iPon Hírek

Földimalac került a Google-portfólióba

Dátum | 2010. 02. 12.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

A Google megvásárolta az Aardvark (magyarul földimalac) közösségi oldalt, amelyen a felhasználók online kaphatnak válaszokat kérdéseikre - erősítette meg Andrew Pederson szóvivő, arról azonban nem árult el semmit, hogy mennyibe került az akvizíció, azonban a TechCrunch nevű blog meg nem nevezett forrásai szerint 50 millió dollárt fizetett a keresőóriás.

A Mechanical Zoo Inc. által üzemeltetett portál egy szokványos keresővel szemben elemzi a felhasználók kérdéseit, majd a kérdező online szociális hálójában keresi meg a legilletékesebb válaszadót.

A lépés további bizonyítékot jelent arra, hogy a Google a Facebook és Twitter uralta online közösségi tér meghódítására készül - írta a Wall Street Journal.

A Google e héten mutatta be email-szolgáltatásába integrált Buzz alkalmazását, amely a közösségi funkciókat integrálja a levelezőrendszerbe.

A Google egyelőre nem közölt információkat arról, hogy mi a célja legújabb vásárlásával.

Az Aardvark 90 ezer felhasználóval rendelkezett októberben.

Préda István, a cégeladásokat szervező MB Partners vezetője szerint az Aardvark a Google számára „ultra-szinergikus" felvásárlásnak minősül, ami a rendkívül magasnak tűnő vételár ellenére hónapokon belül megtérülhet, a földimalac szolgáltatása ugyanis lendületet adhat a Facebook-versenytársnak szánt Gmail felturbósításához.

További érdekesség, hogy a Google olyan céget vett meg, melyet saját volt munkatársaival „inkubáltatott". Az innováció ilyen jellegű támogatását a routereket forgalmazó Cisco Inc. fejlesztette ki az 1990-es években. Várható, hogy a következő hónapokban a Google újabb technológiai cégeket vásárol majd fel, rekord áron - mondta Préda István.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Mav063
2010.02.12. 11:30
Google = Novus Ordo Seclorum engem mondjuk nem zavar, mert bírom a google-t és a szolgáltatásait, már amit használok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. axe
2010.02.12. 13:58
Hát google valami nagy dobásra készül úgyérzem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!