iPon Hírek

Folytatná Duke Nukem kalandjait a Gearbox

Dátum | 2015. 07. 15.
Szerző | Freelancer
Csoport | JÁTÉK

Bár igen valószínűnek tűnt, hogy az általunk annak idején hatvan százalékosra értékelt, ám számos lapnál a létező legalacsonyabb osztályzatot kapó Duke Nukem Foreverrel véget érnek az eredetileg egy 1991-ben kiadott oldalnézetes platformer-shooter hibridben felbukkant macho kalandjai, a jelek szerint a Gearboxnál mindenképpen folytatni szeretnék a sorozatot. Erről nem kisebb személy, mint maga a stúdió alapítója és vezetője, Randy Pitchford számolt be a Develop 2015 konferencián. Pitchford az elmondása szerint nem egyetlen játék kedvéért vette meg a franchise jogait, és a csapata már egy ideje töri a fejét az új alkotás koncepcióján. A szakember elmondása szerint van még lehetőség a szériában, mert úgy véli, hogy a hivatalos közlemények alapján némi szerény nyereséget is termelő Forever a hosszú fejlesztési időszak áldozatává vált. Hiszen, mindenki abba a hitbe ringatta magát, hogy közel tizenöt évnyi várakozás után egy korszakalkotó mesterművet kap majd és nem érte be egy simán csak jó játékkal. Pitchford ugyanakkor leszögezte, hogy mivel az általa irányított cég munkatársai a következő pár évben igencsak elfoglaltak lesznek, a Gearbox nem egyedül fog belevágni a munkálatokba, hanem egy másik fejlesztőstúdió segítségével készíti majd el a legújabb Duke Nukemet.
Hamarosan ismét harcba indulhatunk az idegenek ellen?
Reméljük, hogy a Gearbox a borzalmas Aliens: Colonial Marines körüli botrány után már felelősségteljesebben áll majd az ilyen dolgokhoz, és jobban odafigyel arra, hogy mit adnak ki a kezük közül a külsős cégek az ő címerük alatt. Még egy ilyen esetet már nem biztos, hogy kibírna Randy bácsi cégének jó hírneve...
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. Cynaris
2015.07.15. 20:49
Jöhet. Azon kevés emberek közé tartozom aki marhára élvezte a Forever-t. Sokan kritizálták olyan dolgok miatt ami a Half-Life 2-t naggyá tette, pedig a fejlesztésük hasonló korszakban kezdődött.

Tényleg az idő és elvárások áldozata lett, de szerintem jó móka volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. magerg
2015.07.15. 21:36
Jó Duke-ot akarnak?
Akkor tegyenek bele több izomszagú poént és kevesebb mizogin undormányt.
Ja, és ha a power armor besz**iaknak van, akkor a fejenként két fegyver meg a regenerálódó életerő (bocs, EGÓ) is!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Phantomstr...
2015.07.15. 22:11
Kíváncsi vagyok, mit is terveznek. A DNF problémája eleve az volt, persze a hosszú fejlesztési idő mellett, hogy egy játékmechanikailag és narratívájában elavult játékot próbáltak feldobni divatos, de magától a játéktól idegen elemekkel.

Ha a DNF-ből egy jó AAA minőségű játékot akarnának csinálni, oda reboot kell, de akkora, hogy csak nyomokban maradhatna hű az eredeti, legendássá vált játékhoz. Be kell lássuk, az már 20 éves és amit az nyújtani tud, ma már nem állja meg a helyét egy korszerűsített grafikával.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Raptordhel...
2015.07.15. 22:56
Ha az új Doom sikeres lesz akkor egy új Duke Nukem is az lehet. Gyermekkorom kedvenc játéka volt, hisz 8 évesen mivel mással is játsszon a gyerek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. TescoZsomi Rapto...
2015.07.15. 23:03
A DeusEx idén 15 éves és viszik, mint a cukrot, pedig játékmechanikai szempontból alig (ha egyáltalán) nyújt többet, mint az első rész. Persze a DeusEx már annak idején is egy elég összetett, magával ragadó cucc volt, míg a Duke csak egy agyatlan hentelde. De még ebben a műfajban is vannak/voltak lehetőségek, lásd: Serious Sam...

Szóval ja. A Duke legnagyobb baja az elvárások. Mindenki azt várta, hogy újra fiatal lesz tőle, de nem... Ezért nem lesz soha Lalf-Life 3 sem. Annyi év telt el, hogy bármit is csinálnának, az vagy a rajongóknak nem tetszene, vagy az új közönséget nem tudná megfogni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. predike07
2015.07.16. 08:05
Half Life 3 az nagy szivatás volt.Félbehagytak egy jó kis történetet.
Kétlem,hogy féltek attól,hogy elbukik.Nem tudok olyan fejlesztőt/kiadót emliteni aki a játékosok érdekeit helyezi előtérbe a várható pénzel szembe. áá olyan nincs.Ha tudják 100%-ra,hogy rossz de igény van rá akkor is kiadják.Nem az első és utolsó eset lett volna.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. 5hR3kY
2015.07.16. 08:16
A Gearbox csak elb@szni tud játékokat, lásd DNF illetve A: CM. Én semmit nem adnék a kezükbe a saját pöcsükön kívül. Inkább azzal játszanak minthogy valamit megint újra elb@sszanak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Phantomstr... Tesco...
2015.07.16. 09:01
A Half-Life fel tud frissülni. Az évtizedes várakozás annál is el tudja intézni, hogy bárhogy sül el, csalódjanak benne, de attól nem tartok, hogy elmaradna a korától, ha egyszer megjelenik.

5hR3kY
A borderlands állítólag rendesen össze van rakva.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Shinjiii Phant...
2015.07.16. 09:15
Azt nem is bízták külsős fejlesztőkre, mint a Colonial Marines-t.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. 5hR3kY Phant...
2015.07.16. 10:35
Azért van összerakva, mert a DNF és az A:CM költségvetésének a nagy részét arra költötték, meg a hozzá való DLC-k készítésre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!