iPon Hírek

Folyadékhűtés az egyik legkomolyabb Mini-ITX alaplaphoz

Dátum | 2013. 10. 03.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Manapság a Mini-ITX alaplapok piacán kétségtelenül az ASUS Maximus VI Impact modellje az egyik legvonzóbb és legjobban felszerelt LGA-1150-es alaplap. Nem véletlen hát, hogy a Bitspower mérnökei pont ezt az alaplapot szemelték ki célpontként: a vállalat műhelyében egy speciális folyadékhűtő blokk készült, ami a szóban forgó alaplap minden melegedő komponensét lefedi.
Az új folyadékhűtő blokk nem csak a Z87-es PCH-t és az LGA-1150-es processzorfoglalatban lapuló Haswell processzort, hanem a VRM áramkör MOSFET-jeit is hűti, így igazán ütőképes megoldásnak minősül. A folyadékhűtő blokk a Bitspower U.S.C. dizájnját alkalmazza (Unibody Style Construction Design), ami annyit jelent, hogy az említett komponensek hűtéséről egy egyetlen réztömbből kimunkált blokk gondoskodik.
A folyadékhűtő blokkhoz alapanyagként C1100-as, rendkívül jó minőségű, nagy tisztaságú rezet használtak, amely felett akril fedlap kapott helyet. A rézből készült folyadékhűtő blokk kétféle változatban kerül forgalomba: elérhető természetes formájában, bevonat nélkül, de akár nikkelezett kivitelben is meg lehet majd vásárolni. A fedlap szintén kétféle változatban készül: egyrészt elérhető feketére festett kivitelben, másrészt átlátszó változatban is megjelenik. Természetesen előbbiekből kifolyólag összesen négyféle kombináció készül a termékből, ahogy az a fenti képeken is látszik.
A folyadékhűtő blokk mellé hővezető lap és 2,5 grammnyi Arctic Matrix hővezető paszta is jár majd, de emellett tartalék tömítést, valamint a felszereléséhez szükséges csavarokat, illetve tartozékokat is mellékel hozzá a gyártó. Az új folyadékhűtő blokk hamarosan megjelenik kereskedelmi forgalomban, az azonban egyelőre nem derült ki, hogy az egyes változatok pontosan mennyibe fognak kerülni.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. expig
2013.10.03. 10:02
Mivel sokat költözöm ezért nekem a miniATX sokkal jobb választás mint egy 30 kilós nagy gép. Gamer laptopot aranyáron mérik és feleannyi teljesítményért, tehát ha mozgathatóság kell a miniATX a legjobb!
HD7990 egy ilyen alaplapba meg egy i7 4770k szerintem meghajtaná a quake IIIat és a league of legendset
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Whysper
2013.10.03. 10:28
AZért kíváncsi lennék a 7990-et hova teszed ) Nagyobb a hűtése mint a mini házad! ))))))))))))))))))))))))))))
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. kerdib
2013.10.03. 10:49
A szezon meg a fazon tipikus esete... Ez egy Mini-ITX alaplaphoz készült, expig kolléga pedig a MicroATX -re gondolt szerintem Amúgy én is a kis PC híve vagyok, de azért ITX alapra nem terveznék gamer konfigurációt. Hűtés, hűtés, hűtés!!! A vizes megoldás hatékony lenne, csak akkor meg már kevésbé mobil a cucc + a radiátorok sem kicsik...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. BOCIHUN
2013.10.03. 10:58
http://www.overclockers.com/forums/showthread.php?t=719670
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. I.Jozsef83
2013.10.03. 12:52
Mivel sokat költözöm ezért nekem a miniATX sokkal jobb... megvan a nemfizető albérlő - fizetési idő előtt lelép
Így érthető , hogy minél könnyebben tudjon menekülni

kerdib +1 szerintem is .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. BadDevil
2013.10.03. 14:45
Uraim, nem értem a gondjukat...egy 3770K-s rendszer 16GB RAM-mal, 7970-es Radeonnal (valójában permanensen csak egy 7790-nel, mert nincs többre szükségem), SSD-vel, 3TB-os vinyóval kiválóan elfér nálam egy cipősdoboz méretű házban. A fanyalgók valószínű még nem próbálták meg elképzelni a CM Cosmos II-nél apróbb házak létezését sem. Ettől függetlenül az apró PC-k piaca él és virul, köszönik szépen, kiváló gamer konfigurációkat lehet velük építeni, néhány év múlva pedig elnéző mosollyal figyelik majd azokat, akik még mindig batár házakba költöztetnek gépeket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Zaiko
2013.10.03. 21:21
"Néhány év múlva pedig elnéző mosollyal figyelik majd azokat, akik még mindig batár házakba költöztetnek gépeket."
Én meg téged nézlek majd elnéző mosollyal amikor rákormolja magát a házad falára a 3770K-d
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. BadDevil
2013.10.04. 13:47
Köszöni szépen, 65 fok fölé sosem megy, még teljes terhelés alatt sem. Erről ennyit.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!