iPon Hírek

Folytatódik a horror a France Télécomnál

Dátum | 2009. 09. 28.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

Az út mentén hagyott gépkocsijában megtalált búcsúlevelében - amelyet feleségéhez írt - a "vállalaton belüli hangulattal" indokolta tettét - idézte a helyi prefektúrát az MTI-Ecó.

A múlt év februárja óta ez volt a 24. öngyilkosság a francia távközlési vállaltnál. Didier Lombard elnök-vezérigazgató bejelentette: azonnal Annecyba utazik, ahol a kétgyermekes apa a France Télécom egyik híváskezelő központjában dolgozott.

A kormány nyomására alig két hete jelentette be a cég vezetősége, hogy többek között az üzemorvosok számának növelésével, ingyenesen hívható pszichológiai segélyvonallal és a humánpolitikai részleg megerősítésével kíván véget vetni a cégen belüli öngyilkossági hullámnak. A szakszervezetek akkor a vállalatnál évek óta tartó átszervezésekre vezették vissza az öngyilkosságok hátterében meghúzódó lelki okokat és azok leállítását követelték, ezt azonban nem tartotta megoldásnak a cég vezetője.

Lombard azt viszont elmondta, hogy a korábbiakhoz képest, "humánusabban, szociálisabban és a szakszervezetekkel teljes összhangban" képzeli el a cégen belüli változtatásokat. Ígéretet tett arra is, hogy a stresszért felelőssé tett menedzserek új, az eddigieknél szociálisabb irányvonalak szerint fognak dolgozni.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Konkii
2009.09.28. 21:52
VISSZA A HIRHEZ

Tehát azért lett az ürge öngyilkos, mert rossz volt a hangulat a munkahelyen? Hát az kemény. Ha így folytatják ezek a Franciák, a végén már ebben sem leszünk elsők.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!