iPon Hírek

Foxconn Flaming Blade: olcsó X58-as alaplap

Dátum | 2009. 02. 20.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Foxconn alaplap kínálatában már most is találunk jónéhány olyan alaplapot, amelyek tökéletesen passzolnak az Intel Core i7-es processzoraihoz. A vállalat a felsőkategóriás piaci szegmensben elhelyezkedő X58-as Reneissance model mellett olcsóbb, X58 Blood Rage névre keresztelt alaplapot is kínál, amelyből készülnek kissé "lebutított" olcsóbb változatok is. Ilyen megoldás a Blood Rage GTI modell, amely a költséghatékony X58-as alaplapot kereső felhasználókat veszi célba, de ennél még érdekesebb a fent említett kör számára az új, Flaming Blade névre keresztelt termék, ami egy tényleg olcsó alaplap lesz (az X58-asokhoz képest persze).

Foxconn Blood Rage Flaming Blade
A  Flaming Blade az eredeti Blood Rage alaplaphoz képest egy szerényebb szolgáltatásokkal rendelkező verzió, amely átalakított alaplapi dizájnnal és a drágább testvéréhez képest módosított színvilággal kerül a boltok polcaira. A processzor tápellátásáért felelős rendszer ennél a modellnél a Blood Rage-hez képest egy egyszerűsített változat (hat fázisú). Csak úgy, mint a GTI változaton, úgy ezen az alaplapon is mindössze három darab DDR3-as memóriafoglalat található, melyek kétfázisú tápellátást kaptak. Jelentős változások vehetőek észre a csatlakozók és a kivezetések (tüskesorok) elhelyezésében is. Érdekesség, hogy ennél a modellnél a gyártó nem használja a piros színt a slotok esetében és úgy általában véve is eléggé minimális a piros festék az alaplapon.

Foxconn Blood Rage Flaming Blade
Az utolsó két megjegyzésnél sokkal lényegesebb az a tény, hogy az alaplap A SONAR X-Fi hangkártya helyett már "csak" integrált audió vezérlőt tartalmaz. Fontos különbség az is, hogy az új terméken 4 helyett már csak két darab PCI Express x16-os slotot, valamint egy PCI Express x4-es csatlakozót találunk. A termék hátsó kivezetéseinél nem eszközölt jelentősebb változásokat a gyártó. A hírek szerint a Foxconn az új alaplap végfelhasználói árát 200-220 dollár közé próbálja majd belőni. Érdekességként következen egy kép az eredeti Blood Rage alaplapról, hogy legyen mihez hasonlítani az új, olcsóbb alaplap felépítését.
Az eredeti Blood Rage alaplap.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Svindler
2009.02.20. 18:21
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Tyrel
2009.02.20. 18:28
Minőségi cucc, meg egész jól is néz ki (mondjuk a sima Blood Rage-hez képest nem annyira), de lesz vagy 60-70 ropi mire ideér... Kár hogy nincs i7 alá valami olcsóbb chipset, bár gondolom szándékos, meghagyják őket az i5-nek...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. cizoe
2009.02.22. 00:39
Hát ez tényleg iszonyat olcsó...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!