iPon Hírek

Folytatódik a kavarás a Prey 2 körül

Dátum | 2013. 06. 07.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Folytatódik a régóta húzódó történet, melyben a Bethesda egyre rosszabb fényben tűnik fel. Pár hónapja gyakorlatilag sarokba szorította a kiadó a Prey 2-t készítő Human Head Studiost egy olyan szerződéssel, ami egyáltalán nem volt kedvező utóbbi számára. A stúdió dolgozói szinte teljesen beszüntették a munkát, és próbáltak kiharcolni egy új egyezséget a Bethesdával, ám az nem reagált, és nem volt hajlandó kompromisszumokat kötni, miközben végig azt állította, hogy egyáltalán nincs megelégedve a Prey 2 minőségével - miközben a Human Head szerint nagyon jól kezdett összeállni a játék. Végül a Human Head a hetekben kifogyott a pénzből, és most több forrás is azt állítja, hogy a Bethesda fel szerette volna vásárolni a stúdiót egy értékénél jóval alacsonyabb áron. "A Human Head azon kevés stúdiók egyike, akik tudnak dolgozni az id Software technológiájával, sőt, fejleszteni azon." - mondta az egyik névtelenséget kérő forrás.

A Human Head azonban nem akarta eladni magát, főleg azok után, ahogy a Bethesda kezelte a csapatot. Végül a napokban a két fél között korábban kötött szerződés lejárt, és a stúdió igyekezete ellenére a Bethesda egyik javaslatukat, szerződés-tervezetüket sem fogadta el. Úgy tűnik, hogy a Human Head teljesen leállt a fejlesztéssel, és a Prey 2 valószínűleg a Dishonoredet készítő Arkane-nél landolt. Ezt erősik meg különböző értesülések és LinkedIn-frissítések is, melyek szerint a Human Head már egy másik játékon dolgozik egy másik kiadó számára, mely nyitott világú lesz, és egy európai városban játszódik majd. Továbbá a stúdió bejelentette azt is, hogy folytatást kap a Rune.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

11. Kobest
2013.06.07. 13:03
Elég szomorú, az a hosszú játékmenet videó a Prey 2-ről elég meggyőző volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. NovaTerra
2013.06.07. 13:19

"A stúdió dolgozói szinte teljesen beszüntették a munkát, és próbáltak kiharcolni egy új egyezséget a Bethesdával, ám az nem reagált, és nem volt hajlandó kompromisszumokat kötni, miközben végig azt állította, hogy egyáltalán nincs megelégedve a Prey 2 minőségével - miközben a Human Head szerint nagyon jól kezdett összeállni a játék."


Nem tudom miért az a tanulság ebből, hogy a kiadó a gonosz már megint. Fizettek valamiért, a fejlesztők nem hozták az a színvonalat, majd beszüntették a munkát.

Kíváncsi vagyok itt bárki hogyan reagálna hasonló helyzetben. Például megbíz a háza építésénél valakit, jól megfizeti, majd nincs megelégedve a munkájával. Az persze állítja, hogy nagyon jó az, ahogy van. És a munkát is beszünteti, amíg nem kap több pénzt.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Zelbacsi
2013.06.07. 13:27
Soha nem lehet kívülállóként eldönteni, hogy melyik félnek van igaza. Ugyanúgy lehet a kiadó egy szemét g**i, mint ahogy a fejlesztő is trehány disznó. Kifelé meg általában amelyik hangosabban visít, vagy jobban ismert, annak hisznek. :
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. djgeg
2013.06.07. 13:35
Áhh bekaphatják. Persze nem lehet tudni melyik félnek volt/van igaza, de komolyan a legutóbbi információk alapján nagyon nem tűnt olyan rossznak a játék, hogy hagyni kell az egészet szerződést bontani meg stb... Olyan szar nem lehetett, ami ezt eredményezte...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. MrFox
2013.06.07. 14:04
Nem volt a játékban elég bug a Bethesda szintjéhez képest...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. mikej95
2013.06.07. 14:06
Nyakig ér itt már a x@rtenger és még hullámzik is. Lesz ebből még DNF.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. otherl
2013.06.07. 18:42
Amennyiben a felvásárlásról szóló értesülés igaz, ez elég egyértelmű történet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. huskydog17
2013.06.08. 02:32
A Human Head Studios-nak abban tökéletesen igaza van, hogy ők azon kevés stúdiók egyike, akik tudnak dolgozni az id Software technológiájával, sőt, fejleszteni azon. Amit az id Tech4-el csináltam a Prey-ben, az valami parádés, mestermunka. Én nagyon-nagyon sajnálom, hogy nem ők fogják csinálni a 2. részt, mert az elsőt fantasztikusan összerakták, egy kiváló alkotás lett. Az Arkane Studios eddigi munkái pedig egyáltalán nem nyűgöztek le.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. uristen
2013.06.09. 10:56
Csak nehogy nagyon Fallout -szerű legyen. Bár, ha lenne választási lehetőség, hogy orvgyilkos, mesterlövész, nehézfegyveres stb. és lennének különböző képességek, akkor lehet jobb lenne. Saját karakter kreálást is tehetnének bele, ha nincs még megnevezve a karakter.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Lacroix
2013.06.09. 13:31
Nagy kár. Prey 2 egyik legjobb FPS lett volna ha marad náluk. Nagy projekt, sok sok megvalósítani való ötlettel. Kár, hogy az Arkane kapta meg. Nekik a Dark Messiah-n kívül nem volt nagy alkotásuk...(dishonored konzol minőség)
Prey első része örök kedvenc marad nekem, és magasan van az FPS létrán!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. VAjZY
2013.06.09. 15:29
Nem értem. Annyi felesleges hülyeség jelenik meg mostanában, miért a jó címeket kell elcseszni? A lényeg az kéne legyen, hogy mivel jól tudják, hogy nagy siker lett az első, mindent kövessenek el annak érdekében, hogy jöhessen a második, az első végén úgyis ott volt, hogy "folytatjuk" - tartsák a szavukat!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!