iPon Hírek

Fontos újításokat tartalmaz az új Google Glass frissítés

Dátum | 2013. 08. 13.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A frissítés XE8 névvel érkezett és számos érdekességet kínál, amelyek között új videó lejátszó alkalmazás, kibővített Path és Evernote támogatás és új Google Now kártyák egyaránt jelen vannak, sőt, új hangalapú utasításokkal és hangerő beállítási lehetőséggel is bővült a repertoár.

A Google Glass új videó lejátszó alkalmazása egy ötletes megoldás, amellyel rendkívül hatékonyan, újszerűen lehet vezérelni a különböző tartalmak lejátszását. A videókat kézmozdulatokkal lehet elindítani, illetve megállítani, de előre, valamint hátra történő tekerésükre is van mód. A Path és az Evernote alkalmazások új hangalapú utasításokkal bővültek. A Path esetében "ok glass, post an update" kifejezéssel készíthetünk friss bejegyzést, az Evernote esetében pedig az "ok glass, take a note" paranccsal lehet új jegyzetet létrehozni.

A beállítások menüben egy új hangerőszabályzó kártya is feltűnt (Volume Card), amellyel egyszerűen végezhetünk különböző, a hangerőt érintő módosításokat. Az újítással a hangerő szabályozása mellett némításra is van lehetőség. Hívás fogadásakor a Volume Card különösen jó szolgálatot tehet, ugyanis segít a hangerő gyors és hatékony beállításában. Hívás közben persze nem csak a hangtulajdonságok módosítására, hanem immár a timeline-unk ellenőrzésére is lehetőség van - ehhez egy lefelé irányuló kézmozdulatra van szükség. A timeline megtekintésekor a kamera kikapcsol, így mások nem láthatják, saját nézőpontunkból mi látszik éppen. Ezzel a módszerrel aggodalom nélkül végezhető egyszerre több feladat. Az újítások között a navigációt érintő hangutasítások is jelen vannak, amelyek lehetővé teszik többek között az útvonal áttekintését, illetve eltüntetését. Az elkészített fotókat, videókat és hanganyagokat felirattal, illetve címkével is el lehet látni, ehhez csak annyit kell mondani: "ok glass, add caption".

Ezeken felül az SMS támogatás is fejlődött, így a Google Glasshoz kapcsolódó eszköz mélyebben beépülhet a Google Glass rendszerébe, mint korábban. Mostantól azok a kimenő üzenetek, amik a natív Messaging alkalmazással készültek az adott telefonon, egyúttal a timeline-on is meg fognak jelenni. További érdekesség, hogy az új Google Now kártyák között a foglalások, az események, a filmek és a publikus értesítések is megjelennek. A Google szoftvermérnökei emellett a hangalapú utasítások felismerését végző algoritmusokat is továbbfejlesztették, így most már természetesebb hangnemben is lehet hangalapú utasításokat adni, azaz a Google Glass vezérlésekor természetesebben beszélhetünk, mint korábban. Emellett akár több, egyetlen mondatba sűrített utasítást is meg lehet adni: "ok glass, send a message to Kevin". A Google Glass kétségtelenül egyre jobbá, okosabbá válik.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. nemlehet
2013.08.13. 17:09
Hmm egyre érdekesebb. Mondjuk szerintem pont ami az egyik legnagyobb előnye lenne, hogy a navigációhoz nem kell félrenézni, nah azt tiltják be egy csomó országban
Kíváncsi leszek, hogy végül mennyiért és milyen funkciókkal fog forgalomba kerülni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. morgyi
2013.08.13. 20:53
Én ezt még úgy is el tudnám képzelni, hogy a zsebemben van egy kis kocsikulcs méretű kütyü d-paddal és vezeték nélkül akár csak zsebbe nyúlva azzal vezérlem.
Nem mindenhol beszélnek tökéletesen angolul h működjön a hangnavigáció. Minden nyelvre megoldani meg problémás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!