iPon Hírek

Foxconn Renaissance X58: kémfotók

Dátum | 2008. 10. 03.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Végre sikerült lencsevégre kapni a Foxconn Reneissance X58-as alaplapjának végleges változatát, amelyen már a kereskedelmi forgalomba kerülő hűtőbordák is el vannak helyezve. Az újdonságot a gyártó a "Digital Life" márkanév alatt dobja majd piacra.


A Foxconn-nál a prémium kategóriás alaplapok megkülönböztetését két különálló márkanév teszi lehetővé, az egyik márkanév a Digital Life, amelyet a tökéletes szolgáltatásokat kínáló felhasználóknak ajánl a gyártó, míg a másik, a Quantum Force jelzés alatt forgalomba kerülő termékek már kifejezetten a lelkes overclockereknek és a hardcore játékosoknak készülnek. Ez a megoldás nagyjából olyan, mint az ASUS esetében az Ai Lifesyle és a Republic of Gamers alaplapok esetében alkalmazott gyakorlat.


A Foxconn Reneissance X58-as északi híddal van felvértezve, amelyen egy különleges, hangszórót formáló hűtőborda helyezkedik el. A déli híd hűtése sem mondható szokványosnak, azon ugyanis egy olyan megoldás foglal helyet, amely felülnézetből egy igényesebb HiFi hangerőszabályzó gombjára hasonlít. Ezek a különlegességek mindössze azért kellenek, hogy az alaplap esetében egyértelműen látsszon: ez a termék bizony a Digital Life alaplapcsalád tagja. Az alaplapon egyébként négy darab PCIE 2.0 x16-os foglalat van elhelyezve, amelyek valódi sávszélességéről egyelőre nincsenek információk. Az új termék hat darab DDR3-as memória foglalattal van ellátva és az új, LGA 1366-os foglalatba illeszkedő Core i7 processzorok fogadására van felkészítve. A déli híd által nyújtott SATA 3 Gbps-os portokon kívül további két SAS (Serial Attached SCSI) port is helyet foglal a terméken, ezeket a külső Marvell vezérlő kezeli.


Az alaplap várható árával és megjelenésével kapcsolatban egyelőre még nincsenek információk.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások