iPon Hírek

Forr a hazai kábeltévé-piac: a UPC megveszi a Fibernet harmadát

Dátum | 2010. 11. 20.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

A UPC Magyarország Kft. (UPC) a szombaton bejelentette, hogy megállapodást írt alá az Invitel Holding S/A leányvállalatával, a Magyar Telecom B.

V.-vel az ország negyedik legnagyobb kábelszolgáltatója, a Fibernet Kommunikációs Zrt. (Fibernet) kábeltelevíziós hálózatai egyharmadának a megvásárlásáról. A Magyar Telecom B.

V. továbbá megállapodást írt alá a Fibernet egyedüli tulajdonosa, a Fibernet Tanácsadó Kft. teljes törzstőkéjének megvételéről. Mindkét tranzakció egyidejű lezárásához - mely várhatóan 2011 első negyedévében történik majd meg - bizonyos feltételek teljesülése, többek között hatósági jóváhagyás is szükséges - közölte a UPC.

 A Fibernet a negyedik legnagyobb kábelkommunikációs szolgáltató Magyarországon, amely több mint 150 ezer háztartás számára nyújt kábeltelevíziós, szélessávú internet és telefonszolgáltatásokat. A vállalat tulajdonában lévő eszközök egyharmadának megvásárlásával - mely tranzakció a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyásának függvénye -, a UPC olyan kábelhálózatokhoz jut hozzá, amelyek mintegy 166 ezer további háztartást érnek el és jelenleg mintegy 80 ezer kábeltelevíziós, szélessávú internet és telefon előfizetést szolgálnak ki. A tranzakció révén a UPC által ellátott települések száma lényegesen növekszik, kiterjedve Budapest néhány további kerületére valamint csaknem 50, főként Pest és Fejér megyében található településre, köztük olyan városokra is, mint Gödöllő, Szentendre, Százhalombatta, Velence és Csongrád.

 Betzalel Kenigsztein, a UPC vezérigazgatója szerint a felvásárlás jól kiegészíti a cég meglévő szolgáltatási területeit, országos működéséhez még kedvezőbb méretnagyságot és jelentős további növekedési lehetőséget biztosít.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. pateska
2010.11.20. 13:24
Remélem ezzel javulni fog a szolgáltatás minősége. Épp most akartam váltani Fibernet-ről valami másra. De megvárom mi lesz így.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. riveroflig...
2010.11.20. 13:38
Semmi új nem lessz így ... rövid távon biztosan nem ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. bubi99
2010.11.20. 13:42
Remélem a XI. ker egy jó része bele fog esni ebbe!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. pateska
2010.11.20. 14:03
"..Eddigi innovatív üzleti stratégiáját folytatva, az UPC tovább korszerűsíti majd az új szolgáltatási területeken működő kábelhálózatokat, melyeken saját fejlett digitális kábeltelevíziós és ultragyors újgenerációs szélessávú internet és vezetékes telefonszolgáltatásait vezeti be. Az a célunk, hogy javítsuk a távközlési szolgáltatások minőségét, választékát és versenyképességét ezeken a területeken is, hogy az előfizetők magasabb színvonalú szolgáltatásokat vehessenek igénybe kedvezőbb árakon." Betzalel Kenigsztein a UPC vezérigazgatója
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. azurastar
2010.11.20. 15:18
Hát igen, tetszene ha megkapnám a fiberpowert havidíjcsökkenéssel és sebességnövekedéssel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. valkesz
2010.11.20. 15:22
Remélem Baján marad a Fibernet a jó kis 60/20-as lanettel ami a valóságban 60/80
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. szaki1965
2010.11.20. 15:26
Üdv mindenkinek.Nem valószínű,hogy nagy változások lennének,mert nem arról szól az egész,ez csak üzlet a még magasabb haszonszerzés miatt.Hogy miért írom ezt?Itt a válasz:Mivel a monori körzetben lakom,rálátásom van a dologra,mint előfizetőnek.Ezt a céget is felvásárolta az UPC.Össze lehet hasonlítani az árakat.Én 10megásért fizetek 6000,-ft körüli összeget kedvezménnyel,mivel telefon is van mellette,ami további+2ezer akárhányszáz forint percsalapú számlázással,míg saját régebbi hálózatában jóval kevesebb összegért kínál magasabb sebességű internetet.Ennek ellenére váltottam volna magasabb sebességre,amit nem tudtak biztosítani,ezt még a technikus sem értette,aki kint járt nálam(vonalvizsgálat),pedig nem a világ végén lakom.Emellet vannak gondok a sebességgel is,valamint gyakran találkozom hibaüzenettel.Úgy hogy mi vagyunk nekik az aranytojást tojó tyúkok.Ezt csak azért írtam le,nehogy csalódás érjen valakit.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. pc73
2010.11.21. 11:16
Amennyiben a megvásárolt területeken visszirányú hálózat van, ott a UPC termékei, lásd Fiber Power, hamarosan elérhető lesz.Monoron nincs visszirányú hálózat, ott -egyelőre- marad az ADSL.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!