iPon Hírek

Forradalmi ledes projektor 1000 lumenes fényerővel

Dátum | 2010. 02. 04.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

A projektorok egyik gyenge pontja, hogy az általuk használt izzók élettartama nem túl hosszú, cseréjük pedig igen költséges mulatság. Ennek hamarosan vége, ugyanis a piacon, ha lassan is, de kezdenek elterjedni a ledes projektorok, amelyeknél a fényforrás már sokkal tovább képes üzemelni alacsonyabb hőtermelés és fogyasztás mellett. A Samsung további lépéseket tett a technológia elterjedésének ügyében: a gyártó bejelentette legfrissebb termékét, amely a világ első olyan ledes projektora, ami 1000 ANSI lumenes fényerőt kínál.

Samsung SP-F10M
A vállalat az újdonságot főleg irodai és üzleti felhasználóknak ajánlja, de otthoni felhasználók számára is vonzó megoldás lehet, amennyiben ajánlott végfelhasználói ára kedvezően alakul. Az SP-F10M típusjelzéssel ellátott projektor ledes fényforrása a gyártó állítása szerint 30000 üzemórán át képes működni, ami napi négyórás használattal számolva nagyjából 20 éves élettartamot jelent, ami bizony igen-igen jól hangzik. A Samsung friss megoldása USB portot is tartalmaz, a készülék szoftvere a Microsoft Office és Adobe PDF fájlok kezelésére is képes, így a fájlokat pendrive-ra másolva azonnal le is játszhatjuk azokat, így nincs szükség a notebook projektorra csatlakoztatásához.

A mérföldkőnek számító újdonság fényerejének köszönhetően nem kell korom sötétnek lennie a helységben ahhoz, hogy a prezentációk érdemben megtekinthetőek legyenek. Az ígéretes újdonság pontos megjelenésével és várható végfelhasználói árával kapcsolatban egyelőre nincsenek információk.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. DEV14
2010.02.04. 17:11
ideje volt hoszabb élettartamnak a suliba úgyis kezd halványodni egy két projektor fénye majd szólok hogy ez jó cucc
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. CarKiller
2010.02.04. 17:41
Nekünk ASUS sulink van, mindent tőlük vesznek, remélem a következő projektorok ilyenek lesznek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. polarx
2010.02.04. 18:57
Nállunk 1-2 benq van aminek nagyon jó képet vetít nagyon erősen. meg van pár gagyibb. azok viszonylag gyengék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!