iPon Hírek

Fontos újdonságokkal bővül a PS4 rendszere

Dátum | 2015. 03. 09.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

A Sony egyre több embert hív meg a PlayStation 4 operációs rendszerének frissítéseivel kapcsolatos bétatesztre, ami egyben azt is jelenti, hogy hamarabb tudjuk meg, mire is számíthatunk az új firmware-ekkel. Most a 2.5-ös verziószámú nagyobb frissítéssel kapcsolatban derültek ki újdonságok, melyeket a Sony hivatalosan egyelőre nem kommentál, de a bétateszterek ügyesen lefotózták őket. A 2.5-ös firmware két legfontosabb újdonsága a suspend-resume és az átprogramozható gombok bevezetése. A PS4-et jelenleg is el lehet küldeni rest módba, ami a sima kikapcsolással szemben lehetőséget ad a rendszernek arra, hogy elvégezze a frissítéseket, és szinkronizáljon online, meg persze hamarabb kapcsoljon be. A 2.5-ös frissítéssel azonban ehhez már a futó programokat sem kell bezárni, ami azt jelenti, hogy akár játék közben is elküldhetjük majd pihenni a konzolt, és később pontosan ott folytathatjuk, ahol abbahagytuk.
A DualShock 4 gombjainak rendszerszintű átprogramozása már egy érdekesebb dolog, mert elsőre nem tűnik nagyon fontosnak. Sokan azonban egy fix beállítással szeretnek irányítani játékokat, jellemzően multiplayer FPS-eket, a játékon belül viszont nem mindig van lehetőség átállítani az irányítást, vagy kiválasztani a megfelelő sémát. Ilyen esetekben jöhet jól ez a funkció.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Szefmester
2015.03.09. 15:52
És feltalálták vala a gombkiosztás változtatást!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. VikMorroHu... Szefm...
2015.03.09. 16:16
Igen, de konzolon ez jelentős dolog. Most nem említve azokat a béna PC-s konzolportokat, ahol nem lehet billentyűzet kiosztást változtatni, max. előre megadott sémákból választani egyet...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. kihaennem
2015.03.09. 17:44
20 évet kellett erre várni, bárvó
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. nemlehet
2015.03.09. 22:08
Lehet van remény a checkpoint rendszer helyetti normális mentésrendszerre is. Esküszöm nem értem hogy a túróba él még mindig ez a förmedvény.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!