iPon Hírek

Folytatódhat a munka a Fallout MMO-n

Dátum | 2011. 10. 28.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Olyan sokat írtak már az Interplay titokzatos Fallout MMO-jával kapcsolatos unalmas bírósági eljárásról, hogy aki átrágja magát az egész anyagon, azt kívánja, bárcsak az történne a modern társadalommal, ami a Falloutban. Akit érdekel a jogi huzavona, annak azért elmondjuk, mik voltak az előzmények, és jelenleg hogy áll a per.

Az Interplay 2007-ben eladta a Fallout szerzői jogait a Bethesdának, de mivel a Fallout MMO-t ők maguk szerették volna elkészíteni, ezért annak jogát licencelték a Bethesdától. A megállapodásban többek között az is szerepelt, hogy a fejlesztésnek 2009 április 4-ig el kell kezdődnie. 2010-ben a Bethesda úgy gondolta, hogy az Interplay nem teljesítette a feltételeket, és erre alapozva visszakövetelte a jogokat.

A Bethesda mással is próbálkozott: azt próbálta bizonyítani, hogy az Interplay kizárólag a név használatára kötötte a szerződést, és nem használhat karaktereket, helyszíneket, történeteket vagy bármi mást a Fallout univerzumából. Abszurd, igaz? A Bethesda ezen kívül az Interplay pénzügyi stabilitását is megkérdőjelezte.

A bíróság nem tartotta meggyőzőnek a Bethesda érveit, és előzetes intézkedésként engedélyezte az Interplaynek, hogy folytassa tevékenységét. Ám ezzel a perek és ellenperek sora még nem ért véget, a két cégnek rendeznie kell a nagy port kavart licenccel kapcsolatos viszonyát, és dűlőre kell jutniuk a játék lehetséges megjelentetésével kapcsolatban. Az Interplay tovább dolgozik a játékon, de lehetséges, hogy az indulás csak a Bethesda külön engedélyével történhet majd meg.

Csak találgathatunk, hogy mi lesz addig a világgal (a játékbelivel, és a valódival), amíg a két cég befejezi a pereskedést.

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Asagrim
2011.10.28. 17:03
Ez ugye egy vicc? Birtoklok egy lakást, eladom, de a szerződésben megtartom a haszonélvezeti jogot, a tulaj meg kilakoltat?! EZ NEM ÍGY MEGY!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Pelikan86
2011.10.30. 18:14
Nem is erről van szó!!!
A te példádból kimaradt egy apró pont, feltétel a bentlakáshoz!
Tehát páldául ha hetente nem takarítasz akkor kidobhatnak..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!