iPon Hírek

Folyadékhűtő blokkok GeForce GTX 770-hez

Dátum | 2013. 07. 26.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az új folyadékhűtő blokkok közül az EK-FC770 GTX DCII modell kifejezetten az ASUS egyedi felépítésű, DirectCU II-es hűtéssel ellátott GeForce GTX 680-as és GeForce GTX 770-es videokártyáit veszi célba, míg az EK-FC770 GTX GW a GainWard és a Palit egyedi felépítésű GeForce GTX 770-es videokártyáihoz passzol. EK-FC770 GTX DCII

Az új, nagy hűtőteljesítményt kínáló folyadékhűtő blokk kifejezetten az ASUS egyedi felépítésű, GeForce GTX 680-as és GeForce GTX 770-es sorozatú videokártyáihoz készült, amelyek eredetileg DirectCU II hűtést alkalmaznak. A folyadékhűtő blokk a gyári hűtést teljes mértékben kiváltja, ugyanis nem csak a GPU, hanem a memóriachipek és a VRM áramkör komponenseinek hűtéséről is gondoskodik.

Ahogy az lenni szokott, a vállalat mérnökei most is úgy tervezték meg a folyadékhűtőben futó mikrocsatornákat, hogy azok nagy felületen keresztül érintkezzenek a hűtőközeggel, de ezzel egy időben azt ne lassítsák le túlságosan, így a folyadékhűtő blokk gyengébb szivattyú alkalmazása mellett is hatékonyan bevethető.

Maga az EK-FC770 GTX DCII egyébként az EK-FC680 GTX DCII módosított változatának tekinthető, amely EK-FC Bridge & Link CSQ rendszer helyett EK-FC terminált használ. Utóbbi eredményeként az új folyadékhűtő blokkok tökéletesen kompatibilisek a már meglévő EK-FC680 GTX DCII típusú hátlapi hűtőlappal is. Az új folyadékhűtő blokkból kétféle kiadás készül: az egyik acetal tetőlapot, míg a másik átlátszó tetőlapot használ - áruk viszont egyforma.
  • EK-FC770 GTX DCII - Nickel: 102,95 euró
  • EK-FC770 GTX DCII - Acetal+Nickel: 102,95 euró
EK-FC770 GTX GW

Az EK Water Blocks csapata nem csak az ASUS, hanem a Gainward és a Palit egyedi felépítésű GeForce GTX 770-es videokártyáira is gondolt, így ezekhez a modellekhez is érkezett néhány folyadékhűtő blokk. A három különböző kiadás esetében közös tulajdonság, hogy mindannyian teljes értékű hűtési megoldásnak minősülnek, azaz nem csak a GPU, hanem a VRAM és a VRM áramkör hűtéséről is gondoskodnak. Az új folyadékhűtő blokkok alkalmazása mellett a hatékonyabb, jobb hűtésnek köszönhetően magasabb órajelek alkalmával is stabil maradhat a rendszer, így még többet lehet kihozni az adott videokártyából. Persze az a filozófia itt is tetten érhető, amely szerint a folyadékhűtő blokk alapja úgy készült, hogy a mikrocsatornák csak a lehető legkisebb mértékben lassítják le az áramló hűtőközeget, így alacsonyabb teljesítményű szivattyú is társítható az adott folyadékhűtő blokkhoz.

Ezek a blokkok a gyártó állítása szerint újfajta mikrocsatorna-struktúrát alkalmaznak, ami még tovább javítja a hőleadás hatásfokát. Az átlátszó felső résszel érkező folyadékhűtő blokkok felső borítása egészen a videokártya végéig ér és rendelkezik két furattal is, amelyekbe LED-ek illeszkednek. Az Acetal kiadás esetében ilyesmi nincs. Utóbbi modellről egyébként fotó sem érkezett, sőt, még a gyártó webshopjában sem találtunk képet a termékről.

A háromféle folyadékhűtő blokk mellé anodizált alumínium hátlap is rendelhető, ami az adott videokártya hátlapi komponenseinek megfelelő hűtéséről gondoskodik.

A háromféle folyadékhűtő blokk, illetve a hátlapi hűtőlap áráról az alábbi felsorolás ad képet.
  • EK-FC770 GTX GW- Nickel: 101,95 euró
  • EK-FC770 GTX GW - Acetal+Nickel: 101,95 euró
  • EK-FC770 GTX GW - Nickel (Original CSQ): 101,95 euró
  • EK-FC770 GTX GW Backplate - Black: 25,95 euró
Az EK Water Blocks újdonságai már elérhetőek a gyártó webshopján és viszonteladói hálózatán keresztül.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. westlake
2013.07.26. 18:18
Ha egy blokk kompatibilis két VGA-val is, akkor azok hogy lehetnek egyedi felépítésűek. Egyáltalán, jelen esetben hogy kell érteni, hogy egyedi felépítésű?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. morgyi
2013.07.26. 19:06
westlake

A gyártó által egyedileg tervezett nyák. Rövidebb, hosszabb, máshol vannak a felfogató helyek stb.

A hátlapi panel amellett hogy hűt, merevít is, minden 100k feletti VGA-ra kötelező jelleggel felpasszintanám gyárilag.
EVGA-nak jó szokása ez amúgy
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. jozsefm
2013.07.26. 19:36
Nagyon korrekt cucc!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!