iPon Hírek

Forgatható kamerával jön a Gionee „mini” mobilja

Dátum | 2014. 04. 22.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Gionee neve nem túl sűrűn merül fel Európában, ám a vállalat a jobbnál jobb konstrukciókkal rendre kivívja magának a figyelmet. Nemrégiben előálltak a világ legvékonyabb okostelefonjával, ami mindössze 5,5 milliméteres, de náluk mutatkozott be tavaly az első 2,5 GHz-es órajelen üzemelő mobil is (a Snapdragon 800 egy túlhajtott variánsával érték ezt el), és nagyméretű, 16 megapixeles szenzorral felvértezett telefon is van már a kínálatukban.
Az Elife termékcsalád ezúttal az E7-es jelölésű mobil mini változatával bővült, ami ismételten tartogat némi különlegességet, bár újdonságról most szó sincs. Az Oppo N1 esetében alkalmazott, átforgatható főkamerát vették kölcsön a Gionee mérnökei, ez pedig azt jelenti, hogy egyetlen kamera lesz a fedélzetén, de az alkalmas lesz kiváló minőségű videóhívások bonyolítására és minden irányba történő fényképezésre is – értelemszerűen nem egy időben, ezt le kell szögezni, hiszen a dupla kamerás telefonok között van már olyan, ami ezt is tudja. Az egy szem kamera legfeljebb 13 megapixeles felbontással operál állóképek esetében, videózni pedig Full HD-ben lehet majd vele. A munkáját egy LED villanó hivatott megkönnyíteni, ami kiváltképp rossz fényviszonyoknál jöhet jól. Fontos pozitívum még ennek kapcsán, hogy itt akár a videócsevegésekre is „fényt lehet deríteni”. A vízszintes tengely körül forgó kamera alatt egy 4,7 hüvelykes megjelenítő teszi tiszteletét. A 720p-s panel IGZO technológiát használ, így már elöljáróban is jó üzemidőre lehet számítani amellett, hogy kellően éles lesz a végeredmény, és széles betekintési szögekre van kilátás.
Az okostelefon szívében a MediaTek egyik izmos üdvöskéjét vetették be a fejlesztők. Az MT6592 lapka van benne, amely a jól párhuzamosított alkalmazások esetében domborít igazán kiemelkedően, hiszen nyolc egyforma, Cortex-A7 processzormag dolgozik benne 1,7 GHz-es frekvencián. A grafikus feladatok végrehajtásáról ARM Mali-450 feldolgozók kvartettje (MP4 kiszerelésről van szó) gondoskodik majd. A rendszermemória 1 GB-os méretet öltött, míg a szerkezet által kínált tárhely 16 GB-tal szolgál. Sajnos bővítési lehetőség nincs, így a jövendőbeli vásárlóknak jól be kell osztaniuk a háttértárat. A kapcsolati képességei között szinte minden szükséges lehetőség megtalálható, egyedül az LTE hiánya adhat némi szomorkodásra okot, hiszen a középkategória felsőbb rétegeiben, ahol ez is rajthoz áll, viszonylag sűrű vendég már a 4G támogatás. Van azonban a tarsolyában FM rádió, NFC chip, Bluetooth 4.0 modul, A-GPS vevő, Wi-Fi (802.11 b/g/n) és persze 3G HSDPA modem is. A SIM kártya slotok számát tekintve két változata lesz a Gionee újdonságának, készül szimpla és dupla hálózati kártya kezelésére alkalmas modell is, így még több potenciális vásárló számára jöhet szóba a mobiltelefon. A bekapcsolást követően a kijelzőn az Amigo 2.0 felhasználói felületbe bújtatott Android 4.2.2 Jelly Bean fogadja majd az érdeklődőket. Sajnos ilyen tekintetben nem lehet felhőtlen az öröm, a koros rendszer megítélésén csak az előre telepített alkalmazások javítanak valamelyest. Az E7 Mini egyébként a különleges kameramodul, és az egyébként sem apró megjelenítő révén inkább csak a nevében mini, mint a fizikai jellemzőit tekintve. A készülékház 139,8 x 66,2 x 8,6 milliméteres vonalakkal határolható körül, a tömege pedig nem kevesebb mint 142,9 gramm. Az eszköz színválasztéka kellően szélesre sikeredett (fekete, fehér, kék és rózsaszín is lesz), így némi kompromisszummal mindenki megtalálhatja az általa legjobbnak vélt árnyalatot. A gépet egy 2200 mAh-s kapacitású akkumulátor kegyeire bízták, ami az energiahatékony alkotóelemek révén átlagos, vagy annál kicsivel jobb üzemidőt nyújthat. Egyetlen feltöltést követően akár 18 órányi folyamatos telefonálásra nyílik lehetőség.
A Gionee Elife E7 Mini máris megvásárolható, de egyelőre csak Indiában került a boltok polcaira. Az eszközért 315 dollárnak megfelelő helyi valutát kell a kasszánál hagyni a távozás előtt.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Kajafun
2014.04.22. 08:32
8mag mellé már 2gb ram dukál minimum, egy giga nagyon sovány!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. pdx06
2014.04.22. 17:53
Mindenesetre kifizetődőbb egy darab forgatható kamera mint kettő elől és hátul.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!