iPon Hírek

Folyadékhűtő blokkok érkeztek az AMD új csúcskártyájához

Dátum | 2015. 07. 08.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az EK Water Blocks műhelyében ezúttal négy új folyadékhűtő blokk készült el, amelyek alapjaikban nem különböznek egymástól, vagyis egyforma folyadékcsatornákat alkalmaznak a különböző melegedő komponensek lehűtésére, viszont dizájn tekintetében már vannak köztük eltérések. Mind a négy újdonság az AMD legfrissebb egy GPU-s csúcskártyáját, az általunk is kipróbált Radeon R9 Fury X modellt veszi célba.
A termékek mellé ugyan sem hőleadó radiátor, sem csövek, sem szivattyú nem jár, viszont mégis nagy előnyt kínálnak az AMD gyári megoldásához képest: az EK Water Blocks megoldásainak köszönhetően a Radeon R9 Fury X könnyedén egyslotos csúcskártyává alakítható. Ez azért fontos, mert így könnyebben építhetőek négykártyás CrossFireX rendszerek
Az alapmodell nagytisztaságú réz talpazattal rendelkezik, amely számos folyadékcsatornát tartalmaz annak érdekében, hogy a GPU és a VRM által termelt hőt minél hamarabb, minél hatékonyabban elvihesse a hűtőközeg a hőleadó radiátorhoz. A csatornák kialakításánál arra is odafigyeltek, hogy már egy gyengébb szivattyúval ellátott rendszer is képes legyen értékelhető hűtőteljesítmény biztosítására.
Az alapmodell plexi fedlapot kapott, talpazata pedig lehet sima rész, de akár nikkelbevonattal ellátott, és/vagy acetal tetejű változat is választható. A plexi tetőlapos modelleknél két darab 3 milliméteres furat várja a LED-eket, ha világítással szeretnénk feldobni a folyadékhűtő blokk megjelenését. A blokkok mellé nikkel, arany, fekete, kék vagy piros hátlapi hűtőlemez is választható, természetesen felár ellenében.
A szlovén gyártó folyadékhűtő blokkjai tökéletesen illeszkednek a referencia videokártyákhoz, így a furatok a megfelelő helyeken lettek kialakítva, csak úgy, ahogy a távtartók is, ami gyerekjátékká teszi a blokk felszerelését. A blokkohoz minden esetben jár EK-TIM Ectotherm hővezető paszta, valamint néhány hővezető lap is. A termék a meglévő folyadékhűtő körbe szabványos, G1/4"-es fittingekkel illeszthető be.
Az új folyadékhűtő blokkok és hátlapi hűtőlemezek már kaphatóak, áraik az alábbiak szerint alakulnak: • EK-FC R9 Fury X: 99,95€ • EK-FC R9 Fury X - Acetal: 99,95€ • EK-FC R9 Fury X - Nickel: 109,95€ • EK-FC R9 Fury X - Acetal+Nickel: 109,95€ • EK-FC R9 Fury X - Backplate - Black: 29,95€ • EK-FC R9 Fury X - Backplate - Nickel: 37,95€ • EK-FC R9 Fury X - Backplate - Blue: 33,95€ • EK-FC R9 Fury X - Backplate - Gold: 33,95€ • EK-FC R9 Fury X - Backplate - Red: 33,95€
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. tibaimp
2015.07.08. 21:34
Mindig is érdekelt, hogy gar vesztés nélkül hogy cserél az ember hűtőt egy vga-n, akár ezt is?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Asagrim tibai...
2015.07.08. 21:44
Sehogy. Ha nem eleve a gyártó mellékeli a karihoz a másik hűtőt (mert hivatalosan csak referencia hűtős modell készülhet az adott kártyából például, ezt EVGA már eljátszotta), akkor buktad a garit a cserével automatikusan.

Ha a kártya közben meghibásodik, feltételes garanciába még esetleg visszaveszik, de sok esélyt nem látok a szerencsés kimenetelre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. RaimiHS
2015.07.08. 23:23
Jelzem új driver jelent meg
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. atti2010 Asagr...
2015.07.09. 00:00
Szemét AJD az Nvidia baszott a kedves vevőkre a gtx 8xxx laptop esetén, simán letagadta hogy az hibájuk miatt forrasztódik le alaptop GPU-rol.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. sks7891 tibai...
2015.07.09. 01:02
Ha jól tudom az EVGA engedi a cooler cseréjét.

Meglesed egy tetszőleges ipon evga vga leírását:

"- Szabad VGA hűtő csere: a garancia nem vész el csere esetén, de kérjük az eredetit őrizze meg!"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. tamaspolga... tibai...
2015.07.09. 07:42
elvileg sehogy, gyakorlatilag viszont ha nincs garis matrica az egyik csavaron, simán visszateheted a refhűtőt rá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. tibaimp tamas...
2015.07.09. 15:56
Asagrim: Igen, azt mondjuk gondoltam, ha nem veszik észre, átsiklik, ha észreveszik, bukta. Egyik haverom járt mos így, azért kérdeztem. Cumi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Meteoreso
2015.07.09. 16:58
Ez nekem nagyon nagy kedvencem szenzációsan néz ki.
Piros játékvízzel ütősen nézne ki.
Egy baj van a koncepcióval hogy feszzáras a Fury X
Amíg ezt nem oldja fel az AMD sok pénzt nincs értelme tuningra szánni.
A PRO felvizezése is érdekes dolog lenne egy tesztet szívesen olvasnék róla vízzel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!