iPon Hírek

Force3D Radeon HD 4870 DHT hűtéssel

Dátum | 2008. 08. 18.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Az AMD egyes partnerei folyamatosan kísérleteznek az újabbnál újabb hűtőalkalmatosságokkal az új, RV770-es magra épülő kártyák esetében. A Force3D mérnökei a Radeon HD 4870-es kártyát vették célba, az egységhez egy különleges, DHT hűtőt készítettek, amely a várakozások szerint hatékonyan, némi extra tuningot is megengedve próbálja majd hűvösen tartani az AMD forrófejű kártyáját.


A Force3D újdonságával felszerelt Radeon HD 4870-es kártya két bővítőhelyet foglal a házban, ám az egység a DHT (Direct Heatpipe Touch) technológiának köszönhetően hatékonyan vezeti el a hőt a GPU-ról, ezt a gyártó úgy éri el, hogy a GPU felületével közvetlenül érintkezik a három darab, 6 mm-es átmérővel rendelkező hőcső. A hőcsövek  a GPU-tól az alumíniumból készült hűtőbordákhoz továbbítják a hőt, ahol egy 80 mm-es átmérővel rendelkező ventilátor található. A ventilátor 2500-as percenkénti fordulatszámon üzemel, a gyártó szerint 30.000 órán át képes hibátlanul működn

A Freezer DHT hűtőalkalmatosság a referencia megoldásoknál 33%-kal hűvösebben tartja a kártya 55 nm-es RV770-es GPU-ját, ami rendkívül jó eredmény. A hatékony hűtés valószínűleg némi tuningot is megenged, ám a Force3D egyelőre nem árulta el, hogy a kártya tuningolt vagy referencia órajelekkel kerül-e forgalomba. Az egység árával kapcsolatban sem árult el információkat a gyártó, de egy biztos: ígéretesnek tűnik az új hűtés. Kedvező végfelhasználói ár esetén rendkívül népszerű lehet a kártya a jövőben.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Alamos
2008.08.18. 17:31
Minek az?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. bszoke88
2008.08.18. 21:41
azt remélem ti sem gondoljátok komolyan, h egy gyártó eleve halott kártyát ad ki
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!