iPon Hírek

Folyadékhűtés csúcskártyához és profi VGA-hoz

Dátum | 2013. 02. 22.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A GeForce GTX Titan még csak most debütált, de már van hozzá folyadékhűtő blokk is Az EK Water Blocks szakemberei elkészültek az Nvidia leggyorsabb egy GPU-s videokártyájához, a GeForce GTX Titánhoz passzoló komplett folyadékhűtő blokkal, amely nem csak a GPU-t, hanem a memóriachipeket és a VRM áramkör komponenseit is hűti.

A termék megtervezésekor fontos szempont volt, hogy a hűtőközeg a lehető leggyorsabban haladhasson át a mikrocsatornákon, így a folyadékhűtő blokkhoz gyengébb keringető szivattyút is alkalmazhatunk. A mikrocsatornás felépítés jóvoltából hatalmas felületen keresztül érintkezik a hűtőközeg a réz talpazattal, így a hőátadás folyamata gyors és meglehetősen hatékony.

Maga a talpazat nagy tisztaságú rézből készült, ami modelltől függően nikkelborítással, illetve nikkelborítás nélkül egyaránt érkezhet. A réz talpazat felett akrilból vagy POM Acetálból készített tetőlap húzódik, ugyancsak kiviteltől függően. Arról, hogy a hűtőfolyadék ne szivároghasson, minőségi gumitömítés gondoskodik.

A folyadékhűtő blokkot könnyen és gyorsan felszerelhetjük az adott videokártyára, hála az előre kialakított menetes furatoknak, amelyek távtartóként is funkcionálnak. További jó hír, hogy a folyadékhűtő blokk G1/4"-es fittingjei mindkét oldalról hozzáférhetőek, így a multi-GPU rendszerek esetében a folyadékhűtő blokkok könnyedén összekapcsolhatóak egymással. A gyártó állítása szerint egy normál, ATX formátumú alaplap esetében akár négy darab EK-FC Titan folyadékhűtő blokk alkalmazására is lehetőség van, hála a blokk helytakarékos felépítésének.

Az új folyadékhűtő blokk kiviteltől függően 89,95 és 99,95 euró közötti ajánlott végfelhasználói áron lesz elérhető. A termék mától kezdve már előrendelhető az EK Webshopban, illetve az EK viszonteladó partnereinél. Friss folyadékhűtő blokk Nvidia Quadro K5000-hez A másik új folyadékhűtő blokk az Nvidia Quadro sorozatának K5000-es tagját veszi célba. Természetesen most sem csak egy egyszerű, GPU-ra szerelhető megoldásról van szó, ugyanis a folyadékhűtő blokk a GPU mellett a VRAM-ot alkotó memóriachipeket, illetve a VRM áramkör komponenseit is hűti. A teljes értékű folyadékhűtő blokk jóvoltából az adott munkaállomás összességében halkabban üzemelhet, a Quadro K5000-es videokártya pedig a legkomolyabb terhelések alkalmával is maximálisan stabil marad, sőt, a profi hűtés még várható élettartamára is jótékony hatást gyakorolhat. Az EKWB mérnökei az új, EK-FCQK5000-es típusjelzéssel ellátott folyadékhűtő blokk megtervezésekor kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy a termék folyadékcsatornáin a lehető legnagyobb sebességgel áramolhasson át a hűtőközeg, így a termék gyengébb keringető szivattyút alkalmazó rendszerekben is hatékonyan alkalmazható.

A blokk alapanyaga C110-es osztályú réz, amely felett rozsdamentes acélból készült, lézerrel megmunkált fedőlap látható. A szivárgásmentes felépítésről magas minőségű NBR gumiszigeteléssel gondoskodtak a vállalat mérnökei. Az adott folyadékhűtő rendszerbe G1/4"-es fittingek segítségével illeszkedhet a blokk. A friss folyadékhűtő blokkot egyszerűen és gyorsan fel lehet szerelni az adott videokártyára, a jobb hőátadásról pedig a mellékelt 1 grammnyi Arctic Cooling MC-2-es paszta segítségével gondoskodhatunk. Az EK-FCQK5000-es folyadékhűtő blokk március negyedikétől lesz elérhető kereskedelmi forgalomban, méghozzá 109,95 eurós ajánlott végfelhasználói áron.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. oliba
2013.02.22. 13:11
Egy 1000$-os kártya esetén igazán adhattak volna egy kicsit a design-ra. Biztos jó a cucc, csak egy kicsit puritán. Még a Quadrora való blokk is jobban néz ki a rozsdamentes acéllappal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. kray oliba
2013.02.22. 13:16
Vigasztaljon az, hogy úgyse látod
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. oliba
2013.02.22. 13:26
Való igaz, hogy soha nem fogom látni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Asagrim
2013.02.22. 13:35
Videókártyára totál felesleges bármilen design. Lefele néz a házak 99 százalékában, szóval csak a csupasz seggét látja a kedves tulaj, vagyis a PCB hátlapot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. kray oliba
2013.02.22. 15:04
Mondjuk így már két értelme is van a mondatodnak
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. yodamester...
2013.02.22. 15:42
Nem mindenkinél néz lefele!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Asagrim yodam...
2013.02.22. 15:55
"a házak 99 százalékában"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. oliba
2013.02.22. 20:47
Ha az embereket nem érdekelné a kinézet, akkor a Titan-t nem design-olták volna meg ennyire
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. LechooEdy
2013.02.22. 21:51
Nagyooon csini, és a designt úgy sem látod, mivel legtöbbször lefelé néz a kari
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!