iPon Hírek

Football Manager 13 - 10 millió illegális letöltés

Dátum | 2013. 11. 14.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

A Sports Interactive becslései szerint több mint 10 milliószor töltötték le illegálisan az általuk fejlesztett Football Manager 2013-at. A pontos számot - ami 10,1 millió - a Sports Interactive főnöke, Miles Jacobson tette közzé tegnap a London Games Conference-en. A fejlesztők nyomon tudták követni az illegális letöltők IP-jét annak köszönhetően, hogy a Home névre keresztelt feltört verzió tartalmazott egy hibát. Az adatok szerint a legtöbb illegális letöltés, szám szerint 3,2 millió történt Kínából. A második helyen Törökország szerepelt, a harmadikon pedig Portugália. Olaszországból több mint félmillióan töltötték le illegálisan a játékot. Az ördög a Vatikánba is betette a lábát, egy letöltő ugyanis ott is akadt. Jacobson elismerte, hogy egy lekalózkodott játék nem egyenlő egy kihagyott eladással. "Nevetséges lenne ezt gondolni" - mondta. Az aktivációk csökkenésén alapuló becslés szerint a kalózkodás miatt 176 000 vevőt veszítettek, ami 3,7 millió dolláros bevételkiesést jelent. Jacobson elmondta, hogy az illegálisan letöltők 1,74 százaléka lett volna potenciális vásárló, ha nem létezett volna a megtört verzió. Az eladások száma jelentősen csökkent a megtört verzió netre való kikerülését követően. A letöltők 18 százaléka játszott ötször, vagy annál többször a játékkal, azaz kb. 1,8 millió játékos élvezte fizetés nélkül a darabot. Jacobson elismerte azt is, hogy nem lehet túl sok mindent tenni a kalózkodás ellen: "a crackerek crackelnek, az emberek letöltenek továbbra is" - mondta, de kifejezte, hogy reméli, hogy ezek az adatok segítenek a fejlesztőknek abban, hogy megértsék az illegális letöltések valódi természetét.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. csabi02
2013.11.14. 13:18
" Az ördög a Vatikánba is betette a lábát, egy letöltő ugyanis ott is akadt "

Amúgy erről beszéltem csak a windows esetében ezek a számok jóval nagyobbak de akkor is a 99%mindenképp letölti.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Asagrim
2013.11.14. 13:40
A direkt késleltetett keresztplatform megjelentetések is erősen befolyásolják egy játék eladási mutatóit. Tizenharmadikán már elérhető volt torrenten egy olyan játék PC-s verziója, ami kereken 1 hét múlva fog debütálni, arra az is végigjátssza aki amúgy simán meg is tudná fizetni, szándékában is áll, de simán csak türelmetlen ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Szefmester
2013.11.14. 14:00
Teljesen igaz Asagrim, de én hozzá tenném azt is hogy sokan egy egy ilyen új részt egy teljes áron kifizetett szezonfrissítő peccsként kezelik. Akkor meg minek vegyék emg alapon töltik le. A szomorú pedig az hogy majdhogynem igazuk is van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. bitangue
2013.11.14. 15:36
OFF: inkább tört játékokat töltsenek le a Vatikánból, mint gyerekpornót
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!