iPon Hírek

Fontosabb a Wi-Fi az ételnél a repülőutasoknak

Dátum | 2009. 05. 26.
Szerző | Freeman07
Csoport | IT VILÁG

Az üzleti utazók több mint 47 százalékának a vezetéknélküli internetelérés a legfontosabb repülési kényelmi szolgáltatás, megelőzve az alapvető szükségletet, az ételt közel 30 százalékponttal - derül ki az American Airlines és a HP által készíttetett felmérés alapján.

"Tudjuk, üzleti ügyfeleink a technológiában bíznak, hogy útközben is eredményesek maradjanak." - nyilatkozta Manuel de Oyarzabal, az American Airlines Ügyfélkutatási igazgatója. Az American Airlines Costumer Research a HP-val karöltve készített tanulmányt több mint 1500 olyan, gyakran utazó egyén megkérdezésével, akik évente több mint 20 utat tesznek meg három vagy több légitársaság járatain keresztül.

A megkérdezettek 67,7 százaléka a lemerült laptop-telepekkel kapcsolatban tett megjegyzéseket, miszerint nem találtak sehol se egy fali aljzatot a repülőgépen, ahova bedughatták volna a hordozható gépet feltöltés céljából, 24 százalékuk szerint éppen ezért a legfontosabb technológiai kényelmi szolgáltatás a repülőgépen egy hozzáférés lenne az elektromos áramhoz.

A gyakori utazók több mint 90 százaléka notebookkal és telefonnal indul útnak. Ha vezetéknélküli internetelérést érzékelnek, akkor 70,5 százalékuk a laptopot, 19,8 százalékuk pedig a telefonjukat használná elsődleges készülékként üzlettel kapcsolatos munka elvégzésére.

Természetesen az American Airlines ezzel a felméréssel együtt megmutatta, milyen kényelmi szolgáltatásokat biztosít járatain. A légitársaság minden első és üzleti osztályú üléseihez jár elektromos árammal ellátott konnektor, és néhány turista osztályon utazó utas is igénybe veheti ezt a kétségkívül hasznos szolgáltatást. Emellett bejelentette azt is, hogy több mint 300 repülőgépén vezeti be a Gogo Inflight Internet nevű, Internet-elérést biztosító lehetőséget.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Mav063
2009.05.26. 17:37
VISSZA A HIRHEZ

Amennyi kaját kap az ember a repülőn.. én is inkább wifit kérnék. 1x utaztam repülővel életemben, akkor is szóltam a légikísérő kisasszonynak hogy legyen olyan szíves hozni valami tápot (angolul és teljes mértékben udvariasan) erre elémvág 2 szelet kétszersültet és egy körömnagyságú kocka vajat.. jóétvágyat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. palbence
2009.05.26. 17:48
Állandóan utazom, a fél karom odaadnám, ha a turistaosztályon lenne töltési lehetőség és wifi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. hpeter105
2009.05.26. 19:11
detto...a töltés még talán a WI-Fi-nél is jobb lenne
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. d311c
2009.05.28. 09:31
Én is inkább a villanyra szavazok. Wi-Fi szóba sem kerül nélküle, és nem is hiányzik annyira. (De úgyis ritkán fordulok meg business classon.)

Egyébként lehetne drótos ethernet is, hogy ne zavarja a gépet - mint a Wi-Fi amit hivatalosan be sem szabad kapcsolni a gépeken.
Fémdobozban (repülő) egyébként is jól felmikrózza az utasokat...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!