iPon Hírek

Forradalmian új Microsoft rágcsálók

Dátum | 2008. 09. 13.
Szerző | Freeman07
Csoport | EGYÉB

Júliusban új dizájnnal, augusztusban az X5 játékos egérrel jelentkezett a Microsoft, ebben a hónapban pedig még nagyobb újítással készül a vállalat.

A VHS - DVD - Blu-ray evolúcióhoz hasonlóan a számítógépes egerek is folyamatosan fejlődnek. Hosszú utat tettünk meg a golyóstól a lézeres rágcsálóig, most pedig egy újabb állomáshoz érkezett a technika: a kék sugárnyalábos egérhez. "Búcsúzz el a lézertől!" - áll a Microsoft weboldalán.


A részletes specifikációkból kiderül, hogy a BlueTrack elnevezésű technológia kék fényforrásával és fejlett optikai felépítésével jóval pontosabb követés érhető el. Ráadásul olyan felületeken is működőképes, amiket a vörös lézeres egerek nem igazán kedvelnek - ilyen például a gránit, márvány és a kárpit is.


Két változat lesz kapható: A Microsoft Explorer Mouse és a Microsoft Explorer Mini Mouse. Az új követési technológián felül mindkét egér 3 programozható gombbal és egy nagyobb görgővel rendelkezik. 2,4 GHz-es sávon kommunikálnak a számítógéppel akár 9 méteres távolságig (pedig stílusosan mehetne Bluetoothon is a kommunikáció). A nagyobb változat akkumulátort tartalmaz, ami egy töltéssel 3 hétig képes működni. A kisebb egér egyetlen ceruzaelemmel pedig 6 hónapig képes boldogítani a használóját. Mindkét rágcsáló 3 év garanciával rendelkezik.


Nem kell sokat várni annak, aki a Microsoft Explorer Mouse vagy Microsoft Explorer Mini Mouse egereket szeretné megvásárolni, ugyanis az új termékek már novemberben a boltokba fognak kerülni. A nagyobb változatért 99 dollárt, a miniért pedig 79 dollárt kérnek el a kasszánál.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. pluto
2008.09.13. 11:56
vissza a hírhez

Hát én örülök hogy nem Bluetoothon megy.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Fix3r
2008.09.13. 12:18
érdekes ez az új technologia én kiváncsian várom, eddig nem kellett csalódnom a microsoft egerekbe mind remekül szuperált.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Fix3r
2008.09.13. 12:59
Mondjuk tegyük hozzá ,hogy az újabb egereinek a fejlesztésében nem más segített nekik mint a razer.(gondolok itt pl a habura)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Multitask
2008.09.13. 13:24
Nekem az első egerem Microsoft volt. 3 hónapot bírt talán aztán nem ment felfelé. A boltban meg gari ügyben azt mondták "koszosodásra nem vállalunk garanciát" (megsúgom nem volt dzsuvás). Azóta Sweex van : D Na mindegy...
Az tetszik ezekben, hogy az egész alja világít
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. TaRsY
2008.09.13. 15:12
Én is balkezes vagyok, de a számítógépet jobb kézzel kezelem, kezdetektől fogva. Másra semmire nem használom a jobbat. De FPS-t bal kézzel? Hmm. Apám balkezes, ő csak ballal használja, de szerencsére egy jó Microsoft kétkezes egerünk van, így mindkettőnknek jó.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!