iPon Hírek

Fotókollázzsal újít az Instagram

Dátum | 2015. 03. 25.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az Instagram ezúttal egy olyan újítással állt elő, ami valójában már csak a számukra új dolog, viszont a közönség valószínűleg tárt karokkal fogadja, ha a minőség tekintetében ezúttal is hozzák az eddigi színvonalat. A fotókollázsok készítésének lehetőségéről van szó, ami nem az eredeti Instagram appon belül tűnik fel új funkcióként, egy teljesen önálló megoldás lett.
Ilyen egy kreatív kép a Layouttal összeállítva...
Napjainkban a több fotóból felépülő képek legalább akkora népszerűségnek örvendenek, mint a különböző színszűrőkkel ellátott felvételek, ráadásul nagyjából ugyanazok a felhasználók vevők ezekre a dolgokra. A Layout néven futó program elkészítése tehát kézenfekvő lépés volt az Instagram részéről, és magabiztosan hisznek abban, hogy az újdonság sikeres lesz. A közösségi oldalon eddig is szép számmal lehetett fotókollázsokat találni, viszont mostanáig a felhasználóknak mindenképpen valamilyen harmadik féltől származó alkalmazást kellett használatba venniük, ha ilyen képet szerettek volna készíteni. És az lehet a népszerűvé válás kulcsa, hogy ettől kezdve ezt „házon belül” is meg lehet oldani.
... de inkább ehhez hasonlóakkal lehet majd sűrűbben találkozni.
A Layout azoknak lehet kézenfekvő alternatíva, akik ragaszkodnak az Instagram termékeihez, illetve szeretik az visszafogott megoldásokat. A Layout ugyanis a végletekig letisztult kollázsok készítésére nyújt lehetőséget, és egy faék egyszerűségével vetekedik a felhasználói felülete. Adott esetben akár kilenc fotóból lehet majd összeállítani a „végterméket”. Testreszabhatóság terén nem lehet panasz az applikációra. Az elrendezést lehet befolyásolni többféleképpen is: a fotók vízszintesen és függőlegesen is állhatnak, azt pedig, hogy mekkora rész jut egyik másik képnek, a felhasználó dönti el. Az egyes elemeket drag and drop módon lehet pakolászni, tetszőlegesen forgathatóak és persze tükrözhetők, ha pedig valamelyik fénykép mégsem tetszik, pillanatok alatt le lehet cserélni. A felhasználni kívánt felvételeket a galériából kell majd kiválasztani. Itt érdekesség, hogy a „Faces” opciót megérintve csak azok a fotók fognak megjelenni, amiken a rendszer arcokat vél felfedezni. Végül kiemelendő még a Photo Booth funkció a Layouton belül. Ez az utcán felállított fényképautomatákról kapta a nevét, ami azonnal elárulja, hogy milyen célt is szolgál. A Photo Booth az előlapi FaceTime kamerával csinál egymás után több képet, amikből azonnal elkészíthető a kívánt kollázs.
Az Instagram már nem először vágja a fejszéjét egy különálló applikáció fejlesztésébe, és az előző – és egyben első – ilyen megoldásuk rengeteg elismerést vívott ki magának. A Facebook égisze alatt tevékenykedő csapat tavaly nyáron indította útnak a Hyperlapse alkalmazást, ami lenyűgöző, szinte tökéletesen kidolgozott time-lapse videófelvételek készítését teszi lehetővé pusztán mobiltelefonnal. Az Instagram új alkalmazását, a Layoutot egyelőre csak azoknak van lehetősége kipróbálni, akik iPhone-t, iPod Touch-ot vagy iPadet használnak, tehát iOS operációs rendszerű készülékkel rendelkeznek. Sajnos arról mostanáig nem beszélt a vállalat, hogy az Androidon és a Windows Phone-on feltűnik-e majd a Layout, és ha igen, akkor mikor kerülhet erre sor. Apple App Store: Layout from Instagram
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Kajafun
2015.03.26. 07:54
Tök jó.
Csak nekem még mindig elég az alap fényképező app azt csokolom!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!