iPon Hírek

Fotókon a Gigabyte egyedi GeForce GTX 1080 TI VGA-ja

Dátum | 2017. 03. 21.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az MSI mellett természetesen a Gigabyte is készül egyedi felépítésű, egyedi hűtéssel ellátott, megemelt órajeleken ketyegő GeForce GTX 1080 Ti videokártyával, ami a GeForce GTX 1080 Ti AORUS Xtreme Edition nevet viseli.
A leggyorsabb gamer videokártyák táborát erősítő újdonság melegedő komponenseit természetesen egy Gigabyte WindForce sorozatú megoldás hűti, amely három slotnyi helyet kér az adott számítógépházban. A GPU által termelt hőt pedig hat darab közvetlenül érintkező hőcső segítségével juttatja el az alumínium lamellákból álló hűtőtömbhöz, a megfelelő mennyiségű hűvös levegőről pedig három darab ventilátor gondoskodik. A fedélzetről természetesen az RGB LED alapú, 16,8 millió színárnyalat megjelenítésére képes világítás sem hiányzik, amelynek színárnyalata tetszőlegesen módosítható lesz.
Arról egyelőre nem esett szó, hogy az új videokártya pontosan milyen GPU- és VRAM órajeleket vethet be, de a képek alapján az már kiderült, hogy a videokártya hátulján lesz egy extra HDMI port, ami VR-link formájában, előlapi HDMI port biztosításához használható, így megkönnyíti a VR Headsetek használatát.
A hátlapon ezen kívül két HDMI, két DisplayPort és egy Dual-Link DVI videó kimenet sorakozik. Az új videokártya várhatóan április közepén mutatkozik be, így ajánlott végfelhasználói áráról és órajeleiről is akkoriban hullhat le a lepel.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. drift3r91
2017.03.21. 16:28
Megy a sok hir roóluk ugyanazokat kapod mint amit 1080ból. PONT
Kéne a francnak rgb meg a sok sz*r amit mostanába ráraknak. 3éve van legalább 4k és most jött egy kártya aminél nincs kompromiusszum, szégyen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Flegeton drift...
2017.03.21. 17:16
Hidd el ennél is vannak kompromisszumok. FullHD-n a Metro 2033 nak a mai napig kikapcsolt phisyx és SSAAval tesztelik. Nem véletlen. A 1080ast is meg lehet fogni fullHd-n.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Qqtyin
2017.03.21. 17:18
Valóban, jobb lenne ha nagy marhaságok helyett megnyesnék az árat. A funkciók nagy része nem szabvány, a bugos szoftverek miatt esetlegesen működik csak. Hihetetlen hogy az egyszem MSI Afterburneren kívül az összes gyártó programja hemzseg a hibáktól és/vagy használhatatlan felületű.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. BiroAndras drift...
2017.03.22. 15:57
Teljesen értelmetlen amit írsz. Milyen alapon gondolod, hogy 3 éve kellett volna a kompromisszum mentes 4K-nak elérhetőnek lennie? Ígért valaki ilyet? Vagy keveselled azt, hogy a 980ti-hez képest az 1080ti közel dupla teljesítményű, és a 900-as sorozat is megette reggelire a korábbi generációt?
Egyébként meg két 980ti alapos tuning mellett már korrektül vitte a 4K-t évekkel ezelőtt is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!