iPon Hírek

Forgatható kamerával érkezett a Honor 7i

Dátum | 2015. 08. 26.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Huawei legújabb okostelefonja a felső-középkategóriát veszi célba, és két érdekességgel hívja fel magára igazán az érdeklődők figyelmét. A Honor 7i egyetlen kamerával lett ellátva, de az mindenfelé figyelhet, és még egy ujjlenyomat-olvasó is van a fedélzetén, de nem éppen a szokványos helyén.
A Honor termékcsalád legújabb tagja egy 5,2 hüvelykes megjelenítővel lett ellátva, ami kellő részletgazdagsággal szolgál az 1080p-s felbontás révén. A 424 PPI-s pixelsűrűségű panel IPS technológiát alkalmaz, ennek megfelelően széles betekintési szögekkel, kiváló fényerővel és kellemes színvilággal fog szolgálni minden vásárló számára. Az újdonság előlapján nincsen kamera, csak a megszokott szenzorok figyelnek a kijelző felett. A Honor 7i egyetlen kamerája a hátoldalán van, legalábbis alapesetben. Egy gyors mozdulattal fel lehet nyitni ezt az egységet, és rögtön látni fogja a felhasználót, ha egy önarcképet kell készíteni, vagy egy videóbeszélgetés lebonyolítása a cél. Nem először látunk forgatható kamerát, de ilyen módon megoldottat igen, 180 fokos „úton” bárhol meg lehet állítani, szóval akár derékszögben is lehet vele fotózni. Hogy mennyire tartós a mechanika? Nos, a vállalat közleménye szerint éppen eléggé, ugyanis számításaik szerint akkor sem lesz vele gond, ha két éven át naponta 132 alkalommal nyitják ki és csukják vissza a helyére – ez közel százezer esetet jelent. Az egy szem kamera egyébként 13 megapixeles BSI szenzorra épül, ami egy 28 mm-es a látszószögű, F/2.0-s rekeszértékű lencserendszer mögött lapul, videózni legfeljebb Full HD-ben lehet vele.
Az okostelefon egy friss, Snapdragon 616 besorolású chipre alapoz. Ez a Qualcomm lapka a Snapdragon 615 szériás MSM8939 némileg magasabb órajelen járatott társa. A nyolcmagos megoldásban 1,7 és 1,2 GHz-es órajelen üzemelnek a négyfős csoportokra bontott Cortex-A53 feldolgozók, melyeket ezúttal is a big.LITTLE architektúrába rendezett a chipgyártó. A grafikus feladatokért ezúttal is az Adreno 405 felel, viszont némileg ennek is emeltek a működési frekvenciáján. A Honor 7i két változatban lesz megvásárolható a memóriák mennyiségét figyelembe véve. Az olcsóbb konfiguráció 2 GB-nyi rendszermemóriával megtámogatva érkezik, és 16 GB-os a tárhelye, némi felárért cserébe viszont hozzá lehet majd jutni 3 GB RAM-mal és 32 GB-os kapacitással is. A tervezők gondoskodtak a bővíthetőségről, ennek megfelelően, ha fogytán lenne a hely, akkor egy memóriakártyával pillanatok alatt lehet segíteni a helyzeten. A kapcsolati képességeiről részletesebben nem esett szó, de az alapvető dolgok biztosan meglesznek benne (150 Mbps-os letöltési sebességet támogató 4G LTE hálózati modem, a Wi-Fi, Bluetooth, A-GPS vevő).
A Honor 7i eleje és hátulja üvegborítást kapott, azonban a keret teljesen fémből készült, ami kellő merevséget ad a szerkezetnek. Körüljárva az okostelefont, a szemfülesebbek a hangerő és a feloldó gombok mellett még egy érdekességre is bukkanhatnak a mobil oldalán, ami nem más, mint egy ujjlenyomat olvasó. A Huawei elsőként pakolt a mobil szélére ilyen biometrikus szenzort, ami így nemcsak, hogy nem zavarja meg a telefon letisztult dizájnját, hanem még ideális pozícióban is foglal helyet. Az operációs rendszer szerepét az Android Lollipop tölti be, ami erősen át lesz alakítva az Emotion UI 3.1 grafikus felhasználói felületnek köszönhetően. A Huawei szoftveres extrákkal is ellátta a gépezetet, szóval biztosan nem kell majd csalódnia a vásárlóknak. A színfalak mögött egy 3000 mAh-s kapacitású akkumulátor található. Ez ideális a telefon egészéhez viszonyítva, szóval azok is bizakodóak lehetnek, akik jó üzemidőben reménykednek. Valamelyest átlagon felül teljesíthet a különleges Honor. A gyártó fehérben álmodta meg az okostelefont, de nem zárható ki annak a lehetősége, hogy más színben is kereskedelmi forgalomba fog kerülni.
A Huawei Honor 7i a vállalat hazájában fogja kezdeni a karrierjét. Kínában átszámítva nagyjából 250 dollárnak megfelelő összeget kell érte kifizetni, ami egyáltalán nem magas összeg egy ilyen képességekkel rendelkező termékért cserébe.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. reklamszem...
2015.08.26. 23:34
Egy időben a laptopokon is forgatható kamera volt aztán elhagyták, lehet majd itt is újrafeltalálnak vmit, h miért jó (v nem).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Smooth44 rekla...
2015.08.27. 08:15
Hát egy notebookon kevésbé látom értelmét, mint egy telefonon
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. MrJerk
2015.08.27. 10:09
Nem is annyira régen voltakmár próbálkozások...


Meg kicsit régebben is: 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. axe
2015.08.27. 10:42
Nameg a nokiának a forgatható billentyűzet kamerával? az a telefon szép is és jó is volt
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!