iPon Hírek

Fontos befektetést bukhat el Magyarország! Hogyan dönt a Deutsche Telekom?

Dátum | 2010. 12. 01.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

A Napi Gazdaság szerdai számának cikkeA Napi Gazdaság információi szerint a Magyar Telekom tulajdonosa, a Deutsche Telekom ötszáz főnek munkát biztosító szolgáltatóközpontot akar létesíteni a régióban. Szlovákia mellett Magyarország is szóba került a néhány millió eurós beruházás helyszíneként. Döntés még nem született. A Deutsche Telekom sajtóosztályán a Napi Gazdaság érdeklődésére azt válaszolták, hogy a társaság mindig keresi az új üzleti lehetőségeket a piacon és akkor fog lépni, ha minden szükséges feltétele teljesül. (Ami azt illeti, a távközlési cégeket is sújtó – időközben bevetett – válságadó nem szól mellettünk.)Magyarországon 2000 táján jelentek meg az első regionális szolgáltatóközpontok (SSc), az ITD Hungarytől kapott tájékoztatás szerint eddig körülbelül 60 (egyes becslések szerint 80) telepedett le Magyarországon, amelyek 25–30 ezer embert foglalkoztatnak. A nagyobbak, köztük az BP, a Vodafone, az ExxonMobil, az IBM, a Sykes vagy a Morgan Stanley egyenként 500–1700 munkahelyet teremtett, további tucatnyi multinacionális vállalat 50–600 fős regionális szolgáltatóközpontot létesített. Ezek közé tartozik a Diageo, az Avis, a Celqanese vagy a Cemex, többségük folyamatosan bővíti tevékenységét, a kezdéskor tervezett létszámot lényegesen, akár több száz fővel meghaladta az eddigi munkaerő-felvétel és a következő évekre is további, jelentős bővítéseket helyeztek kilátásba.

A szolgáltatóközpontok által teremtett befektetési értéket nehéz megbecsülni, ugyanis ezeket a projekteket alapvetően a munkahelyteremtés jellemzi, szemben a gyártó projektekkel, amelyek során a befektetések értékéhez hozzáadódik például a gyárépület, gyártóberendezések, egyéb eszközök értéke is. Ennek tükrében érthető, hogy a DT tervezett beruházása sem több milliárdos beruházással valósulna meg.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Orbi
2010.12.01. 12:22
"...számának cikkeA Napi Gazdaság információ..."
Hiányzik egy szóköz.
"...egyenként 500–1700 munkahelyet teremtett..."
nem is tudtam, hogy egy cégé fél Magyarország.

Nem tudom, hogy mi az a napi.hu, de elég gyalázatos a fogalmazási módja és a helyesírása (nem csak erre a cikkre gondolok).
500 munkahely, az nem kevés, de ez Magyarország 80% -ának teljesen lényegtelen, mert úgy is Budapesten lesz ez a központ. Mert-hogy csak Budapest létezik ugye.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Kicsimix
2010.12.01. 12:49
2530 ezer embert foglalkoztatnak : )

Ez de fos...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!