem lesz hozzá app store, mint a touch-hoz.

flameKing: szeptemberben pletykák szerint jön az új ipod szal azt érdemes lehet megnézni, de a zune egyenlőre jobbnak tűnik.(szerény vélemény)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Konkii
2009.08.19. 01:23
Tényleg sokkal jobb egy minőségi MP3 lejátszó hangzása mint egy mobiltelefoné, én is próbálgattam, de az iPod-on valahogy tisztább a hang.Persze arra jó, ha véletlenül lemerülne az MP3 lejátszóm, akkor legyen mivel pótolni, bár a telefon igen gyorsan lemerül, ha zenét is hallgatok vele. (Persze tudom, állandóan be van kapcsolva, meg telefonálások meg ilyesmi, de akkor is kényelmesebb lejátszót használnom.

A témához: Az iPhone-nal tényleg ennyi a probléma, vagy csak egy hadjárat indult az utóbbi hónapokban ellene? (Gondolok én arra, hogy akár a Nokia-nál és egyéb cégeknél is lehetnek hasonló kaliberű problémák, legfeljebb nem jelennek meg róluk cikkek hetente.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. jano12
2009.08.19. 10:00
Konkii: ráadásul a videólejátszás is nagyon gyenge a mobilokon. Jó, Nokia N sorozat 80-100 ezer forintos tagjai már képesek a szép lejátszásra. De erre képes egy 20 ezer forintos MOMO, amit én is vettem (kiváló minőség minden tekintetben).

Nézd az Apple nagyobb név, mint a Nokia. Ráadásul ez elsősorban egy informatikai weblap, ezért gondolom nagyobb prioritást is kapnak ezek a cégek. Ja és az I-Phone nagyon kiforratlan és röptében készült hatású. De ezeket a szoftveres galibákat kijavítják, csak tökre is lehet tenni egy telefont. Remélem nem lesz ilyen eset.

(Amúgy énnem szeretem az okostelefonokat, nekem egy Sony w200i van, imádom, nagyon jól össze van rakva, nekem bőven elég).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. jano12
2009.08.19. 14:54
Mikrobi: köszönöm a választ. Oké, több szín megjelenítésére képes a telefon. Utánanézek ennek a Nokia E51-nek.

De ha lemerül a teló? Én a telefonomat csak telefonálásra használom, azért is van egy low kategóriás (ma már 10 ezerért is megkaphat
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!