iPon Hírek

Folyadékhűtő blokkal jön a Gigabyte új GTX 1080-asa

Dátum | 2016. 10. 17.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Gigabyte termékpalettáján már egy ideje jelen van egy kompakt folyadékhűtő szettel ellátott, gyárilag megemelt órajeleken ketyegő GeForce GTX 1080-as videokártya, amely a GeForce GTX 1080 Xtreme Gaming WATERFORCE 8G típusjelzést viseli, és amelynek érkezéséről korábban már be is számoltunk. A vállalat viszont most egy új folyadékhűtéses modellel rukkolt elő, amely ugyancsak az említett nevet viseli, igaz, egy apró kiegészítéssel: a típusjelzés végén egy „WB” jelölés is szerepel, ami alighanem a „Water Block” kifejezést takarja.
A GeForce® GTX 1080 Xtreme Gaming WATERFORCE WB 8G névre keresztelt modell alapok terén gyakorlatilag ugyanazt nyújtja, mint kompakt folyadékhűtéssel szerelt társa, azaz Gaming módban 1759/1898 MHz-es, OC módban pedig 1784/1936 MHz-es GPU alap- és boost órajel áll rendelkezésre, a 8 GB-nyi GDDR5x fedélzeti memória pedig sorrendben 10206 és 10400 MHz-es effektív órajelen üzemel.
A melegedő komponenseket azonban itt már nem egy komplett folyadékhűtő szett, hanem egy elegáns folyadékhűtő blokk hűti, ami önmagában nem működőképes, hiszen kellenek hozzá egyéb alkatrészek is – például hőleadó radiátor, ventilátor, tágulási tartály, szivattyú, néhány G1/4”-os fitting és némi cső is. A folyadékhűtő blokk réz alapú és minden melegedő komponens hűtéséről képes gondoskodni, ha az említett komponenseket beszerezzük.
A blokk tetején elegáns fémborítás, illetve plexi ablak látható, de a fedélzetről az RGB LED alapú világítás sem hiányzik, ami a folyadékhűtő blokkot színes fényárba boríthatja, ha akarjuk, sőt, még effektek is járnak hozzá. A hűtést elegáns hátlapi hűtőlemez teszi teljessé.
A minőségi komponensekből álló videokártya két darab nyolctűs PCI Express tápcsatlakozóval érkezik, amelyek felett ledek is találhatóak: ha ezek fehéren villognak, akkor baj van a tápellátással, ha folyamatosan világítanak, akkor a kábelen keresztül nem érkezik áram, ha pedig nem világítanak, akkor minden rendben.
A hátlapon található videó kimenetek között három DisplayPort 1.3/1.4-es, egy HDMI 2.0-s és egy Dual-Link DVI-D port sorakozik, de a videokártya másik oldalán, ami a számítógépház előlapja felé néz, két HDMI 2.0-s port is található. Utóbbiak a VR headset kiszolgálását segítik – ha ezek aktívak, akkor a két szélső hátlapi DisplayPort videó kimenet inaktív lesz.
A Gigabyte új videokártyája 3+1 év jótállással érkezik, az extra jótállás pedig egy egyszerű és gyors regisztrációval érvényesíthető. Az újdonság hivatalos listaára egyelőre nem ismert, de a kompakt folyadékhűtéssel ellátott 770 dolláros modellnél várhatóan némileg olcsóbb lesz a GeForce® GTX 1080 Xtreme Gaming WATERFORCE WB 8G.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Ch00ler
2016.10.17. 15:01
Jol nez ki. Annyiban erdekes, hogy a G1-es valtozathoz (1080 es 1070 is) mar eddig is volt EK-s water block. Persze az plusz koltseg, de lehet hogy meg ugyis olcsobb, mint ez
Ezek a vizes blokkos valtozatok elegge elszallt arakon vannak, es az extreme OC kivetelevel nem hiszem, hogy nagyon szukseg lenne rajuk. Persze egy mar meglevo vizes rendszerbe ilyet vesz az ember.

Nalam most egy 1070 G1 teljesit szolgalatot, de egyelore tokeletesen eleg a 3 ventillator, pedig 3K uzemmodban tolom ^^ Persze a WoW sohasem tartozott a VGA gyilkos jatekok kategoriajaba
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!