iPon Hírek

Fontos újítások a Google Glass háza táján

Dátum | 2014. 06. 25.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Google nem sokkal a Google I/O előtt egy fontos bejelentést tett, amely arról rántja le a leplet, milyen újítások várhatóak Google Glass fronton. A vállalat okosszemüvege a legújabb frissítésnek köszönhetően 12 új alkalmazást kapott – amelyek között van egy frissített is –, de ezzel együtt némi hardveres változtatásra is sor került – no de ne rohanjunk ennyire előre.
Első körben nézzük, pontosan mely új alkalmazások kerültek be a termék repertoárjába: •Runtastic: Egy okos kis app, ami személyi trénerként működik. Az app lehetővé teszi a különböző edzések eredményeinek rögzítését, valamint segít abban is, hogy a kitűzött teljesítmény-célokat mielőbb elérhessük. •94Fifty Basketball: Ez a kosárlabdás app a 94Fifty Smart Sensor Basketball kiegészítővel együttműködve fontos információkat gyűjt. Az app az emberi szem számára láthatatlan izommemóriát is méri, egyes dobásaink után pedig értékelést készít, hogy segítsen a javulás folyamatában. •The Guardian: Segít, hogy a legfrissebb híreknek köszönhetően mindig naprakészek lehessünk, plusz lehetőséget ad az egyes cikkek elmentésére és később történő elolvasásukra is, egyfajta könyvjelzőként. •Doulingo: Nyelvtanító alkalmazás, amivel sokkal inkább játéknak tűnik a tanulás. •GuidiGO: Személyes idegenvezető app, amely 27 célállomással és 250 vezetett túrával rendelkezik, így az utazást hasznos információival igencsak fel tudja dobni. •AlltheCooks: Ez nem egy új app, hiszen korábban is jelen volt a Google Glass kínálatában, viszont új funkciókkal gazdagodott. A sütést/főzést segítő szoftverben mostantól hangalapú utasításokkal is lehet váltani a receptek és a leírások között, ami még eredményesebb és még kényelmesebb munkát tesz lehetővé. •Zombies, Run!: Nézzünk szembe a ténnyel: futni sokkal mókásabb, ha zombik üldöznek. •Star Chat: Ha felnézünk az éjszakai égboltra, feltérképezhetjük a csillagokat, a bolygókat és a csillagképekről is információkat kapunk. •Shazam: A népszerű alkalmazás segítségével könnyen kideríthető, milyen zene szól éppen a környezetünkben. A track címét az "Ok Glass, Recognize this song" paranccsal tudhatjuk meg. •Goal.com: Naprakész információk a világ futballeseményeivel kapcsolatban, beleértve az éppen zajló világbajnokságot is. •Livestream: Élő videó sugárzása, a nézőktől kapott üzenetek elolvasása és a "nézőpontunk" megosztása közösségi hálózatokon. •musiXmatch: Ez az app felismeri a körülöttünk szóló zenét, majd elénk tárja szövegét, gyakorlatilag bármilyen nyelven. Már ha van szövege az adott tracknek. A fenti felsorolásból az egyik legérdekesebb talán a Star Chat alkalmazás, amely hatékonyan ki tudja használni a Google Glass képességeiben rejlő lehetőségeket.
Hasonló appok okostelefonokon és táblákon is elérhetőek, de azok egészen más felhasználói élményt nyújtanak, mint a közvetlenül a szemünk előtt elhelyezett kijelzőn megjelenő információk. Az új alkalmazások bejelentése mellett a fotókészítés esetében is történt némi újítás, amellyel még művészibb fotókat készíthetnek majd a Google Glass tesztelői, illetve tulajdonosai. A kereső funkció az "Ok Glass, Show the viewfinder" paranccsal csalogatható elő: ekkor a kijelző négy sarkában négy segédvonal jelenik meg, amelyekkel könnyebben pozicionálható a téma.
A fotót az "Ok Glass, Take a picture" paranccsal lehet elkészíteni, de alternatív módon kacsintással, vagy a kamera gomb megnyomásával is abszolválható a feladat. A Google emellett új Google Now kártyákat is készített, amelyek segítenek megjegyezni, hol parkoltunk le az autónkkal, valamint értesítést küldenek, ha a korábban megrendelt csomag éppen otthonunk felé tart. Fontos előrelépés az is, hogy a Voice Search, azaz a hangalapú keresés funkció 10%-ot gyorsult. Hardver fronton fontos előrelépés, hogy a korábbi 1 GB-nyi helyett immár 2 GB-nyi fedélzeti memóriával érkezik a Google Glass, az akkumulátoros üzemidőt, pedig több, mint 20%-kal javították. Úgy tűnik viszont, hogy a korábbi hardverfrissítéssel ellentétben ezúttal a Glass Explorer-ek nem kapnak lehetőséget arra, hogy jelenlegi Google Glass-ukat visszaküldjék, majd helyette az új, frissített hardvert tartalmazó kapják vissza, ingyen.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. asdsa
2014.06.25. 22:03
Aranyos a kutya
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. KatonaKM asdsa
2014.06.26. 06:38
De aztán ezzel véget is ért a cikk érdekessége.
OK, Glass, küldheted az NSA-nak.

Live stream...hmm. Majd kíváncsi leszek a Nagy Elszámoltatáskor, hogy hány halálos áldozatot követelt a Glass, mikor a nyilvánosságot nem bíró emberek kiszúrják, hogy figyelik őket és szétverik a kíváncsiskodók fejét egy szeneslapáttal Glassostúl.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. bruce_prin...
2014.06.26. 08:32
Értelmesebb lenne a google grass....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. vivanto
2014.06.26. 08:49
Én értem félre, vagy ezek azt várják hogy valami marha ebben a cuccban all neki kosarazni? Épeszű ember standard szemüvegben sem sportol, nemhogy ebben. Miért nem mindjárt amerikai football, vagy jégkorong, sőt, boxoló appot csinálnak?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. nemlehet Katon...
2014.06.26. 15:59
Nem tudom miért vizionálja mindenki ezt. Ma is van erre lehetőség telefonnal, még sem verik agyon tömegesen egymást az emberek. Arról nem is szólva, hogy sok országban felvételeket készíteni nem jogtalan ha utána nem használod fel üzleti célra, de az önbíráskodás mindenhol az.....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. KatonaKM nemle...
2014.06.27. 08:53
Talán azért, mert a szemüveg folyamatosan a fejeden van, kevésbé szembetűnőbb, mintha valaki a szeme elé emeli a telefont és rád irányítja.

Biztosan nem vagyok trendi, de személy szerint nem vagyok oda érte, hogy bárki kukkolja az éttermemet vagy elkapjon egy kínos pillanatot az életemből és ezen röhögjön a fél net. Leszarom, hogy milyen technikai kifogással jön a Google, hogy világít a piros pont vagy nem is sokat vesz fel. Egy kép pont elég.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!